Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predavanje Hrvatskog društva za...

Odsjek za talijanistiku s velikim zadovoljstvom najavljuje gostovanje Hrvatskog društva za konferencijsko prevođenje (HDKP) koje će studentima Filozofskog fakultetu u Puli približiti profesiju konferencijskih prevoditelja.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. svibnja, u 13:15 u dvorani Stanica 50 (FET). Predavanje će održati iskusni konferencijski prevoditelji Toni Luburić, predsjednik suda časti HDKP-a i Sandra Palihnić Jurina, članica upravnog odbora HDKP-a.

Predavanje će se održati u okviru nastave iz kolegija Noviji trendovi u prevoditeljstvu, Jezik struke i prevođenje te Teorije prevođenja u sklopu studija Talijanskog jezika i književnosti i Kulture i turizma i Talijanskog jezika i kulture, zatim Stručne prakse u sklopu studija Engleskog jezika i književnosti, Engleski jezik: prevođenje 6 u sklopu studija Jezične i interkulturne medijacije i u okviru kolegija Stručna izvannastavna aktivnost studija Japanskog jezika i kulture.     

Na predavanje su pozvani svi koji žele dobiti uvid u to što je konferencijsko prevođenje, kako se postaje konferencijskim prevoditeljem, za koga i gdje konferencijski prevoditelji rade, koji su im standardi te kako Hrvatsko društvo za konferencijsko prevođenje (HDKP) pridonosi unapređenju struke.

Popis obavijesti