Opcije pristupačnosti Pristupačnost

INFORMACIJE ZA

Studente

Nastavnike

KORISNE POVEZNICE

Dabar

PlagScan

E-učenje

 

INFORMACIJE O

Časopisima

Knjižnica FFM-a

Knjižnica Filozofskog fakulteta u Puli, Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije u Puli i Muzičke akademije u Puli osnovana je 1961. godine i smještena je u zgradi na adresi I. Matetića Ronjgova 1.

Prostor knjižnice obuhvaća 70 m² a u središnjem prostoru gdje se čuvaju knjige nalazi se galerija, odnosno međukatna konstrukcija. Dio knjiga koje nisu u stalnoj posudbi smješten je u zaključanim ormarima u predavaonicama. Pored središnjega prostora nalazi se čitaonica sa 24 sjedeća mjesta, a središnji dio koji se također koristi i kao čitaonica ima 8 sjedećih mjesta.

Knjižni fond sadrži više od 20.500 svezaka knjiga, 210 naslova domaćih časopisa  i 72 naslova inozemnih časopisa, 334 jedinica audio materijala (ploče, kasete, CD), te preko 1.300 ocjenskih radova.

Odvojene su zbirke: Histrica, Glazbena zbirka, Zbirka ocjenskih radova i Memorijalna zbirka Slavka Zlatića.

Knjižni fond se stalno nadopunjava sukladno potrebama nastavnih programa koji se izvode na Sveučilištu.

 

“Od mnogih svjetova koje čovjeku nije darovala priroda, nego ih je stvorio sam snagom vlastitog duha, svijet knjiga je najveći.”

- Hermann Hesse


E-izvori za nastavu na daljinu

E-izvori za nastavu na daljinu Dragi korisnici, knjižnica FFM-a je s vama i virtualno za vrijeme trajanja nastave na daljinu kao podrška studentima i profesorima. U novoj web rubrici "E-izvori" pronaći ćete e-izvore za učenje (e-knjige, članke ili videa).


Novosti Knjižnice FFM-a

Novo radno vrijeme

Dabar

Digitalni repozitorij je zbirka koja u digitalnom obliku okuplja, trajno pohranjuje i omogućuje slobodan pristup znanstveno-istraživačkoj, intelektualnoj i kreativnoj produkciji nastaloj radom ustanove, odnosno njenih djelatnika i studenata. U repozitorij se mogu pohranjivati završni i diplomski radovi studenata, disertacije, pre-print radovi, znanstveni i stručni radovi, podaci istraživanja, knjige, nastavni materijali, slike, video i audiozapisi, prezentacije te digitalizirana građa.