Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Održana svečana promocija...

U Circolu (Zajednici Talijana) u Puli 3. lipnja 2022. održana je svečana promocija prvostupnika i magistara Filozofskoga fakulteta koji su uspješno obranili završne i diplomske radove na jednopredmetnim ili dvopredmetnim studijima arheologije, engleskoga jezika i književnosti, hrvatskoga jezika i književnosti, japanskoga jezika i kulture, latinskoga jezika i rimske književnosti, povijesti, talijanskoga jezika i književnosti.

Uz promovente i njihove goste na promociji su nazočili dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Lina Pliško, prodekan za nastavu i upravljanje kvalitetom doc. dr. sc. Ante Matan i prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Blaženka Martinović koji su promovirali ukupno 155 diplomiranih studenata.

Promovirani su:

  • prvostupnici hrvatskoga jezika i književnosti (20), japanskoga jezika i kulture (28),  povijesti (21), talijanskoga jezika i književnosti (7) te dvopredmetnih kombinacija (23);
  • magistri hrvatskoga jezika i književnosti (21), povijesti (14), talijanskoga jezika i književnosti (8)  te dvopredmetnih kombinacija (13).

“U suvremenom je društvu naglašena potreba stalnoga i cjeloživotnoga učenja i usavršavanja. Na tom putu pronađite svoje uzore, oslonite se na profesore i instituciju koji su vas profesionalno izgrađivali, uključite se u rad strukovnih udruga, sudjelujte u znanstvenim i stručnim projektima, budite član alumni kluba i tako ostanite vezani uz svoju Alma Mater. Ostanite radoznali, usmjereni na napredak, ne bojte se prijeći vlastite granice, ostvarite svoje snove. Stremite visokim ciljevima, oni su pokretač svakog napretka”, poručila je promoventima dekanica Fakulteta.

Pomicanjem kićanke s lijeve na desnu stranu kapa promoventi su obilježili ulazak u novo i više akademsko zvanje. Svečanost su uveličale i studentice solo pjevanja Muzičke akademije u Puli, sopran Gabrijela Mijatović Arijom Jelene iz opere "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca te sopran Sandra Böhm sa skladbom "Music when soft voices die" Rogera Quiltera.

"Pred vama je odgovorna budućnost. Budite, stoga, dostojni akademskoga zvanja koje ste stekli, jer završeni studij nije samo potvrda stručnosti i kompetentnosti, već i obveza časnoga koračanja kroz život. Naši su bivši studenti zaposlenici u obrazovanju, znanosti, kulturi i medijima te je time još i više naglašena potreba – da budu i da budete promicatelji kulture dijaloga i tolerancije u humanističkome duhu kao najvećih ljudskih vrijednosti. Studenti humanističkih studija pozvani su da dalje pronose humanističku ideju vrijednosti obrazovanja i humanosti i vjerujemo da će se te vrijednosti zrcaliti u vašemu radu", zaključna je poruka dekanice prof. dr. sc. Line Pliško upućena promoventima.

Na Fakultetu već više od 25 godina stasaju generacije profesora, prvostupnika, magistara i znanstvenika. U posljednjih pet godina diplomu je primilo 366 prvostupnika i 262 magistara.

Fotografije s promocije pogledajte i preuzmite sa službene galerije.

Svoju fotografiju pronađite i u posebnim galerijama fotografija:

  1. Potpisivanje prvostupnika
  2. Potpisivanje magistara
  3. Portreti promovenata
  4. Rukovanje prvostupnika
  5. Rukovanje magistara
  6. Govori i grupne fotografije
Popis obavijesti