Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Nastavnici i studenti japanologije u Puli sudjelovali su u virtualnom susretu s gradom Hekinanom u povodu petneastogodišnjice bratimljenja Pule i Hekinana dana 3. prosinca 2022. Sastanak je bio inspirativan, skoro u cijelosti na japanskom jeziku, te su studenti imali prilike govoriti na japanskom sa sudionicima iz Hekinana, predstaviti pulske znamenitosti, omiljene kafiće i studijski program japanologije na japanskom, kao i gledati video promociju grada Hekinan.
Klikni na sliku za detaljnu obavijest i poveznice na obavijesti japanskih medija koji su intervjuirali naše studente.

O samom događaju izvijestili su japanski mediji (TBD NEWS DIG, Tokai Terebi News One, Nagoya TV) u susret Svjetskom nogometnom prvenstvu i utakmici Japana i Hrvatske:

Pet naših studenata moderiralo je razgovore na japanskom i sudjelovalo u intervjuu: Vanja Ivanuša, Tea Tramišak, Lucija Tomašić, Nives Bruščić i Anabela Smoković. Studentice Lucija Tomašić, Hana Maras i Hana Golub, Ana Brlas, Olga Đusić i Klara Tomić pripremile su prezentacije i videomaterijale o Puli. Tea Tramišak je prevela govor pulskog gradonačelnika na japanski jezik.

Virtualni susret u suradnji s gradom Hekinanom organizirale su na pulskoj strani izv. prof. Irena Srdanović i lektorica i vanjska suradnica Meiko Ikezawa, a sudjelovalo je i drugo nastavno osoblje Odsjeka: lektorica Stefani Silli, poslijedoktorandica Dragana Špica i asistentica Melani Matika uz studente i studentice kolegija Japanski jezik u turizmu 3, Poslovni japanski jezik 1 i Interkulturna komunikacija na japanskom jeziku i uz naše studentice na razmjeni Mari Oyama i Sumire Ishimaru s Kyoto sveučilišta za strane jezike.

Sastanak je zaključen u veselom tonu pozdravnim govorom izv. prof. dr. sc. Irene Srdanović uz pjesmu istarske kantautorice Elis Lovrić "Ku bi more" na japanskom i labinjonskom i govorom voditelja međunarodnog odjela Grada Hekinana Matsuijem uz ukulele izvedbu.

Radujemo se i budućim suradnjama s gradom Hekinanom!

 

Popis obavijesti