OBAVIJESTI ODSJEKA ZA KROATISTIKU:
Gostujuće predavanje: doc. dr. sc....

Odsjek za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Puli poziva Vas na predavanje Pjesma u prozi i poetika Danijela Dragojevića doc. dr. sc. Branislava Oblučara s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu u petak, 25. listopada 2019. u 13:15 sati u Dvorani Slavka Zlatića, Ivana Matetića Ronjgova 1. Radujemo se Vašem dolasku!

Životopis

Branislav Oblučar (1978) docent je na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje je diplomirao kroatistiku i komparativnu književnost te doktorirao 2014. godine. Bavi se suvremenim hrvatskim pjesništvom i avangardom. Objavio je studiju "Na tragu Kornjače - pjesma u prozi i tvarna imaginacija u poetici Danijela Dragojevića" (Disput, 2017). Stručne tekstove, književne kritike i eseje objavljivao je u periodici, stručnim zbornicima i na Trećem programu Hrvatskog radija. Autor je natuknica u Hrvatskoj književnoj enciklopediji Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža i Leksikonu hrvatske književnosti – Djela Školske knjige. Priredio je izbor iz hrvatskog pjesništva objavljen u Rumunjskoj, Ritualul omului fericit – 18 poeţi croaţi tineri (Obred sretnog čovjeka – 18 mlađih hrvatskih pjesnika; Tracus Arte: Bukurešt, 2016, preveli Adrian Oproiu i Goran Čolakhodžić).

O predavanju

Predavanje "Pjesma u prozi i poetika Danijela Dragojevića" bit će posvećeno temi pjesme u prozi kao žanra koji propituje ustaljene principe književne klasifikacije. Razmotrit će se inventivan način upotrebe različitih mogućnosti ovoga žanra unutar lirsko-esejističkog opusa Danijela Dragojevića, kao i njezino mjesto u modernom i suvremenom hrvatskom pjesništvu.

Popis obavijesti