Opcije pristupačnosti Pristupačnost

MOBILNOST NASTAVNIKA NA SVEUČILIŠTU...

U okviru mobilnosti nastavnika Erasmus+ programa (KA 107) izv. prof. dr.sc. Irena Srdanović i lektorice Stefani Silli i Meiko Ikezawa s Odsjeka za azijske studije Filozofskog fakulteta, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetile su Sveučilište Seinan Gakuin (Seinan Gakuin Daigaku) u Fukuoki (otok Kyushu, Japan). Svrha posjeta je bilo stručno usavršavanje nastavnog osoblja i uspostavljanje međusveučilišne suradnje, razmjena iskustava i ideja vezanih za ostvarivanje buduće mobilnosti studenata.

Tijekom posjeta obavljeni su sastanci s osobljem iz Ureda za međunarodnu suradnju i profesorima, koji su upoznali profesore japanologije pulskog sveučilišta s ustrojem i programom Sveučilišta, programima studentske razmjene, kolegijima i sustavom bodovanja. Posjet je popraćen i obilaskom sveučilišnog kampusa te okolice kampusa sa simpatičnim putem do mora i pješčane plaže. Na studijskom putovanju pokrenuti su dogovori o uspostavljanju suradnje o mobilnosti studenata i potpisivanju sporazuma.

Također su posjetile i Fukuoka žensko sveučilište (Fukuoka Women's University) s kojim Odsjek za azijske studije već ima uspostavljenu uspješnu suradnju i studentsku mobilnost. Obavljen je sastanak s osobljem iz Ureda za međunarodnu suradnju na kojem je prisustvovala i studentica našeg Odsjeka Dora Bračun, koja je trenutno na jednogodišnjoj studentskoj razmjeni u Fukuoki te studentica Mayu Saita, koja će od rujna 2022. biti na studentskoj razmjeni na Filozofskom fakultetu u Puli.

Popis obavijesti