CENTAR RUSKOGA JEZIKA I KULTURE "INSTITUT PUŠKIN":
Centar ruskoga jezika i kulture "Institut Puškin"

„Institut Puškin“ kao izvor promocije i učenja ruskoga jezika, književnosti, povijesti i kulture

Centar je dio međunarodne partnerske mreže „Institut Puškin”, na čelu s Državnim institutom za ruski jezik „A. S. Puškin“ iz Moskve, poznatom u svijetu kao obrazovni i znanstveno-metodički centar ruskoga jezika, koji pruža obrazovanje na ruskom jeziku stranim državljanima te usavršavanje nastavnika rusista.

Državni institut za ruski jezik „A. S. Puškin“ je koordinator Federalnog ciljanog programa „Ruski jezik“, a razvoj partnerske mreže „Institut Puškin“ predstavlja najvažniji infrastrukturni projekt toga programa koji se realizira uz financijsku podršku Ministarstva obrazovanja i znanosti Ruske Federacije. Program je potaknulo Vijeće za ruski jezik pri ruskoj Vladi radi promicanja i učenja ruskoga jezika i kulture u svijetu, provedbu certificiranih testiranja znanja iz ruskoga jezika, usavršavanja i povisivanja kvalifikacija nastavnika ruskoga jezika, uključujući uporabu suvremenih obrazovanih mogućnosti učenja na daljinu.

Voditeljica Centra „Institut Puškin“
predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti

 


Obavijesti
Čestitka

Čestitka

Irena Mikulaco
Terenska nastava pulskih studenata u...

Terenska nastava pulskih studenata u Moskvi i Volgogradu uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije

Irena Mikulaco

Na poziv Ministarstva kulture Ruske Federacije organizirana je terenska nastava studenata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 19. do 24. studenog 2018.  Radi se o projektu "Upoznaj Rusiju" Ministarstva kulture Ruske Federacije i pokrit će troškove boravka u Rusiji. Za pulske studente organizirali su program razgleda Moskve i najznačajnijih spomenika, uključujući Kremlj i povijesnu rutu vlakom do Volgograda i razgled svih spomenika i muzeja posvećenih "Staljingradskoj bitci". Ovim putem studenti će usavršavati ruski jezik i učiti o ruskoj povijesti i kulturi.