Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Okrugli stol "Klimatske promjene...

U ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine u 13:00 sati Katedra za hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli organizira okrugli stol na temu ''Klimatske promjene i književnost''. Program će se održati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli (Ronjgova 1), a sudjelovat će izv. prof. dr. sc. Dejan Durić (Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci), Ante Jerić (Filozofski fakultet, Sveučilište u Rijeci, doktorand pri ZRC SAZU u Ljubljani) i Marijeta Bradić (doktorandica pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu), uz moderiranje doc. dr. sc. Matije Jelače (Filozofski fakultet, Sveučilište u Puli).

Okrugli stol organiziran je kao jedna od aktivnosti kojima se najavljuje Europska noć istraživača (30. rujna 2022.). Organizacija Europske noći istraživača glavna je aktivnost projekta Blue-connect, punog naziva ''Reconnect science with the blue society'', koji je jedan od 48 projekata odobrenih za financiranje putem Marie Skłodowska – Curie poziva u okviru programa Horizon Europe (broj ugovora: 101061595), čime se Europska noć istraživača vratila u Hrvatsku po prvi put nakon 2019. godine.

Glavni cilj projekta Blue-connect je ponovno povezivanje znanosti s društvom približavanjem istraživanja i istraživača javnosti, jačanjem javnog priznanja znanosti i istraživačkog obrazovanja, te izgradnjom povjerenja i razumijevanja znanosti i njezinog utjecaja na plavo društvo u plavoj regiji.

Popis obavijesti