Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Filozofski fakultet

CENTAR RUSKOGA JEZIKA I KULTURE "INSTITUT PUŠKIN":
Centar ruskoga jezika i kulture "Institut Puškin"

„Institut Puškin“ kao izvor promocije i učenja ruskoga jezika, književnosti, povijesti i kulture

Centar je dio međunarodne partnerske mreže „Institut Puškin”, na čelu s Državnim institutom za ruski jezik „A. S. Puškin“ iz Moskve, poznatom u svijetu kao obrazovni i znanstveno-metodički centar ruskoga jezika, koji pruža obrazovanje na ruskom jeziku stranim državljanima te usavršavanje nastavnika rusista.

Državni institut za ruski jezik „A. S. Puškin“ je koordinator Federalnog ciljanog programa „Ruski jezik“, a razvoj partnerske mreže „Institut Puškin“ predstavlja najvažniji infrastrukturni projekt toga programa koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva obrazovanja i znanosti Ruske Federacije. Program je potaknulo Vijeće za ruski jezik pri ruskoj Vladi radi promicanja i učenja ruskoga jezika i kulture u svijetu, provedbu certificiranih testiranja znanja iz ruskoga jezika, usavršavanja i povisivanja kvalifikacija nastavnika ruskoga jezika, uključujući uporabu suvremenih obrazovanih mogućnosti učenja na daljinu.

Voditeljica Centra „Institut Puškin“
predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti

 


Obavijesti
Sjećanje na Puškina

Sjećanje na Puškina

Irena Mikulaco
Počele su prijave za besplatno...

Počele su prijave za besplatno studiranje u Rusiji za akademsku godinu 2018./2019.

Irena Mikulaco

Na web-stranici Russia.study počela je prijava za upis na studije u Rusiji u akademskoj 2018./2019. godini na 500 ruskih sveučilišta. Kako se prijaviti i postati ruski student ili studentica možete pogledati u prilozima i na stranici:    

Čestitka

Čestitka

Irena Mikulaco
Završili su Dani ruskoga jezika i...

Završili su Dani ruskoga jezika i kulture „Prosinac kod Puškina“ u Puli

Irena Mikulaco

Dani ruskoga jezika i kulture „Prosinac kod Puškina“ održani su u organizaciji Centra „Institut Puškin“ Filozofskog fakulteta u Puli i voditeljice Centra, Irene Mikulaco. Dani su trajali od 12. do 14. prosinca. Goste je pozdravila dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr. sc. Klara Buršić Matijašić i direktorica Rossotrudničestva u Hrvatskoj, Natalija Jakimčuk.

Od 1. prosinca u Centru „Institut...

Od 1. prosinca u Centru „Institut Puškin“ u Puli započeo je s radom „Književni klub Puškin“

Irena Mikulaco

Studenti, koji uče ruski jezik zajedno sa svojom mentoricom i voditeljicom Centra, predsjednicom HAPRYAL-a, Irenom Mikulaco, pripremili su pjesme, prozne tekstove, a čitali su i svoje stihove na ruskom jeziku. U „Književnom klubu Puškin“ sudjelovale su i predstavnice ruske nacionalne manjine Istre, predsjednica Ruskog doma u Puli, Tatjana Sokolova i Ekaterina Smoković. Večer je završila ruskim čajem i ruskim slasticama.