Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Filozofski fakultet u Puli u programu...

Ove godine Bloomsday se održava u znaku 100. obljetnice objavljivanja romana Uliks Jamesa Joycea, a u njegovu pulskome dijelu kao suorganizator izravno sudjeluje naš Fakultet, točnije Odsjek za anglistiku. Program se održava pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Irske u Hrvatskoj.  

Studenti druge godine preddiplomskoga studija, sa svojim nastavnicima izv. prof. dr. sc. Igorom Grbićem i Krešimirom Vunićem, čitat će ulomke iz Uliksa na deset svjetskih jezika, a izv. prof. dr. sc. Igor Grbić održat će također predavanje za širu javnost u Gradskoj knjižnici i čitaonici o kontekstu nastanka toga kultnog djela irske, ali nesumnjivo i svjetske književnosti. Kao prilog ovogodišnjem obilježavanju spomenutoga jubileja zanimljivo je pročitati izvorni znanstveni rad prof. dr. sc. Renate Šamo o Joyceovu poučavanju engleskog jezika u Puli 1904.-1905. godine u najnovijem broju znanstvenoga časopisa Nova prisutnost (vidi mrežne stranice časopisa).

Planirane aktivnosti su zanimljive, stoga pozivamo nastavnike i studente da dođu u ulozi promatrača i daju sudionicima podršku. 

Popis obavijesti