OBAVIJESTI:
U povodu Svjetskog dana poezije...

U petak, 23. ožujka 2018. u prepunoj Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli održana je večer poezije. Ideja za organizaciju ove večeri bila je da se uključe studenti i nastavnici u obilježavanje Svjetskog dana poezije, koji je bio 21. ožujka. Večeri poezije na Filozofskom fakultetu tradicionalno se organiziraju od 2010. godine, najprije u suradnji s Maticom hrvatskom i nastavnicom Irenom Mikulaco, a sada i kroz Centar „Institut Puškin“, suradnjom s ostalim kolegama i kolegicama te sve većim odazivom studenata.

Svoje i pjesme domaćih i stranih autora interpretirali su studenti i studentice Filozofskog fakulteta i Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti: Petar Antončić, Tin Celner, Matea Glavinić, Anela Ilijaš, Mateja Kelemenić, Luka Lučić, Erik Miletti, Tea Mrkušić, Ines Orinčić, Borna Radenić te nastavnici i nastavnice Filozofskog fakulteta: Igor Grbić, Daniel Mikulaco, Irena Mikulaco, Valter Milovan, Krešimir Vunić i Zhou Zhen na hrvatskom, ruskom, engleskom, kineskom, talijanskom jeziku i sanskrtu. Večer je oplemenio pjesmom uz gitaru Valter Milovan, a sudjelovali smo i premijeri prevedenih stihova kineskog pjesnika iz VIII. stoljeća, Li Baija, koje je na hrvatski jezik preveo izv. prof. dr. sc. Robert Blagoni, a studenti su ih interpretirali.

Večer poezije najavili su studenti i studentice Petar Antončić, Luka Lučić, Tea Mrkušić i Ines Orinčić u studentskoj emisiji „Radio X-ica“, Radio Pule, koju uređuju i vode Matea Glavinić i Mateja Kelemenić.

/_news/87633/IMG-20180325-WA0043.jpg

/_news/87633/Najava na radiju.jpg

Popis obavijesti