Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obilježavanje nacionalnog dana borbe...

Dana 22. rujna 2019. godine obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na dan 22. rujna 1999. godine kada je Mate Oraškić na zagrebačkom općinskom sudu tijekom brakorazvodne parnice ubio tri žene – Gordanu Oraškić (supruga), njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec, a teško ozlijedio Stanku Cvetković, djelatnicu suda.

Tim povodom Policijska uprava istarska i Sigurna kuća Istre organiziraju javnu manifestaciju dana 20. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati na Trgu Forum u Puli i na Trgu Portarata u Puli.

Sigurna kuća Istre već tradicionalno, jedanaestu godinu za redom, organizira mimohod kojim se želi skrenuti pozornost javnosti na sveprisutan problem nasilja u obitelji. Mimohod polazi sa Trga Forum u 10 sati i završava na Trgu Portarata. Nakon mimohoda Policijska uprava istarska će na Trgu Portarata održati predstavljanje multimodularnog preventivnog projekta MUP-a i partnera pod nazivom „Lily“, usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama.

Navedena manifestacija organizira se u suradnji sa Županijskim timom Istarske županije za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelj, dramskim umjetnicima INK Pula, organizacijama civilnog društva s područja Istre, te učenicima škola i akademskom zajednicom.

Pozivamo sve da prekinu šutnju i pridruže se mimohodu i predstavljanju preventivnog projekta „Lily“.

Više o projektu:

Popis obavijesti