OBAVIJESTI:
Voditeljica Centra "Institut...

U utorak, 4. lipnja 2019. s početkom u 18 sati na Filozofskom fakultetu, u Svečanoj dvorani „Tone Peruško“ bit će predstavljena knjiga „871 dan“ Ninelj Koribskoj u hrvatskome prijevodu voditeljice Centra „Institut Puškin“ i predsjednice Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti, Irene Mikulaco.

Ovo je knjiga sjećanja o opsadi Lenjingrada, kojeg su herojski branili njegovi stanovnici. Opsada je trajala 871 dan i to je i naslov knjige. Sjećanja djevojčice Ninelj Koribskoj o tome kako je proživjela i preživjela opsadu opisana su u knjizi. Hrvatski prijevod knjige je deveti po redu i ujedno i jubilarni jer je knjiga izišla i prvi puta predstavljena u povodu 75. godišnjice proboja opsade Lenjingrada. 

Knjiga je do sada predstavljena u Zagrebu, 22. siječnja uoči obljetnice (27. siječnja) i u Sankt-Peterburgu, 17. svibnja.

U  programu, osim prevoditeljice knjige, sudjeluju Tatiana Victorova, pokroviteljica hrvatskoga izdanja knjige "871 dan" i humanitarka te glazbenici, dobitnici mnogobrojnih glazbenih nagrada i priznanja, pijanistica Irena Ristović i klarinetist Giorgio Levorato iz Italije.

Program je omogućen uz podršku tvrtki Ribarska koliba i IZO.

Ulaz je slobodan.

Pismo podrške Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović

Pismo podrške Veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj, gospodina Anvara Sarvaroviča Azimova

Popis obavijesti