Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Ženska rukometna ekipa Sveučilišta...

Od 9. do 13. studenog 2022. u sklopu olimpijskog centra CEM-Val D’Hebron u Barceloni održalo se 7. Svjetsko međusveučilišno prvenstvo - 7th  World Inter-University Championships (WIUC).  Radi se o najvećem sveučilišnom natjecanju izvan sustava FISU-a i EUSA-e koji organiziraju Univerzijadu i Europske sveučilišne igre. U Barceloni je nastupilo oko 3400 natjecatelja s 70-ak sveučilišta iz 26 zemalja koji su se natjecali u 12 sportskih disciplina.

Pulsko sveučilište predstavljala je ženska rukometna ekipa koja je 2019. godine u Puli osvojila zlatnu medalju. Ovaj puta u nešto izmijenjenom i pomlađenom sastavu osvojile su odličnu brončanu medalju. Natjecanje je bilo vrlo konkurentno a pulske su rukometašice u grupi uvjerljivo pobijedile Sveučilište Sorbonne iz Pariza te Imperial College iz Londona dok su zabilježile poraz od Sveučilišta iz Marseillea jednim golom razlike i to nakon što su tri minute prije ispustile prednost od dva gola. Polufinale je donijelo sraz s rukometašicama sa Sveučilišta Comenius iz Bratislave koje su pobijedile naše studentice i kasnije zasluženo osvojile prvo mjesto. Treba napomenuti da su prije polufinala dvije pulske studentice iz prve postave zadobile nešto teže ozljede koje su ih udaljile iz dvorane do kraja turnira. U utakmici za broncu protiv Sveučilišta iz Lillea naše su studentice uspjele nadoknaditi tri gola zaostatka na poluvremenu i do kraja pobijediti vrlo agresivnu ekipu iz Francuske. Time je još jednom pulsko sveučilište pokazalo da kao jedno od najmanjih na cijelom turniru itekako i dalje ima kapaciteta konkurirati za sam vrh europskog i svjetskog sveučilišnog sporta.

Žensku rukometnu ekipu UNIPU-a činile su sljedeće igračice:

  • Elena Martinčević (cap) (FET)
  • Nina Erceg
  • Paola Ognjenović (FET)
  • Andrea Antunović (FOOZ)
  • Inga Dunđerović (FET)
  • Laura Jovanović (FET)
  • Leticija Škare (Sveučilišni studij Dizajna i audivizualnih komunikacija)
  • Tamara Šabić
  • Nikolina Šekuljica (FET)
  • Anja Petrović

Impresivno treće mjesto i bronca za naše rukometašice

World-Interuniversity Championship održava se preko 20. godinu zaredom s time da se gotovo 10 godina uzastopce održavao u Milanu pod nazivom Euromilano a potom pet godina u Rimu pod nazivom Euroroma. Pored Rima i Milana, gradovi domaćini do sada su bili samo Barcelona i Pula (2019).WIUSC je besprijekorno organizirano natjecanje u svim ključnim elementima: sportskim, infrastrukturnim, logističkim te ostalim sadržajima za studente (ceremonije otvaranja i zatvaranja turnira, zabavni program, zajednička druženja, nagradni fond, kulturne manifestacije, itd.).

Čestitamo našim studenticama na odličnim rezultatima!

Sve fotografije iz Barcelone pogledajte u fotogaleriji:

 

Donosimo vam i dašak atmosfere sa podijele pehara!

Popis obavijesti