ZA STUDENTE:
Obavijesti za studente

Na jednom mjestu čitajte obavijesti za studente sa svih odsjeka te sa zajedničke Oglasne ploče Fakulteta!


Nastava iz Muzeologije

Katarina Gerometta

Prvo predavanje iz predmeta Muzeologija održat će se u petak, 28. veljače 2020. u dvorani 5, u 15:00 sati.

Obavijest o nastavi - Uvod u PPZ

Marija Mogorović Crljenko

Nastava iz kolegija Uvod u PPZ započet će u četvrtak 5. ožujka 2020. u 8.45. (dvorana 18).

Obavijest o nastavi - Žena u IJKD

Marija Mogorović Crljenko

Nastava iz kolegija Žena u Istočnojadranskim komunalnim društvima započet će u ponedjeljak 2. ožujka 2020. u 8.45 (dvorana 18).

doc. dr. sc. Robert Kurelić - konzultacije u petak, 21. veljače

Robert Kurelić

Konzultacije se neće održati u petak, 21. veljače.  Studenti mogu doći u redovitom terminu konzultacija u ljetnom semestru, ponedjeljkom od 10:30 do 11:30 te od 13-14h.  

21.02. (10:00 sati, učionica 28/5) Ispit iz kolegija Uvod u azijske studije 1 i 2 i kolegija Japanska povijest i kultura 1 i 2

Stefani Silli

Drage studentice i studenti, ispiti iz kolegija  Uvod u azijske studije 1 i 2  (prof. N. Visočnik) te  Japanska povijest i kultura 1 i 2  (prof. N. Visočnik) održat će se u  petak, 21.02. u 10:00 sati, u dvorani 28/5.  

Ispit (21.02.) iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 u 12:00 sati @ 28/5

Stefani Silli

Drage studentice i studenti,    obavještavamo Vas da će se pismeni ispit iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 održati u petak, 21. veljače u 12:00 sati, u dvorani 28/5.

Apeninski poluotok u srednjem vijeku: ispit 24. veljače

Marina Zgrablić

Ispit iz kolegija Apeninski poluotok u srednjem vijeku održat će se u utorak, 25. veljače 2020., umjesto u srijedu, 19. veljače. Točno vrijeme održavanja ispita bit će pravovremeno objavljeno.  Doc. dr. sc. Marina Zgrablić 

Besplatna međunarodna konferencija za mlade - LEAP Summit (Zagreb, 26.-27.3.2020.)

Ivica Petrinić

LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.

Terenska nastava: novi vijek i suvremena povijest (preddipl.) i Terenska nastava III (dipl.): Trst, Rijeka, Lipa i Labin

Igor Duda

Terenska nastava Trst, Rijeka, Lipa i Labin za studente treće godine preddiplomskog studija povijesti (Terenska nastava: novi vijek i suvremena povijest) i studente diplomskog studija povijesti (Terenska nastava III)

Studentski skup u sklopu Kliofesta

Iva Milovan Delić

U sklopu Kliofesta sredinom svibnja 2020. održat će se studentski skup povodom 500. obljetnice dolaska Sulejmana Veličanstvenog na vlast. Pozivaju se studenti zainteresirani za tematsko izlaganje da se do 25. veljače 2020. jave kolegi Kristijanu Žgaljardiću na kzgaljard(et)unipu.hr.

Studenti povijesti u hrvatsko-njemačkom projektu

Igor Duda

Objavom online zbirke eseja završen je dvogodišnji projekt bilateralne hrvatsko-njemačke suradnje (MZO-DAAD) Zaborav i sjećanje na industrijski rad na Jadranu: istarski slučaj , na kojem su sudjelovali Igor Duda (koordinator), Andrea Matošević, Boris Koroman, Igor Stanić, David Žufić i Sara Žerić s hrvatske strane, te Ulf Brunnbauer (koordinator), Stefano Petrungaro, Andrew Hodges, Peter Wegenschimmel, Fatima Ajanović, Maja Lisov i Agnes Stelzer s njemačke strane. Dvije partnerske ustanove bile su Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Leibnizov Institut za istraživanje istočne i jugoistočne Europe (IOS) u Regensburgu. Sudjelovanje studenata diplomskog studija povijesti Sare Žerić i Davida Žufića (koji je nedavno diplomirao) jedan je od načina upoznavanja studenata s istraživačkim radom i međunarodnom akademskom suradnjom. Više o projektima CKPIS-a

Doc. dr. sc. Marina Zgrablić: konzultacije u veljači

Marina Zgrablić

Konzultacije će se održati u četvrtak, 13. veljače od 12.00 do 13.30 sati, umjesto u petak 14. veljače 2020. Zbog službenog puta konzultacije se neće održati u petak, 21. veljače 2020.

Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Ivica Petrinić

Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-16-1, od 19. veljače 2016. godine i KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-18-2 od 28. veljače 2018. godine) rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 11. veljače 2020. godine raspisao je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog  statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Uvod u novi vijek i Uvod u hrvatski novi vijek, važna obavijest

Slaven Bertoša

Molim studente povijesti 2. godine da do početka nastave u ljetnom semestru, u paru ili samostalno, odaberu teme seminarskog rada iz oba predmeta te mi ih jave zajedno s točnim datumom prezentacije na satu (UNV utorkom, UHNV srijedom). /_news/91693/UNV teme seminara 2019.-2020..docx /_news/91693/UHNV teme seminara 2019.-2020..docx

Hrvatska srednjovjekovna književnost - usmeni ispit

Dubravka Dulibić-Paljar

Ispit će se održati 13. veljače u 14 sati. 

Hrvatska književnost romantizma i realizma (Važno!)

Dubravka Dulibić-Paljar

Pismeni i usmeni dio ispita kod doc. dr. sc. Dulibić-Paljar održat će se 13. veljače prema sljedećem rasporedu:   Pismeni dio ispita u 13: 00 sati, a usmeni dio ispita u 14: 00 sati. 

Dr. sc. D. Dulibić-Paljar - konzultacije

Dubravka Dulibić-Paljar

Odgađaju se konzultacije 5. veljače. 

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika (Pula, 5.-25.7.2020.)

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.

Važno: termini obveznog sistematskog pregleda za redovne studente prve godine studija

Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.

Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti

Ivica Petrinić

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.

Predavanje CKPIS-a: Ankica Čakardić, Poput udara groma: Crtice o Rosi Luxemburg

Igor Duda

U ciklusu javnih predavanja CKPIS-a gostuje doc. dr. sc. Ankica Čakardić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U petak, 24. siječnja 2020., u 18.00 sati na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića (Ronjgova 1, prizemlje, čitaonica) održat će predavanje pod naslovom Poput udara groma: Crtice o Rosi Luxemburg . Više pod Događanjima .

Nastava iz predmeta Venecija između uspona i pada

Iva Milovan Delić

Nastava iz predmeta Venecija između uspona i pada neće se održati u ljetnom semestru. Mole se studenti da se ispišu iz predmeta i upišu neki drugi, koji se nudi u ljetnom semestru ove akademske godine. Nastava iz predmeta Povijesna demografija održat će se, u donekle skraćenom obliku. Za više detalja javiti se nastavnici doc. dr. sc. Danijeli Doblanović Šuran. 

Novo radno vrijeme Ureda za studente i obrazovne programe

Ivica Petrinić

Od petka, 17. siječnja 2020. godine Ured za studente i obrazovne programe radi prema novom radnom vremenu.

Više

21.02. (10:00 sati, učionica 28/5) Ispit iz kolegija Uvod u azijske studije 1 i 2 i kolegija Japanska povijest i kultura 1 i 2

Stefani Silli

Drage studentice i studenti, ispiti iz kolegija  Uvod u azijske studije 1 i 2  (prof. N. Visočnik) te  Japanska povijest i kultura 1 i 2  (prof. N. Visočnik) održat će se u  petak, 21.02. u 10:00 sati, u dvorani 28/5.  

Ispit (21.02.) iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 u 12:00 sati @ 28/5

Stefani Silli

Drage studentice i studenti,    obavještavamo Vas da će se pismeni ispit iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 održati u petak, 21. veljače u 12:00 sati, u dvorani 28/5.

Predavanje Korejski jezik 3 umjesto predavanja prof. Grbića

Irena Srdanović

Predavanje prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 13. 12. Umjesto tog predavanja bit će predavanje prof. Minyoung Chang iz Korejskog jezika 3.    

Ciklus japanskog filma u Kinu Valli (od 24. listopada)

Stefani Silli

U Kinu Valli 24. listopada započinje Ciklus japanskog filma s jednim od najznačajnijih djela japanske kinematografije 20. stoljeća, filmom Tokijska priča (redatelj Yasujirō Ozu). Ciklus filmova će otvoriti veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj Misako Kaji i kulturni izaslanik Yutaro Nishida. Za navedenu projekciju je ulaz slobodan. Za ostale filmove iz ciklusa ulaznica će iznositi 10,00kn.    

Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 - predavanja u petak 11. listopada i subotu 12. listopada

Stefani Silli

Ovaj petak i subotu predavanja iz kolegija Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 održat će dr. Branimir Vidmarović. Predavanja u petak bit će od 18.30 do 20 sati u dv. 28/5, a u subotu od 9 do 12 sati u dv. 17. Dolazak je obavezan, a prisutni će se evidentirati.

Najava letnje škola u Olomoucu (CEEPUS mreža)

Ivica Petrinić

Dragi studenti,  javljam vam o mogućnosti prijave na letnju školu "Global Communication in Korean: A Workshop for Elementary to Intermediate Learners" koja će se održati od 4. do 6. juna 2019. u Olomoucu i uz podršku CEEPUS mreže u kojoj sudjelujemo. Više informacija je u prilogu:

Doc. dr. sc. Robert Kurelić - odgoda nastave 26. ožujka

Irena Srdanović

Doc. dr. sc. Robert Kurelić ne može održati nastavu 26. ožujka. Za studente japanskog jezika: Planirane prezentacije 26. ožujka pomeraju se na kraj liste. Idući tjedan su prezentacije po rasporedu.

Danasnja projekcija "Dead Leaves" u Huiu će se održati u srijedu

Irena Srdanović

Postovani kolege, molimo sve koji su trebali prisustvovati danasnjoj projekciji "Dead Leaves" u Huiu, da dodju u srijedu u HUIU, u 18.30. R. Matkovic

Metodologija znanstvenoga rada - termin ispravka kolokvija

Matija Jelača

Ispravak kolokvija održat će se u ponedjeljak, 21. siječnja u 16:40 u dv. 17.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Metodologija znanstvenoga rada - termin kolokvija

Matija Jelača

Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.

Predavanja prof. Grbića

Irena Srdanović

Predavanja prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 23. 11.  

Kolegij Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada

Irena Srdanović

Nastava iz predmeta Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada (od 8. do 12. listopada) prema rasporedu. Nadoknada nastave održat će se prema dogovoru Izv. prof. dr. sc. A. Matošević

Više

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Europska noć istraživača 28. rujna 2018.

Violeta Moretti

U petak, 28. rujna 2018. održat će se Europska noć istraživača (pulski Forum, od 17 do 22 sata). U aktivnostima sudjeluju i nastavnici i studenti Odsjeka za klasičnu filologiju, a uz interaktivne igre pridružite nam se na pub-kvizu od 20 sati. Aktivnosti su namijenjene svim tipovima publike. Očekujemo Vas!  

Za studente koji upisuju prvu godinu studija latinskog

Violeta Moretti

Zavirite u letak kako biste doznali kako je strukturiran vaš studij, koje su vaše mogućnosti zaposlenja nakon stjecanja diplome i još pokoju korisnu sitnicu. 

Filmsko druženje studenata klasične filologije

Violeta Moretti

U utorak 22. svibnja 2018. od 15.30 do 17 sati u dv. 8 održat će se susret studenata i nastavnika studija Latinskog jezika i rimske književnosti (Odsjek za klasičnu filologiju). Predviđeno je neformalno druženje uz projekciju dokumentarnog filma. Dobrodošli su i ostali ljubitelji antike - studenti i nastavnici svih smjerova i odsjeka.    

Više

Hrvatska srednjovjekovna književnost - usmeni ispit

Dubravka Dulibić-Paljar

Ispit će se održati 13. veljače u 14 sati. 

Hrvatska književnost romantizma i realizma (Važno!)

Dubravka Dulibić-Paljar

Pismeni i usmeni dio ispita kod doc. dr. sc. Dulibić-Paljar održat će se 13. veljače prema sljedećem rasporedu:   Pismeni dio ispita u 13: 00 sati, a usmeni dio ispita u 14: 00 sati. 

Dr. sc. D. Dulibić-Paljar - konzultacije

Dubravka Dulibić-Paljar

Odgađaju se konzultacije 5. veljače. 

Teorija književnosti 1 - termin ispravka kolokvija

Matija Jelača

Ispravak kolokvija održat će se u petak, 17. siječnja u 12:15.

Teorija standardnoga jezika

Blaženka Martinović

Nastava se neće održati u srijedu, 8. siječnja 2020.

Doc. dr. sc. Matija Jelača - konzultacije

Matija Jelača

U ponedjeljak, 23. prosinca doc. dr. sc. Matija Jelača održat će konzultacije od 12:00 do 13:00. 

Morfologija - kolokvij

Blaženka Martinović

Prvi kolokvij iz kolegija Morfologija hrvatskoga standardnog jezika održat će se u ponedjeljak, 23. prosinca u 11 sati. Ispravak kolokvija bit će u prvome tjednu nastave nakon praznika, u vrijeme predavanja.

Izv. prof. dr. sc. B. Martinović - nastava i konzultacije 6. 12. 2019.

Blaženka Martinović

Zbog službenoga puta neće biti ni nastave ni konzultacija.

Stilistika - obavijest o nastavi 28. studenoga

Majda Čolak

Nastava se danas neće održati zbog bolesti. O terminu nadoknade dogovorit ćemo se sljedeći tjedan.   Budući da mi Unipu e-adresa već neko vrijeme ne radi, molila bih studente da mi se javljaju na majda.colak@gmail.com

Stilistika - obavijest o nastavi

Majda Čolak

U četvrtak, 24. listopada neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca.

Doc. dr. sc. I. Grbić - početak nastave

Teodora Fonović Cvijanović

 Zbog službenog puta doc. dr. sc. I. Grbić ovaj tjedan neće održati nastavu.

Stilistika - obavijest o početku nastave

Majda Čolak

Nastava iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca počet će 10. listopada zbog službene odsutnosti nastavnice.

Stilistika - obavijest o ispitnome roku

Majda Čolak

Drugi jesenski ispitni rok održat će se u utorak, 17. rujna u 14 sati.

Stilistika - obavijest o ispitnome roku

Majda Čolak

Ispit će se održati u utorak, 3. rujna u 14:30. 

Izv. prof. dr. sc. B. Martinović - novi datum ispitnoga roka u srpnju

Blaženka Martinović

Svi ispiti kod prof. Martinović najavljeni za utorak, 2. srpnja, pomiču se za jedan dan te će se održati u srijedu, 3. srpnja, prema ustaljenoj satnici.

Lingvistika teksta - drugi ispitni rok (izmjena)

Teodora Fonović Cvijanović

Ispit iz kolegija Lingvistika teksta održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 16 sati (umjesto u 10).

Sintaksa hrvatskoga standardnog jezika - 2. ispitni rok (izmjena)

Teodora Fonović Cvijanović

Ispit iz kolegija Sintaksa hrvatskoga standardnog jezika održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 15 sati (umjesto u 9). Doc. dr. sc. T. Fonović Cvijanović

Stilistika - obavijest o ispitnome roku

Majda Čolak

Popravni kolokvij i prvi ispitni rok bit će u srijedu, 19. lipnja u 14 sati.   

Tvorba riječi - prvi ispitni rok (izmjena)

Teodora Fonović Cvijanović

Ispit iz Tvorbe riječi održat će se 26. lipnja s početkom u 9 sati.

Hrvatski standardni jezik u 20. st. - prvi ispitni rok (izmjena)

Teodora Fonović Cvijanović

Ispit iz kolegija Hrvatski standardni jezik u 20. stoljeću održat će se 26. lipnja 2019. s početkom u 9 sati.  

Hrvatska renesansna književnost - termini kolokvija

Matija Jelača

ISPRAVAK 1. KOLOKVIJA utorak 28. svibnja 2019., u 11.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   2. KOLOKVIJ srijeda 5. lipnja 2019. u 14.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   ISPRAVAK 2. KOLOKVIJA srijeda 12. lipnja 2019. u 10.00, dv. 18

Praksa - obavijest o upisu ocjena

Majda Čolak

Konzultacije i upisi ocjena za kolegij Praksa u sklopu metodike književnoga odgoja i obrazovanja održat će se u petak, 26. travnja u 15 sati.   Studenti se mogu prethodno javiti e-poštom na mcolak@unipu.hr.

Dr. sc. Matija Jelača - ispitni rok u travnju

Matija Jelača

Pismeni ispiti iz kolegija Teorija književnosti 1 i 2 te Metodologija znanstvenoga rada održat će se u ponedjeljak,  8. travnja u 15:45 u dv. 8.

Više

Obavijest o nastavi - Uvod u PPZ

Marija Mogorović Crljenko

Nastava iz kolegija Uvod u PPZ započet će u četvrtak 5. ožujka 2020. u 8.45. (dvorana 18).

Obavijest o nastavi - Žena u IJKD

Marija Mogorović Crljenko

Nastava iz kolegija Žena u Istočnojadranskim komunalnim društvima započet će u ponedjeljak 2. ožujka 2020. u 8.45 (dvorana 18).

doc. dr. sc. Robert Kurelić - konzultacije u petak, 21. veljače

Robert Kurelić

Konzultacije se neće održati u petak, 21. veljače.  Studenti mogu doći u redovitom terminu konzultacija u ljetnom semestru, ponedjeljkom od 10:30 do 11:30 te od 13-14h.  

Apeninski poluotok u srednjem vijeku: ispit 24. veljače

Marina Zgrablić

Ispit iz kolegija Apeninski poluotok u srednjem vijeku održat će se u utorak, 25. veljače 2020., umjesto u srijedu, 19. veljače. Točno vrijeme održavanja ispita bit će pravovremeno objavljeno.  Doc. dr. sc. Marina Zgrablić 

Terenska nastava: novi vijek i suvremena povijest (preddipl.) i Terenska nastava III (dipl.): Trst, Rijeka, Lipa i Labin

Igor Duda

Terenska nastava Trst, Rijeka, Lipa i Labin za studente treće godine preddiplomskog studija povijesti (Terenska nastava: novi vijek i suvremena povijest) i studente diplomskog studija povijesti (Terenska nastava III)

Studentski skup u sklopu Kliofesta

Iva Milovan Delić

U sklopu Kliofesta sredinom svibnja 2020. održat će se studentski skup povodom 500. obljetnice dolaska Sulejmana Veličanstvenog na vlast. Pozivaju se studenti zainteresirani za tematsko izlaganje da se do 25. veljače 2020. jave kolegi Kristijanu Žgaljardiću na kzgaljard(et)unipu.hr.

Studenti povijesti u hrvatsko-njemačkom projektu

Igor Duda

Objavom online zbirke eseja završen je dvogodišnji projekt bilateralne hrvatsko-njemačke suradnje (MZO-DAAD) Zaborav i sjećanje na industrijski rad na Jadranu: istarski slučaj , na kojem su sudjelovali Igor Duda (koordinator), Andrea Matošević, Boris Koroman, Igor Stanić, David Žufić i Sara Žerić s hrvatske strane, te Ulf Brunnbauer (koordinator), Stefano Petrungaro, Andrew Hodges, Peter Wegenschimmel, Fatima Ajanović, Maja Lisov i Agnes Stelzer s njemačke strane. Dvije partnerske ustanove bile su Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Leibnizov Institut za istraživanje istočne i jugoistočne Europe (IOS) u Regensburgu. Sudjelovanje studenata diplomskog studija povijesti Sare Žerić i Davida Žufića (koji je nedavno diplomirao) jedan je od načina upoznavanja studenata s istraživačkim radom i međunarodnom akademskom suradnjom. Više o projektima CKPIS-a

Doc. dr. sc. Marina Zgrablić: konzultacije u veljači

Marina Zgrablić

Konzultacije će se održati u četvrtak, 13. veljače od 12.00 do 13.30 sati, umjesto u petak 14. veljače 2020. Zbog službenog puta konzultacije se neće održati u petak, 21. veljače 2020.

Predavanje CKPIS-a: Ankica Čakardić, Poput udara groma: Crtice o Rosi Luxemburg

Igor Duda

U ciklusu javnih predavanja CKPIS-a gostuje doc. dr. sc. Ankica Čakardić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U petak, 24. siječnja 2020., u 18.00 sati na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića (Ronjgova 1, prizemlje, čitaonica) održat će predavanje pod naslovom Poput udara groma: Crtice o Rosi Luxemburg . Više pod Događanjima .

Nastava iz predmeta Venecija između uspona i pada

Iva Milovan Delić

Nastava iz predmeta Venecija između uspona i pada neće se održati u ljetnom semestru. Mole se studenti da se ispišu iz predmeta i upišu neki drugi, koji se nudi u ljetnom semestru ove akademske godine. Nastava iz predmeta Povijesna demografija održat će se, u donekle skraćenom obliku. Za više detalja javiti se nastavnici doc. dr. sc. Danijeli Doblanović Šuran. 

Terenska nastava: prapovijest i stari vijek (preddiplomski) te Terenska nastava I. (diplomski studij)

Katarina Gerometta

Terenska nastava će se održati u razdoblju od 19. do 22. svibnja 2020. na području Dalmacije. Prijave na katarina.gerometta@unipu.hr do 20. prosinca 2019. Podaci za prijavu  Popis putnika_terenska nastava_za ISVU.xlsx

ISHA - poziv studentima

Iva Milovan Delić

Studenti povijesti svih godina studija pozivaju se na informativni sastanak o Internacionalnom udruženju studenata povijesti (udruženju ISHA) koje gotovo dva desetljeća djeluje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Puli. Sastanak će se održati u četvrtak, 5. prosinca 2019., u 17.00 sati u dvorani 11 (dvorani Slavka Zlatića).

Katedra za srednjovjekovnu povijest - konzultacije u zimskom semestru

Robert Kurelić

prof. dr. sc. Ivan Jurković, voditelj Katedre ponedjeljkom, 18.00-19.00; četvrtkom 12.30-13.30   doc. dr. sc. Maurizio Levak ponedjeljkom, 14.45-17.30   doc. dr. sc. Robert Kurelić četvrtkom 13.00-14.00 petkom 12.15-13.15   dr. sc. Marina Zgrablić, poslijedok. ponedjeljkom, 14.30-16.30

Povijest kristijanizacije: početak nastave

Marina Zgrablić

Nastava iz kolegija Povijest kristijanizacije počet će u petak, 11. listopada 2019. prema rasporedu.   dr. sc. Marina Zgrablić

Početak nastave iz stare povijesti - prof. dr. sc. Robert Matijašić i doc. dr. sc. Davor Bulić

Katarina Gerometta

Prof. dr. sc. Robert Matijašić i doc. dr. sc. Davor Bulić započet će s nastavom od 14. listopada 2019., prema rasporedu.

I. Duda – slobodna studijska godina

Igor Duda

Ponavljam obavijest iz rujna 2018. godine. Sve aktivnosti sa studentima (nastava, mentorstva, ispiti, konzultacije) redovito će se odvijati od početka ljetnog semestra ak. god. 2019/20.  

doc. dr. sc. Robert Kurelić - konzultacije u lipnju

Robert Kurelić

Konzultacije se neće održati u srijedu, 19. 6. 2019., već u terminima ispita, 24. i 26. 6. 

Povijest kristijanizacije: termin ispita 21. lipnja 2019.

Marina Zgrablić

Ispit iz Povijesti kristijanizacije održat će se u petak, 21. lipnja 2019. u 10.15 sati.

Doc. dr. sc. Iva Milovan Delić - konzultacije

Katarina Gerometta

Doc. dr. sc. Iva Milovan Delić 4. i 11. lipnja 2019. zbog službene odsutnosti neće održati konzultacije. Za sve moguće upite javiti se e-mailom.

Uvod u hrvatski novi vijek - gostujuće predavanje

Slaven Bertoša

Dr. sc. Kristijan Juran, izv. prof. Odjela za povijest na Sveučilištu u Zadru, održat će gostujuće predavanje iz Uvoda u hrvatski novi vijek u redovitom terminu nastave - srijeda, 5. lipnja 2019. od 10:30 do 12:00 sati, dv. 18. Tema: Zadar i Šibenik u obrani od Osmanlija tijekom XVI. stoljeća.

Latinski jezik za povjesničare

Katarina Gerometta

Mole se studenti koji slušaju latinski jezik za povjesničare (preddiplomski i diplomski) da dođu u utorak, 28. svibnja 2019. u 13:15 sati u Dvoranu br. 8 radi dogovora o nastavi.

Erasmus Student Network

Robert Kurelić

Ured za međunarodnu suradnju uputio je poziv za osnivanje Erasmus Student Network udruge Pula. Više informacija možete pronaći na:    https://www.unipu.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti?@=2esx3#news_107566

Više

Književni natječaj "Certamen Tassianum 2020"

Martina Damiani

Pozivamo sve zainteresirane studente da se prijave na književni natječaj „Certamen Tassianum 2020” posvećen talijanskom piscu Torquatu Tassu. Radove možete poslati najkasnije do 11.3.2020., dodatne informacije na  mdamiani@unipu.hr  

RASPORED PREDSTAVLJANJA PREDDIPLOMSKOGA I DIPLOMSKOGA DVOPREDMETNOG STUDIJA TALIJANSKOGA JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Martina Damiani

Utorak, 1. listopada 2019. 11:00 – Predstavljanje preddiplomskoga dvopredmetnog studija talijanskoga jezika i književnosti (doc. dr. sc. Fabrizio Fioretti), dvorana 18/I 11:30 - Predstavljanje diplomskoga dvopredmetnog studija talijanskoga jezika i književnosti (doc. dr. sc. Fabrizio Fioretti), dvorana 18/I

Međunarodni znanstveni skup (Pula, 3. - 7. lipnja 2019.)

Martina Damiani

Pozivaju se svi studenti talijanistike da prate izlaganja na znanstvenom skupu „Europski intelektualci na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće“ (Gli intellettuali europei a cavallo tra Ottocento e Novecento) koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Puli od 3. do 7. lipnja 2019. Sekcije na talijanskom odvijati će se u dvorani „Slavko Zlatić“. Veselimo se vašem dolasku!

Festival talijanske književnosti (6.-10. svibnja 2019.)

Martina Damiani

Festival talijanske književnosti (FLIT )   održat će se u Puli od 6. do 10. svibnja 2019., pozivaju se svi studenti talijanistike da budu prisutni na književne susrete, predstave i radionice. Više informacija i detaljni program možete pronaći na: http://flit.gkc-pula.hr/program-programma/

Važna obavijest za studente talijanistike diplomskog studija - PRAKSA

Martina Damiani

Obavještavaju se svi studenti talijanistike koji su upisali Edukacijski paket da moraju obavezno odraditi i praksu talijanskog jezika jer im se u protivnom neće moći izdati licenca za rad u školi.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Facebook grupa - Talijanistika

Martina Damiani

Studenti talijanistike mogu dobiti dodatne informacije o događajima, obavijestima i novostima vezanima za nastavu i studij na facebooku Odsjeka za talijanistiku na sljedećem linku: https://www.facebook.com/groups/1506424473004812/

Više

Besplatna međunarodna konferencija za mlade - LEAP Summit (Zagreb, 26.-27.3.2020.)

Ivica Petrinić

LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.

Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Ivica Petrinić

Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-16-1, od 19. veljače 2016. godine i KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-18-2 od 28. veljače 2018. godine) rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 11. veljače 2020. godine raspisao je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog  statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

Uvod u novi vijek i Uvod u hrvatski novi vijek, važna obavijest

Slaven Bertoša

Molim studente povijesti 2. godine da do početka nastave u ljetnom semestru, u paru ili samostalno, odaberu teme seminarskog rada iz oba predmeta te mi ih jave zajedno s točnim datumom prezentacije na satu (UNV utorkom, UHNV srijedom). /_news/91693/UNV teme seminara 2019.-2020..docx /_news/91693/UHNV teme seminara 2019.-2020..docx

Ljetna škola hrvatskog i njemačkog jezika (Pula, 5.-25.7.2020.)

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.

Važno: termini obveznog sistematskog pregleda za redovne studente prve godine studija

Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.

Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti

Ivica Petrinić

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.

Novo radno vrijeme Ureda za studente i obrazovne programe

Ivica Petrinić

Od petka, 17. siječnja 2020. godine Ured za studente i obrazovne programe radi prema novom radnom vremenu.

Zapošljavanje redovnih studenata/studentica u SR Njemačkoj tijekom ljetnih praznika 2020. godine

Ivica Petrinić

EURES Hrvatska u suradnji s njemačkom službom za zapošljavanje, uredom u Kölnu (Bundesagentur für Arbeit, Agentur für Arbeit Köln) otvara poziv inozemnim  studentima/studenticama, zainteresiranima za zapošljavanje u SR Njemačkoj  do najviše 3 mjeseca u kalendarskoj godini tijekom ljetnih praznika.

Terenska nastava - Zadar, Split i okolica

Katarina Gerometta

Terenska nastava će se održati u razdoblju od 19. do 22. svibnja 2020. na području Dalmacije. S obzirom da je ostalo slobodnih mjesta, mogu se prijaviti studenti svih studija.

Izrada studentskih iskaznica (x-ica)

Ivica Petrinić

Studenti prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji se nisu slikali za studentske iskaznice (x-ice) molimo da dođu u Ured za studente i obrazovne programe, suteren zgrade FET-a, Preradovićeva 1, soba 8.  

Predavanje CKPIS-a: Danijela Lugarić Vukas, Prehrana kao metafora od sovjetskog socijalizma do (post)sovjetskog kapitalizma

Igor Duda

Svoj ciklus javnih predavanja u ovoj akademskoj godini CKPIS započinje s dr. sc. Danijelom Lugarić Vukas, docenticom na Odsjeku za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja će u ponedjeljak, 18. studenog 2019., u 17.00 sati na Filozofskom fakultetu, u Dvorani Slavka Zlatića (Ronjgova 1, prizemlje, čitaonica) održati predavanje pod naslovom Prehrana kao metafora od sovjetskog socijalizma do (post)sovjetskog kapitalizma: "Knjiga o ukusnoj i zdravoj hrani" . Više pod Događanjima .

Prof. dr. sc. Robert Matijašić - odgoda nastave u utorak, 12. studenoga 2019.

Katarina Gerometta

Prof. dr. sc. Robert Matijašić u utorak, 12. studenoga 2019. neće održati nastavu zbog štrajka.

Prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić - odgoda nastave u utorak, 12. studenoga 2019.

Katarina Gerometta

Prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić u utorak, 12. studenoga 2019. neće održati nastavu zbog štrajka.

M. Mogorović Crljenko - konzultacije u ponedjeljak 11.11.2019.

Marija Mogorović Crljenko

U ponedjeljak 11. studenog 2019. M. Mogorović Crljenko održat će konzultacije od 10 do 11.30.

Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020.

Ivica Petrinić

Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.

Dr. sc. Marina Zgrablić: promjena termina konzultacija

Marina Zgrablić

Dr. sc. Marina Zgrablić održavat će konzultacije petkom, od 12.30 do 14.30 sati, umjesto ponedjeljkom. 

Javni poziv za obavljanje knjižničarskih poslova u Knjižnici Filozofskog fakulteta, Muzičke akademija i Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije

Ivica Petrinić

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za ispomoć u obavljanju pomoćnih knjižničarskih poslova u Knjižnici Filozofskog fakulteta, Muzičke akademija i Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.

Raspored sportskih aktivnosti za studente u 2019./2020. godini

Ivica Petrinić

Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2019./2020. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:

Preuzimanje studentskih iskaznica (x-ica)

Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti da, od srijede 16. listopada,  studentske iskaznice (x-ice) mogu preuzeti u zgradi Sveučilišta, Ronjgova 1 (prvi kat desno, soba. 16 b) u vremenu od 8.30 do 10 sati te od 11 do 12 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 

Nastava izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl započinje 14. listopada

Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti da će izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl, zbog bolovanja, s nastavom započeti 14. listopada 2019. godine. Dekanat Filozofskog fakulteta

Kako dobiti elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr?

Ivica Petrinić

Svi studenti koji su upisani na studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imaju pravo na AAI@EduHr korisnički račun za korištenje sveučilišnih online usluga. U nastavku pročitajte kratke upute za preuzimanje podataka za pristup računu i ne zaboravite odmah promijeniti lozinku!  

Njemački jezik

Marieta Djaković

Uvodni termin nastave održat će se  u ponedjeljak 7. listopada u 18.30 sati u dvorani 31/2, Ronjgova 1. Marieta Djaković, prof.

Izmjenom Pravilnika o studiranju utvrđeno je da status studenta traje do prestanka izvođenja studijskog programa

Ivica Petrinić

Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je na svojoj 27. sjednici održanoj dana 30. rujna 2019. godine donio Pravilnik o izmjenama Pravilnika o studiranju. Novom izmjenom uklonjena je odredba koja je propisivala da status studenta traje dvostruko dulje od propisanog vremena trajanja studija i uvedena nova odredba kojom je regulirano da status studenta traje do prestanka izvođenja studijskog programa.

Više

Nastava iz Muzeologije

Katarina Gerometta

Prvo predavanje iz predmeta Muzeologija održat će se u petak, 28. veljače 2020. u dvorani 5, u 15:00 sati.

Odgoda nastave - Katarina Gerometta

Katarina Gerometta

U petak, 11. listopada 2019. predavanje iz predmeta Uvod u prapovijesnu arheologiju neće se održati.

Odgoda nastave - Maja Čuka, Obrada prapovijesnih nalaza

Katarina Gerometta

Nastava se neće održati u prva dva tjedna nastave. Prvi termin nastave bit će objavljen naknadno.

Početak nastave - Katarina Gerometta

Katarina Gerometta

Nastava za prvu godinu studija (Uvod u prapovijesnu arheologiju, Prapovijesna arheologija u Hrvatskoj) počinje prema rasporedu, u petak, 4. listopada 2019. Nastava za drugu godinu studija (Metode istraživanja i dokumentiranja arheoloških nalazišta te Arheologija krajolika starog Sredozemlja) neće se održati u prvom tjednu nastave.

Početak nastave - prof. dr. sc. Robert Matijašić

Katarina Gerometta

Prof. dr. sc. Robert Matijašić započet će s nastavom od 14. listopada 2019., prema rasporedu.

Poziv na sudjelovanje u arheološkim istraživanjima (lipanj-srpanj 2019.)

Katarina Gerometta

Institut za arheologiju (Zagreb) poziva sve zainteresirane studente, posebice studente arheologije svih godina studija, na sudjelovanje u zaštitnim arheološkim istraživanjima jednog od najvećih kneževskih tumula starijega željeznog doba u srednjoj Europi, u Jalžabetu kod Varaždina. Za studente-sudionike arheoloških istraživanja, koja su već započela, osiguran je smještaj, večera te dnevna naknada u iznosu od 250,00 kn netto. Zainteresirani se mogu javiti voditelju istraživanja s kratkim životopisom na e-mail:skovacevic@iarh.hr Poziv

SUMMER SCHOOL OF ARCHAEOLOGY IN MIKULČICE 2019

Katarina Gerometta

Sessions 1 st  session: 14 July – 27 July 2019, number of participants: 8 2 nd  session: 28 July – 10 August 2019, number of participants: 8   Basic Information The primary objective of the activity is to support the international reach of archaeological research in Mikulčice and to deepen the cooperation of the research base with foreign students of archaeology and their university departments. The “Summer School of Archaeology in Mikulčice” will take the form of archaeological professional practice for students of archaeology from foreign and domestic universities and junior researchers (doctoral students and post-doctoral researchers) at the Slavonic fortified settlement in Mikulčice. The students and doctoral students will learn about the site in detail, they will participate in field research on the site every day for two weeks and also in the post-excavation processing (eg flotation of botanical macro-residues). In 2019, archaeological research will be carried out on a fortified settlement behind the Great Moravian fortifications from the 9th century, which was researched in 2018. http://mikulcice.arub.cz/en/summer-school-of-archaeology/

Muzej grada Umaga poziva vas na arheološko proljeće u dva događanja

Katarina Gerometta

Muzej grada Umaga poziva vas na arheološko proljeće u dva događanja 01.06. 12:00 sati VODSTVO PO ARHEOLOŠKOM LOKALITETU KATORO, Anika Mijanović kustosica MGU-a (Muzeja grada Umaga) Mjesto događanja: Katoro (ispred ZAZA-e) 07.06. 19:30 sati PREDAVANJE „ARHEOLOŠKI LOKALITET SIPAR“, Branka Milošević Zakić viša kustosica MHAS-a (Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu) Mjesto događanja: Muzej grada Umaga, Trg Sv. Martina 1. Dobro nam došli!

Izložba Potopljeni rimski brod na hridi Piruzi kod Rovinja

Katarina Gerometta

Dana 16.05.2019. u 18,00 sati, u Galeriji C 8 u Puli, Arheološki muzej Istre ugostit će izložbu Međunarodnog podvodnog centra za arheologiju u Zadru:  Potopljeni rimski brod na hridi Piruzi kod Rovinja ,  skupine autora: L. Bekić, M. Kaleb, R. Surić, M. Pešić, M. Ćurković Madiraca, L. Blažeka, F. Trcera

Postgraduate and Early Career Conference in Medieval Archaeology, FFPU, 26.-28. 4. 2019.

Katarina Gerometta

26. i 27. travnja 2019. na Filozofskom fakultetu u Puli održat će se znanstveni skup mladih istraživača srednjovjekovne arheologije. Pozivamo studente da prisustvuju predavanjima.  Program skupa

Ljetna arheološka škola u Turskoj

Katarina Gerometta

Od 22. srpnja do 4. kolovoza 2019. održava se TURKEY IN THE WORLD CULTURAL HERITAGE -ARCHAEOLOGY SUMMER SCHOOL. Prijave traju do 25. travnja 2019. Informacije o programu škole i prijavama potražite u prilogu Ljetna arheološka škola u Turskoj.pdf

1. Festival arheološke knjige u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Katarina Gerometta

Potaknut željom za promicanjem objavljivanja i čitanja arheološke literature, Arheološki muzej u Zagrebu odlučio je organizirati  Festival arheološke knjige –FestArK . Svrha festivala je ujediniti muzeje i ostale institucije koje se u svom krugu djelatnosti bave i izdavaštvom  arheološke literature  te se javnosti žele predstaviti putem svojih publikacija. Tijekom pet dana svi posjetitelji moći će besplatno posjetiti Arheološki muzej u Zagrebu gdje će imati mogućnost prelistati, ali i kupiti arheološku literaturu po promotivnim cijenama. Osim toga, prema rasporedu događanja, pojedini izlagači imat će priliku svim posjetiteljima predstaviti rad svoje institucije putem predstavljanja knjiga, predavanja, ali i edukativnih radionica namijenjenih djeci školskog uzrasta. Tijekom trajanja festivala, Arheološki muzej u Zagrebu će organizirati besplatna vodstva za građanstvo po stalnom postavu. Razgled stalnog postava, kao i sudjelovanje u svim spomenutim aktivnostima za sve posjetitelje bit će besplatan.

12. speleološka škola - obavijest studentima koje zanima arheologija špilja

Katarina Gerometta

Speleološka udruga "Pula" organizira 12. speleološku školu putem koje će polaznici steći znanja i vještine potrebne za samostalno kretanje podzemljem, odnosno jamama i pećinama kojima Istra obiluje. Upisi u školu održat će se u utorak 05. ožujka u 19:00 sati u prostorijama udruge na adresi Jeretova 16a gdje će se polaznici upoznati sa programom škole te ujedno uz uvodno predavanje započeti školovanje koje će trajati do 20. travnja kada će pred ispitnom komisijom pokazati usvojeno znanje. Program škole se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, tj. od predavanja koja se održavaju utorkom i petkom u večernjim satima, te odlazaka u jame i špilje širom Istre. Za pohađanje škole nije potrebno predznanje ili posebna fizička kondicija, a u školu se mogu prijaviti sve psihofizički zdrave i radno sposobne punoljetne osobe (iznimno osobe sa navršenih 16 godina uz potpisanu suglasnost roditelja ili staratelja). Po završetku škole polaznici imaju mogućnost sudjelovati u radu udruge te na taj način nastaviti edukaciju i steći više speleološke kategorije. Školarina iznosi 750,00 kn, a polaznicima je osigurana literatura, osiguranje, te potrebna speleološka oprema. Broj polaznika je ograničen! Sve dodatne informacije dostupne su putem Facebook stranice udruge https://www.facebook.com/speleo.pula/ , mobitela udruge 091 888 2906 ili putem elektronske pošte speleo.pula@gmail.com.

Raspisan je Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu

Katarina Gerometta

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 13. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu. Natječaj se provodi sukladno  Pravilniku o financiranju Studentskog zbora  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa. Odluku o raspodjeli financijskih sredstava donosi Senat Sveučilišta na prijedlog Studentskog zbora, a iznos raspoloživih sredstava iznosi 99.900 kuna. Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku imaju svi studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, studentske udruge ili druge organizacije studenata upisane u Evidenciju studentskih organizacija Sveučilišta. Rok za prijavu na natječaj za financiranje studentskih programa je trideset (15) dana od dana objave Natječaja, o uvjetima, postupku prijave i drugim detaljima pročitajte u tekstu Natječaja: Natjecaj za financiranje studentskih programa.pdf

Konzultacije K. Gerometta

Katarina Gerometta

25. siječnja 2019., 1. veljače 2019. i 8. veljače 2019. neće biti konzultacija zbog terena. U tom ću razdoblju biti dostupna na e-mail katarina.gerometta@unipu.hr.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Terenska nastava u Makedoniju, 3. - 6. 4. 2019.

Katarina Gerometta

Odsjek za povijest organizira terensku nastavu u Makedoniju od 3. do 6. travnja 2018. Prijave na e-mail: katarina.gerometta@unipu.hr Program terenske nastave: 1. dan (3. 4. 2019.) - putovanje Pula - Skoplje i noćenje u Skoplju, 2. dan (4. 4. 2019.) - prijevoz do dva lokaliteta u okolici Skoplja (rimski Scupi i neolitički  Tumba Madžari ) približno 10-ak km od grada. Obilazak Arheološkog muzeja u Skoplju. Putovanje Skoplje - Ohrid i noćenje u Ohridu. 3. dan (5. 4. 2019.) - Putovanje Ohrid ( Muzej na vodi : rekonstrukcija prapovijesnoga sojeničarskog naselja)- Bitola -  Stobi  ( Stobi  je arheološki lokalitet u blizini naselja Gradsko) - Beograd i noćenje u Beogradu. 4. dan (6. 4. 2019.) - Beograd (Narodni muzej); putovanje Beograd - Pula.     Novi izračun cijena s obzirom na broj prijavljenih putnika: CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 654,00 kn noćenje s doručkom + 254,00 kn za 3 večere = 1108,00 kn CIJENA po osobi u jednokrevetnoj sobi: 900,00 kn noćenje s doručkom+ 254,00 kn za 3 večere = 1354,00 kn PLAĆANJE u 4 rate : iznos svake rate za višekrevetne sobe po osobi :  277,00  kn iznos rate za jednokrevetnu sobu  : 338,50 kn 1. rata do 20.12. 2. rata do 20.01. 3. rata do 20.02. 4. rata do 20.03. UPLATU IZVRŠITI NA:            transakcijski račun u korist:            IDEAL COMMERCE  d.o.o BUZETSKA 10, 52100 PULA            žiro račun pri   RBA  HR1224840081103329155            u opisu staviti naziv studijskog putovanja: MAKEDONIJA 2019.  

Poziv studentima na znanstveni skup NOTABILE CASTRUM/CASTELLO BEN MUNITO E ORNATO. Kašteli Petrapilosa i San Vincenti u povijesnom i arhitektonskom kontekstu

Katarina Gerometta

Znanstveni skup NOTABILE CASTRUM/CASTELLO BEN MUNITO E ORNATO. Kašteli Petrapilosa i San Vincenti u povijesnom i arhitektonskom kontekstu održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u petak, 7. prosinca 2018. godine s početkom u 9:45 sati (prijava sudionika u 9:00 sati). Ukoliko je netko zainteresiran za izlet u subotu, autobus će kretati iz Pule. Znanstveni skup održava se u sklopu projekta KulTERRA - Revitalizacija istarskih kaštela Morosini Grimani i Petrapilosa.  

Više

Doc. dr. sc. Igor Grbić: odgoda nastave

Igor Grbić

Doc. dr. sc. Igor Grbić neće držati nastavu do 9.10. zbog službenog puta.

Više