Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Od 1. do 3. prosinca 2020. Filozofski fakultet u Puli bit će domaćin međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije“. Ova konferencija posvećena je 20. godišnjici učenja ruskoga jezika u Puli, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i 5. godišnjici od osnivanja Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti. Provodi se na daljinu preko platforme ZOOM, od 1. do 3. prosinca 2020. godine.

Ovom konferencijom otvara se niz događanja predviđenih u obilježavanju 20. godišnjice učenja ruskoga jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. U 2021. godini planiramo znanstveno-kulturni forum prije početka znanstvene konferencije planirane početkom listopada 2021. godine.

Na konferenciju se prijavilo 150 sudionika iz 17 zemalja: Austrije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Danske, Francuske, Gruzije, Hrvatske, Indije, Kube, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, SAD, Slovačke, Srbije i Španjolske.

Organizatori konferencije su "Institut Puškin“ Pula Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Hrvatska), Pjatigorsko državno sveučilište, Institut Puškin Pjatigorsk, Rusija, Rossotrudničestvo u Hrvatskoj i Hrvatsko društvo nastavnika ruskoga jezika i književnosti.

Detaljnije:

Popis obavijesti