Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Standardni kineski jezik

O kineskom jeziku  

Kineski jezik jedan je od najstarijih i najznačajnijih te u posljednjem desetljeću zasigurno jedan od najprivlačnijih stranih jezika na svijetu. Unatoč uvriježenom mišljenju da ga je teško svladati, učenje kineskog jezika nije nimalo zahtjevnije od učenja drugih stranih jezika, ali svakako predstavlja određeni izazov. Stvarnost nas uči kako se danas engleski jezik više ne tretira kao drugi strani jezik, već kao neizostavna stavka svakog životopisa uz koji je nužno poznavanje minimalno još jednog, ako ne i više stranih jezika. Kineski jezik zasigurno je jedan od onih kojim se osobe koje ga znaju i rabe automatski ističu iz gomile sličnih pojedinaca.  

Besplatan tečaj standardnog kineskog jezika

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu započinje s upisima na tečaj standardnog kineskog jezika za građanstvo. Upisi će početi u srijedu, 8. studenog 2017. godine u 8 sati i trajat će do ponedjeljka, 13. studenog 2017. godine u 12 sati, odnosno do popunjenja grupa. Tečaj za građanstvo održavat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 13. studenog 2017. godine prema sljedećem rasporedu: 

Grupa A (15 polaznika) 

  • ponedjeljkom od 16:45 do 18:15 sati  
  • srijedom 17:30 do 19:00 sati   

Grupa B (15 polaznika)  

  • ponedjeljkom od 18:30 do 20:00 sati 
  •  četvrtkom od 18:30 do 20:00 sati   

 Grupa C (15 polaznika)  

  • srijedom od 19:00 do 20:30 sati  
  • petkom od 17:30 do 19:00 sati  

 Upisi će se održati preko online sustava Entrio.hr. Link za upise i dodatne informacije možete pronaći na linku:

Jezični programi Instituta temelje se na Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike koji utvrđuje 6 stupnjeva znanja stranog jezika, a svaki stupanj sastoji se od nekoliko modula:

A1 (dva modula) i A2 (dva modula) – temeljni korisnik

B1 (četiri modula) i B2 (dva modula) – samostalni korisnik

C1 (četiri modula) i C2 (dva modula) – iskusni korisnik.

Jezične programe izvode izvorni govornici kineskog jezika, sveučilišni profesori Šangajskog instituta za međunarodnu trgovinu i nastavnici specijalizirani za podučavanje kineskoga jezika strancima. Nastava se održava na engleskom jeziku. Grupe mogu imati maksimalno 15 polaznika.

Uvjeti za upis: znanje engleskoga jezika i punoljetnost kandidata.

O Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu obrazovna je ustanova koja je osnovana s ciljem promicanja kineskog jezika i kulture. U zadnjih pet godina, organizirali smo više različitih radionica za svakojake uzraste, naši profesori, izvorni govornici kineskog jezika, svakodnevno održavaju satove kineskog jezika, a osim jezika, nudimo usluge pohađanje nastave kineskog šaha, kineske društvene igre weiqi, kaligrafije i slikarstva, borilačkih vještina tajijia i yongchuna te radionice kineskog kulinarstva. Svi naši programi su besplatni.

Detaljnije: https://goo.gl/5JW2vn ili na facebook stranici: https://goo.gl/6xaMkL.