ZA STUDENTE:
Obavijesti za studente

Na jednom mjestu čitajte obavijesti za studente sa svih odsjeka te sa zajedničke Oglasne ploče Fakulteta!


Obavijesti za studente FFPU-a

Zimski semestar CKPIS-a - Gal Kirn: Yugoslav partisan counter-archive

Igor Duda

U Zimskom semestru CKPIS-a na redu je četvrto predavanje koje će pod naslovom „Yugoslav partisan counter-archive“ održati Gal Kirn, gostujući profesor kulturne povijesti na Sveučilištu u Novoj Gorici, s prethodnim radnim iskustvom u Berlinu, Leipzigu i Dresdenu. Predavanje se temelji na njegovoj posljednjoj knjizi „Partisan Counter Archive: Retracing the Ruptures of Art and Memory in the Yugoslav People's Liberation Struggle and Beyond“ (2020). Gal Kirn govorit će o postsocijalističkom revizionističkom demoniziranju revolucionarne jezgre Narodnooslobodilačke borbe, o politici nacionalne pomirbe na primjeru Slovenije i jednog ljubljanskog spomenika te o emancipatorskim fragmentima partizanske prošlosti nastalima u intenzivnom susretu političkog i umjetničkog eksperimentiranja. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku u virtualnoj dvorani. Srijeda, 2. prosinca 2020., 18.00 BigBlueButton virtual room Pri ulasku upišite svoje ime. Više informacija: Događanja CKPIS-a

Uni Drone course: UAVs and photogrammetric modelling in heritage protection projects

Katarina Gerometta

On behalf of the European Jewish Cemeteries Initiative we would like to invite your department to participate in educational programmes designed for architecture and engineering students, equipping them with knowledge about the potential application of UAVs and photogrammetric modelling in heritage protection projects. The course will be available from November 23 rd  until the end of January. It will encompass circa 2.5 hours of video course + one Zoom webinar (date and time TBC).  How to apply? Just submit this form    https://forms.gle/eJFahgiHkFXGtGyr8 Please find detailed information in attachment.   

Virtualni susret studenata latinskoga jezika i rimske književnosti 17. 11.

Violeta Moretti

U utorak 17. 11. od 11 do 12 sati održat će se virtualni susret studenata latinskoga jezika i rimske književnosti. Cilj susreta je premostiti nedostatke kontakta kao posljedice epidemijske krize, a kroz kratko druženje studenti će međusobno podijeliti iskustva studiranja i izvannastavnih angažmana. Interakciji i zabavi pridonijet će i kviz koji su pripremili studenti prve godine diplomskog studija latinistike. Druženje će se održati putem Google Meeta, a ukoliko niste primili obavijest, a želite se pridružiti, pišite na vmoretti@unipu.hr.   

Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu

Katarina Gerometta

Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu (Ul. Pavla Hatza 6) i virtualno putem komunikacijske platforme Arheološki stručni kamp - pet dana oživljene pretpovijesti u Galeriji AMZ Prijava za predavanja u Galeriji AMZ je potrebna zbog poštivanja epidemioloških uvjeta, a prijava za online praćenje kako bi mogli dobiti link na komunikacijsku platfomu. Zanimljiva predavanja domaćih znanstvenika i istraživača, okrugli virtualni stolovi s eminentnim stranim sudionicima te predstavljanje edukativnih alata, atraktivan su sadržaj petodnevnog interdisciplinarnog kampa koji na temu pretpovijesne baštine organizira Arheološki muzej u Zagrebu od 9. do 13.11. u prostoru Galerije AMZ. Kamp se realizira u sklopu Interregovog projekta Prehistory Adventure i namijenjen je stručnoj javnosti, no dio programa bit će interesantan i široj publici.  

Zimski semestar CKPIS-a - Rujana Rebernjak: Birokracija, samoupravljanje i tehnoutopizam u Jugoslaviji 1960-ih

Igor Duda

Drugo predavanje u ciklusu Zimski semestar CKPIS-a održat će Rujana Rebernjak, predavač povijesti dizajna i vizualne kulture na Sveučilištu Middlesex, kulturna povjesničarka koja je doktorirala na Royal College of Art. U predavanju će prikazati razvoj diskursa o automatizaciji i kibernetici samoupravljanja u Jugoslaviji 1960-ih, uz osvrt na zagrebačku tvornicu Rade Končar i njezin eksperiment u mehanizaciji administracije. Naime, od uvođenja samoupravljanja 1950. u Jugoslaviji se nastojala provoditi debirokratizacija, a šezdesetih je tehno-utopistička ideja o „mehaniziranoj administraciji“ i automatiziranoj obradi podataka postala novo sredstvo u ideološkom ratu protiv birokracije. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku u virtualnoj dvorani. Srijeda, 4. studenog 2020., 18.00 BigBlueButton virtual room Pri ulasku upišite svoje ime. Više informacija: Događanja CKPIS-a

Odluka o izvođenju nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./21.

Tara Pavlović

Poštovane/i, nastava na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli će se do daljnjega održavati na daljinu. U slučaju eventualnog poboljšanja epidemiološke situacije uvest će se ponovo hibridna, mješovita nastava. Studentima, koji zbog objektivnih razloga neće moći pratiti kontaktnu nastavu (zdravstvene teškoće, smještaj i sl.), bit će omogućena nastava na daljinu u realnom vremenu do kraja semestra. Sve vrste ispita do kraja semestra održavat će se za sve studente na isti način, na daljinu. S poštovanjem, Uprava Sveučilišta

U srijedu 21.listopada zgrada u Ronjgovoj 1 bit će otvorena do 15h, a u čet. i pet. do 17h

Tara Pavlović

Zbog problema s grijanjem, zgrada u Ronjgovoj 1 bit će do 21. listopada otvorena do 15 sati (u četvrtak i ponedjeljak do 17 sati).  

Važna obavijest o održavanju nastave u ponedjeljak 19. listopada i u utorak 20. listopada

Tara Pavlović

Obavještavaju se studentice i studenti Filozofskog fakulteta da će se u ponedjeljak 19. listopada i utorak 20. listopada 2020. nastava održati beskontaktno (online) prema rasporedu.

Sudjelovanje na online događaju #ERASMUSDAYS (15.listopada 2020.)

Tara Pavlović

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju  #ERASMUSDAYS  u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).

Obavijest o nastavi iz kolegija “Opća pedagogija”

Tara Pavlović

Dana, 15. listopada 2020. godine nastava iz  kolegija “Opća pedagogija” neće se održati za studente koji slušaju kolegij na hrvatskom jeziku niti za studente jednopredmetne talijanistike.  Giovedì, 15 ottobre 2020, le lezioni di “Introduzione alla didattica“ e “Pedagogia” non si terranno. izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl

Nastava iz izbornih predmeta Uvod u arheozoologiju i Procesi nastajanja arheoloških nalazišta

Katarina Gerometta

Nastava iz predmeta Uvod u arheoozologiju i Procesi nastajanja arheoloških nalazišta započet će u studenome. Nastava iz Uvoda u arheozoologiju održavat će se online.

Nastava iz predmeta Povijest krajolika starog Sredozemlja

Katarina Gerometta

Nastava iz predmeta Povijest krajolika starog Sredozemlja održava se srijedom, od 17,05h u dvorani 5.

Važna obavijest za studente koji slušaju kolegije K. Vunića, prof.

Tara Pavlović

Poštovani studenti, ukoliko ste upisali jedan od mojih kolegija u grupama ENJ1, TJIKKOS, ENG1, ENG3, ENGN3, ENG5 i DIPLEN-1 molim vas da obavezno budete prisutni na sastanku u petak 9.10. u 13:30 u dvorani 7 kako bismo se dogovorili o terminima i podjelama u grupi za izvođenje nastave iz navedenih kolegija.  Krešimir Vunić, prof.

Izborna nastava iz kolegija Kineziološka kultura u ak. god. 2020./2021.

Tara Pavlović

Izborna nastava iz kolegija Kineziološka kultura u akademskoj godini 2020./2021. održava se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates – ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19.30 sati (voditeljica: Lena Habalija, mag. cin.) Odbojka – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka – srijedom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Student izabire jednu od ponuđenih aktivnosti u dogovoru s predmetnim nastavnikom.   Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, nositeljica kolegija

Odgoda nastave - doc. dr. sc. T. Šepić

Tara Pavlović

Dana 7. listopada doc. dr. sc. T. Šepić nije u mogućnosti održati sate seminara te nije potrebno dolaziti u jutarnjem terminu. Izv. prof. dr. sc. R. Šamo održat će seminare iz svojeg kolegija prema rasporedu s početkom u 13:30. 

Početak nove akademske godine

Blaženka Martinović

Nastava za studente preddiplomskoga studija počinje 6. 10., a za studente diplomskoga studija 12. 10. prema rasporedu. Studenti ne trebaju upisivati i mjeriti temperaturu na ulazu u Fakultet, obveza je temperaturu mjeriti kod kuće. Molimo da svi studenti uvijek sjede na istom mjestu koje je označeno brojem. Ako netko ima povišenu temperaturu, mora ostati kod kuće i o tome obavijestiti djelatnika u Uredu za studente. Sretno u novoj akademskoj godini!

Nematerijalna kulturna baština, obavijest o nastavi

Slaven Bertoša

Nastava će se održavati online, srijedom od  17:45 do 20:00 sati, a započinje 7. listopada 2020. na e-učenju navedenog predmeta (BBB).

Uvodni sat o Sveučilišnom diplomskom studiju povijesti

Iva Milovan Delić

Pozivaju se studenti prve godine Sveučilišnog diplomskog studija povijesti na Uvodni sat o studiju koji će se odviti u ponedjeljak, 5. listopada 2020., u 16.30, u dvorani 18.

Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek

Robert Matijašić

Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek, započet će u srijedu, 14. listopada prema rasporedu. Prof. dr. sc. Robert Matijašić

Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. (projekt broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Sveučilište dana 1. listopada 2020. raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti, student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.  

Nastava za prvu godinu preddiplomskoga studija arheologije

Katarina Gerometta

Nastava za prvu godinu preddiplomskoga studija arheologije počet će (izuzev Latinskog jezika I. za koji pratite objavu rasporeda) u ponedjeljak, 12. listopada 2020. počevši od 14,00 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško (2. kat). Ponedjeljkom će se održavati nastava iz predmeta: Uvod u prapovijesnu arheologiju, Uvod u antičku arheologiju te Prapovijesna arheologija u Hrvatskoj.

Terenska nastava: prapovijest i stari vijek - dodatni rok

Katarina Gerometta

Molim studente koji su predali ili namjeravaju predati zamjenski zadatak prije 30. rujna, a nisu prijavili rok u rujnu da prijave ispit iz terenske nastave (rok 28. rujna 2020.) kako bih im mogla evidentirati da su odradili zadatak. Katarina Gerometta

Upisi u više godine studija (odabir izbornih kolegija)

Ivica Petrinić

Studenti Filozofskog fakulteta u Puli koji upisuju višu godinu studija, a nisu u mogućnosti odabrati željene izborne predmete putem Studomata obavezno odabiru ponuđene izborne predmete i to na način da ukupan zbroj svih upisanih predmeta iznosi 60 ECTS boda. Izmjena odabranih izbornih predmeta obavlja se na način da u mailu u kojem šaljete potvrdu o uplati upisnine napišete JMBAG te nazive predmeta koje želite obrisati i predmeta koje želite upisati.

Više

Virtualni otvoreni dan sveučilišnog diplomskog studija japanologije na Filozofskom fakultetu u Puli - 3.8.2020.

Stefani Silli

Virtualni otvoreni dan diplomskog studija japanologije održat će se u ponedjeljak, 3.8.2020. s početkom u 16:00 sati.   U prvom dijelu predavanja svim zainteresiranim budućim studentima bit će predstavljene važne informacije o samom sadržaju diplomskog studija, razlikama pojedinih smjerova i uvjetima upisa, te mogućnostima nakon završetka studija. Drugi dio predavanja je namijenjen postavljanju pitanja i upoznavanju s nastavnicima zaposlenima na Odsjeku za azijske studije. Na predavanju će prisustvovati predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. Irena Srdanović, lektor Naoyuki Matsuno i asistentica Stefani Silli. Sve zainteresirane molimo da ispune kratku prijavnicu (ime i mail adresa) na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyig3H5gblMu1Aa5szYeJVz1CyxSGBd0e0Ny66NO30pqO9w/viewform?usp=sf_link   Online predavanje će se održati na Google Meet video sastanku na sljedećoj poveznici: https://meet.google.com/qye-onfv-vep  

21.02. (10:00 sati, učionica 28/5) Ispit iz kolegija Uvod u azijske studije 1 i 2 i kolegija Japanska povijest i kultura 1 i 2

Stefani Silli

Drage studentice i studenti, ispiti iz kolegija  Uvod u azijske studije 1 i 2  (prof. N. Visočnik) te  Japanska povijest i kultura 1 i 2  (prof. N. Visočnik) održat će se u  petak, 21.02. u 10:00 sati, u dvorani 28/5.  

Ispit (21.02.) iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 u 12:00 sati @ 28/5

Stefani Silli

Drage studentice i studenti,    obavještavamo Vas da će se pismeni ispit iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 održati u petak, 21. veljače u 12:00 sati, u dvorani 28/5.

Predavanje Korejski jezik 3 umjesto predavanja prof. Grbića

Irena Srdanović

Predavanje prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 13. 12. Umjesto tog predavanja bit će predavanje prof. Minyoung Chang iz Korejskog jezika 3.    

Ciklus japanskog filma u Kinu Valli (od 24. listopada)

Stefani Silli

U Kinu Valli 24. listopada započinje Ciklus japanskog filma s jednim od najznačajnijih djela japanske kinematografije 20. stoljeća, filmom Tokijska priča (redatelj Yasujirō Ozu). Ciklus filmova će otvoriti veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj Misako Kaji i kulturni izaslanik Yutaro Nishida. Za navedenu projekciju je ulaz slobodan. Za ostale filmove iz ciklusa ulaznica će iznositi 10,00kn.    

Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 - predavanja u petak 11. listopada i subotu 12. listopada

Stefani Silli

Ovaj petak i subotu predavanja iz kolegija Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 održat će dr. Branimir Vidmarović. Predavanja u petak bit će od 18.30 do 20 sati u dv. 28/5, a u subotu od 9 do 12 sati u dv. 17. Dolazak je obavezan, a prisutni će se evidentirati.

Najava letnje škola u Olomoucu (CEEPUS mreža)

Ivica Petrinić

Dragi studenti,  javljam vam o mogućnosti prijave na letnju školu "Global Communication in Korean: A Workshop for Elementary to Intermediate Learners" koja će se održati od 4. do 6. juna 2019. u Olomoucu i uz podršku CEEPUS mreže u kojoj sudjelujemo. Više informacija je u prilogu:

Doc. dr. sc. Robert Kurelić - odgoda nastave 26. ožujka

Irena Srdanović

Doc. dr. sc. Robert Kurelić ne može održati nastavu 26. ožujka. Za studente japanskog jezika: Planirane prezentacije 26. ožujka pomeraju se na kraj liste. Idući tjedan su prezentacije po rasporedu.

Danasnja projekcija "Dead Leaves" u Huiu će se održati u srijedu

Irena Srdanović

Postovani kolege, molimo sve koji su trebali prisustvovati danasnjoj projekciji "Dead Leaves" u Huiu, da dodju u srijedu u HUIU, u 18.30. R. Matkovic

Metodologija znanstvenoga rada - termin ispravka kolokvija

Matija Jelača

Ispravak kolokvija održat će se u ponedjeljak, 21. siječnja u 16:40 u dv. 17.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Metodologija znanstvenoga rada - termin kolokvija

Matija Jelača

Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.

Predavanja prof. Grbića

Irena Srdanović

Predavanja prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 23. 11.  

Kolegij Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada

Irena Srdanović

Nastava iz predmeta Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada (od 8. do 12. listopada) prema rasporedu. Nadoknada nastave održat će se prema dogovoru Izv. prof. dr. sc. A. Matošević

Više

Virtualni susret studenata latinskoga jezika i rimske književnosti 17. 11.

Violeta Moretti

U utorak 17. 11. od 11 do 12 sati održat će se virtualni susret studenata latinskoga jezika i rimske književnosti. Cilj susreta je premostiti nedostatke kontakta kao posljedice epidemijske krize, a kroz kratko druženje studenti će međusobno podijeliti iskustva studiranja i izvannastavnih angažmana. Interakciji i zabavi pridonijet će i kviz koji su pripremili studenti prve godine diplomskog studija latinistike. Druženje će se održati putem Google Meeta, a ukoliko niste primili obavijest, a želite se pridružiti, pišite na vmoretti@unipu.hr.   

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Europska noć istraživača 28. rujna 2018.

Violeta Moretti

U petak, 28. rujna 2018. održat će se Europska noć istraživača (pulski Forum, od 17 do 22 sata). U aktivnostima sudjeluju i nastavnici i studenti Odsjeka za klasičnu filologiju, a uz interaktivne igre pridružite nam se na pub-kvizu od 20 sati. Aktivnosti su namijenjene svim tipovima publike. Očekujemo Vas!  

Za studente koji upisuju prvu godinu studija latinskog

Violeta Moretti

Zavirite u letak kako biste doznali kako je strukturiran vaš studij, koje su vaše mogućnosti zaposlenja nakon stjecanja diplome i još pokoju korisnu sitnicu. 

Filmsko druženje studenata klasične filologije

Violeta Moretti

U utorak 22. svibnja 2018. od 15.30 do 17 sati u dv. 8 održat će se susret studenata i nastavnika studija Latinskog jezika i rimske književnosti (Odsjek za klasičnu filologiju). Predviđeno je neformalno druženje uz projekciju dokumentarnog filma. Dobrodošli su i ostali ljubitelji antike - studenti i nastavnici svih smjerova i odsjeka.    

Više

Početak nove akademske godine

Blaženka Martinović

Nastava za studente preddiplomskoga studija počinje 6. 10., a za studente diplomskoga studija 12. 10. prema rasporedu. Studenti ne trebaju upisivati i mjeriti temperaturu na ulazu u Fakultet, obveza je temperaturu mjeriti kod kuće. Molimo da svi studenti uvijek sjede na istom mjestu koje je označeno brojem. Ako netko ima povišenu temperaturu, mora ostati kod kuće i o tome obavijestiti djelatnika u Uredu za studente. Sretno u novoj akademskoj godini!

Prof. dr. sc. Valnea Delbianco - 2. jesenski ispitni rok

Dubravka Dulibić-Paljar

Zbog opravdanih razloga prof. dr. sc. Delbianco neće održati 2. jesenski ispitni rok. Na ispitima će je mijenjati doc. dr. sc. Dulibić-Paljar te se mole studenti da se jave radi dogovora na dpaljar@unipu.hr. 

Izv. prof. B. Martinović - ispitni rok 9. 9. 2020.

Blaženka Martinović

Ispiti će se održati na Fakultetu prema ustaljenome rasporedu: u 8:30 Fonetika i fonologija u 9:30 Morfologija u 10:30 Teorija standardnoga jezika. Oni koji su spriječeni doći, mogu polagati mrežno/onlajn dan poslije, a raspored će biti objavljen kad se jave svi oni koji će polagati mrežno.

Dr. sc. D. Dulibić-Paljar - 1. ispitni rok u rujnu

Dubravka Dulibić-Paljar

Rok će se održati 7. rujna (online). Molim studente da mi se jave na dpaljar@unipu.hr radi dogovora oko točnoga načina održavanja ispita.

Dr. sc. Dulibić-Paljar - ljetni ispitni rokovi

Dubravka Dulibić-Paljar

Ispitni rokovi iz kolegija Hrvatska srednjovjekovna književnost  i Hrvatska književnost romantizma i realizma zakazani su za 29. lipnja i 13. srpnja. Međutim, jednako tako postoji mogućnost i polaganja ispita prema dogovoru (dakle i u drugim terminima) te stoga molim da mi se studenti jave (dpaljar@unipu.hr) kako bismo točno dogovorili vrijeme i način polaganja ispita. 

Prof. dr. sc. Valnea Delbianco – VAŽNA OBAVIJEST!

Dubravka Dulibić-Paljar

Prof. dr. sc. Valnea Delbianco obavještava studente da se zbog trenutne epidemiološke situacije i nemogućnosti rada u sjedištu Fakulteta – odgađa izvanredni ispitni rok u travnju. Novi termin izvanrednoga ispitnog roka predviđen je od 18. do 22. svibnja 2020. Usmeni ispiti održat će se putem audio-video aplikacije. Studenti će na svoju unipu adresu dobiti podatke o audio-video linku nastavnice tjedan dana prije ispitnoga roka, a raspored polaganja ispita bit će objavljen na mrežnim stranicama Odsjeka. Predviđene su grupe od troje studenata u jednom uključenju.   Za usmeni ispit potrebno je pripremiti odgovarajuću identifikacijsku ispravu, koju treba predočiti na početku ispita te osigurati da se nitko osim studenta ne nalazi u prostoriji za vrijeme ispita.   Dosadašnje prijave za izvanredni ispitni rok od 20. travnja 2020. valjane su i ne treba ih mijenjati, a studenti koji žele polagati ispit u svibnju trebaju prijaviti ispit također u navedenom terminu od 20.travnja!  

Doc. dr. sc. D. Dulibić-Paljar - Hrvatska književnost romantizma i realizma (nastava na daljinu)

Valnea Delbianco

Nastava će se odvijati putem e-učenja. Na e-učenju ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=2530#section-3 ) mogu se pronaći svi potrebni materijali, a za dodatne informacije mole se studenti da se jave e-poštom (dpaljar@unipu.hr). 

Prof. dr. sc. Valnea Delbianco - nastava na daljinu iz kolegija Hrvatska renesansna književnost

Dubravka Dulibić-Paljar

Nastava će se odvijati preko e-učenja. Na e-učenju kolegija ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=3695#section-0 ) studenti mogu pronaći predavanja (u pdf obliku) kao i ostale materijale: stručnu literaturu i prezentacije te upute o studentskim obvezama. 

Nastava na Odsjeku za kroatistiku

Blaženka Martinović

Dragi studenti i drage studentice, dok traje obustava nastave u zgradi Fakulteta predavanja će se održavati na daljinu, preko e-učenja i e-pošte. Nastavnici će vam slati materijale, zadatke i upute. Redovito ih pratite i ispunjavajte zadatke. Konzultacije se odvijaju e-poštom.

Izv. prof. dr. sc. Renata Šamo - Psiholingvistika

Matija Jelača

Mole se studenti zainteresirani za izborni kolegij Psiholingvistika da se što prije jave izv. prof. dr. sc. Renati Šamo na e-adresu  rsamo@unipu.hr  radi dogovora. Nastava je predviđena srijedom od 13.15 do 15.00.

Naglasni sustav hrvatskoga standardnog jezika

Blaženka Martinović

Nastava počinje u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. Sutra, 24. 2., neće se održati zbog spriječenosti nastavnice.

Teorija književnosti 1 - termin ispravka kolokvija

Matija Jelača

Ispravak kolokvija održat će se u petak, 17. siječnja u 12:15.

Doc. dr. sc. Matija Jelača - konzultacije

Matija Jelača

U ponedjeljak, 23. prosinca doc. dr. sc. Matija Jelača održat će konzultacije od 12:00 do 13:00. 

Morfologija - kolokvij

Blaženka Martinović

Prvi kolokvij iz kolegija Morfologija hrvatskoga standardnog jezika održat će se u ponedjeljak, 23. prosinca u 11 sati. Ispravak kolokvija bit će u prvome tjednu nastave nakon praznika, u vrijeme predavanja.

Izv. prof. dr. sc. B. Martinović - nastava i konzultacije 6. 12. 2019.

Blaženka Martinović

Zbog službenoga puta neće biti ni nastave ni konzultacija.

Stilistika - obavijest o nastavi 28. studenoga

Majda Čolak

Nastava se danas neće održati zbog bolesti. O terminu nadoknade dogovorit ćemo se sljedeći tjedan.   Budući da mi Unipu e-adresa već neko vrijeme ne radi, molila bih studente da mi se javljaju na majda.colak@gmail.com

Stilistika - obavijest o nastavi

Majda Čolak

U četvrtak, 24. listopada neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca.

Doc. dr. sc. I. Grbić - početak nastave

Teodora Fonović Cvijanović

 Zbog službenog puta doc. dr. sc. I. Grbić ovaj tjedan neće održati nastavu.

Stilistika - obavijest o početku nastave

Majda Čolak

Nastava iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca počet će 10. listopada zbog službene odsutnosti nastavnice.

Stilistika - obavijest o ispitnome roku

Majda Čolak

Drugi jesenski ispitni rok održat će se u utorak, 17. rujna u 14 sati.

Stilistika - obavijest o ispitnome roku

Majda Čolak

Ispit će se održati u utorak, 3. rujna u 14:30. 

Izv. prof. dr. sc. B. Martinović - novi datum ispitnoga roka u srpnju

Blaženka Martinović

Svi ispiti kod prof. Martinović najavljeni za utorak, 2. srpnja, pomiču se za jedan dan te će se održati u srijedu, 3. srpnja, prema ustaljenoj satnici.

Lingvistika teksta - drugi ispitni rok (izmjena)

Teodora Fonović Cvijanović

Ispit iz kolegija Lingvistika teksta održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 16 sati (umjesto u 10).

Više

Zimski semestar CKPIS-a - Gal Kirn: Yugoslav partisan counter-archive

Igor Duda

U Zimskom semestru CKPIS-a na redu je četvrto predavanje koje će pod naslovom „Yugoslav partisan counter-archive“ održati Gal Kirn, gostujući profesor kulturne povijesti na Sveučilištu u Novoj Gorici, s prethodnim radnim iskustvom u Berlinu, Leipzigu i Dresdenu. Predavanje se temelji na njegovoj posljednjoj knjizi „Partisan Counter Archive: Retracing the Ruptures of Art and Memory in the Yugoslav People's Liberation Struggle and Beyond“ (2020). Gal Kirn govorit će o postsocijalističkom revizionističkom demoniziranju revolucionarne jezgre Narodnooslobodilačke borbe, o politici nacionalne pomirbe na primjeru Slovenije i jednog ljubljanskog spomenika te o emancipatorskim fragmentima partizanske prošlosti nastalima u intenzivnom susretu političkog i umjetničkog eksperimentiranja. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku u virtualnoj dvorani. Srijeda, 2. prosinca 2020., 18.00 BigBlueButton virtual room Pri ulasku upišite svoje ime. Više informacija: Događanja CKPIS-a

Zimski semestar CKPIS-a - Rujana Rebernjak: Birokracija, samoupravljanje i tehnoutopizam u Jugoslaviji 1960-ih

Igor Duda

Drugo predavanje u ciklusu Zimski semestar CKPIS-a održat će Rujana Rebernjak, predavač povijesti dizajna i vizualne kulture na Sveučilištu Middlesex, kulturna povjesničarka koja je doktorirala na Royal College of Art. U predavanju će prikazati razvoj diskursa o automatizaciji i kibernetici samoupravljanja u Jugoslaviji 1960-ih, uz osvrt na zagrebačku tvornicu Rade Končar i njezin eksperiment u mehanizaciji administracije. Naime, od uvođenja samoupravljanja 1950. u Jugoslaviji se nastojala provoditi debirokratizacija, a šezdesetih je tehno-utopistička ideja o „mehaniziranoj administraciji“ i automatiziranoj obradi podataka postala novo sredstvo u ideološkom ratu protiv birokracije. Predavanje će biti održano na engleskom jeziku u virtualnoj dvorani. Srijeda, 4. studenog 2020., 18.00 BigBlueButton virtual room Pri ulasku upišite svoje ime. Više informacija: Događanja CKPIS-a

Nastava iz predmeta Povijest krajolika starog Sredozemlja

Katarina Gerometta

Nastava iz predmeta Povijest krajolika starog Sredozemlja održava se srijedom, od 17,05h u dvorani 5.

Nematerijalna kulturna baština, obavijest o nastavi

Slaven Bertoša

Nastava će se održavati online, srijedom od  17:45 do 20:00 sati, a započinje 7. listopada 2020. na e-učenju navedenog predmeta (BBB).

Uvodni sat o Sveučilišnom diplomskom studiju povijesti

Iva Milovan Delić

Pozivaju se studenti prve godine Sveučilišnog diplomskog studija povijesti na Uvodni sat o studiju koji će se odviti u ponedjeljak, 5. listopada 2020., u 16.30, u dvorani 18.

Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek

Robert Matijašić

Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek, započet će u srijedu, 14. listopada prema rasporedu. Prof. dr. sc. Robert Matijašić

Terenska nastava: prapovijest i stari vijek - dodatni rok

Katarina Gerometta

Molim studente koji su predali ili namjeravaju predati zamjenski zadatak prije 30. rujna, a nisu prijavili rok u rujnu da prijave ispit iz terenske nastave (rok 28. rujna 2020.) kako bih im mogla evidentirati da su odradili zadatak. Katarina Gerometta

6. Doktorska radionica CKPIS-a i FFPU-a

Igor Duda

U organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma te Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 26. do 29. kolovoza 2020. održava se 6. Doktorska radionica čija je ovogodišnja tema Suradnja, razmjena i solidarnost u Europi 1945-1990. Program je dostupan na mrežnoj stranici radionice. Zbog epidemioloških mjera Doktorska radionica održava se na daljinu, preko sveučilišnog sustava za e-učenje i platforme BigBlueButton. Javno su dostupna četiri predavanja pozvanih predavača. Pri ulasku u virtualnu dvoranu potrebno je upisati svoje ime. prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Benefits for me, and you... and me. Yugoslav leadership and modernization efforts among the Non-aligned četvrtak, 9.15 dr. sc. Paul Stubbs, znanstveni savjetnik, Ekonomski institut, Zagreb Yugocentrism, Eurocentrism and the Study of the Non-Aligned Movement: towards a postcolonial meta-historiography? četvrtak, 18.30 dr. sc. Ivan Obadić, poslijedoktorand, Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet Yugoslavia and Western Europe: From Isolation to Integration (1948-1968) petak, 9.15 Maroje Mrduljaš, predavač, Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet Skopje after 1963 earthquake: architectural melting pot subota, 9.15 Dobrodošli! Organizacijski odbor izv. prof. dr. sc. Igor Duda dr. sc. Anita Buhin Tina Filipović, doktorandica  

prof. dr. sc. Slaven Bertoša, obavijest o rujanskom ispitnom roku

Slaven Bertoša

Završni ispiti u rujanskom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Prijavljuju se  preko studomata, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (ostalima predmet neće biti vidljiv, niti će  prijava biti moguća). Mole se studenti da nekoliko dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije. Najkasnije dva dana prije ispita  potrebno je poslati skeniranu X-icu,  odnosno ako na njoj fotografija nije  jasna,  osobnu  iskaznicu.

Prof. dr. sc. Slaven Bertoša, važna obavijest o seminarskim radovima

Slaven Bertoša

S obzirom  na velik broj studenata iz ranijih akademskih godina, koji  nisu na vrijeme (tj. do  kraja   nastave dotične akademske godine) dostavili seminarske radove pa to  čine naknadno,  molim da mi ih  se ubuduće mailom šalje  najmanje 30 dana prije ispitnog  roka na koji  student misli  izaći. 

prof. dr. sc. Slaven Bertoša, obavijest o srpanjskom ispitnom roku

Slaven Bertoša

Završni ispiti i u srpanjskom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Ispit treba prijaviti preko studomata u propisanom roku, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (u suprotnom predmet neće biti vidljiv, niti će prijava biti moguća). Mole se studenti da 2-3 dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije. Radi identifikacije studenta, najkasnije dva dana prije ispita  potrebno je mailom poslati skeniranu X-icu,  odnosno ako na njoj fotografija nije  jasna, osobnu  iskaznicu. Kao  i uvijek, za sva pitanja stojim na raspolaganju.

dr. sc. Irena Mikulaco održavat će u ljetnom roku ispite online

Irena Mikulaco

U ljetnom ispitnom roku, 15. lipnja i 1. srpnja ispiti su organizirani u virtualnoj učionici preko BBB-a. Pismeni ispit je u 8 sati, a svi studenti koji polažu usmeni ispit neka se jave profesorici i bit će im dodijeljen termin u kojem će moći polagati ispit. 

Prof. dr. sc. Slaven Bertoša, obavijest o ispitima u ljetnom roku

Slaven Bertoša

Završni ispiti u ljetnom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Prijavljuju se  preko studomata, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (ostalima predmet neće biti vidljiv, niti će  prijava biti moguća). Mole se studenti da nekoliko dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije.

Prof. dr. sc. Nevio Šetić - slobodna studijska godina

Iva Milovan Delić

Od 24. veljače 2020. do 23. veljače 2021. prof. dr. sc. Nevio Šetić na slobodnoj je studijskoj godini te u tom razdoblju neće održavati nastavu. U akademskoj godini 2020/21., u ljetnom semestru, po rasporedu će održavati nastavu predmeta Istra i Rijeka za francuske uprave na preddiplomskom studiju i Ostvarenje suvremene hrvatske države na diplomskom studiju povijesti. Za sva dodatna pitanja i konzultacije studenti se mogu javiti profesoru putem e-maila (nevio.setic@unipu.hr).

Terenska nastava II. (Srednji vijek - preddiplomski i diplomski studij)

Marina Zgrablić

Poštovani i dragi svi, u nastavku se nalazi dopis Rossane Miljević Matejčić: Obzirom na situaciju zbog coronavirusa i restriktivne zdravstvene mjere opreza, u dogovoru s Vašim profesorima voditeljima putovanja profesoricom Zgrablić i profesorom Kurelićem predložena je, za sada, odgoda putovanja u Veronu od 30.04.-03.05.2020. za rujan a datum će svim polaznicima biti naknadno javljen obzirom i na razvoj situacije. U međuvremenu ćemo pratiti stanje, kako kod nas tako i u susjednoj Italiji, te ako se situacija ne smiri do polovice lipnja, putovanje će biti definitivno otkazano te će se krenuti s povratom cijelokupnog uplaćenog iznosa svima onima koji su uplatili.  Kako bi se uplata izvršila biti će potrebni vaši brojevi žiro ili tekućeg računa. Zahvaljujem svima na strpljenju i na povjerenju, te se duboko nadam da će se cijela ova situacija ipak u dogledno vrijeme smiriti i da ćemo se svi moći vratiti normalnom životu, pa tako i zajedničkim putovanjima, Srdačan pozdrav, voditelj poslovnice Rossana Matejčić Miljević ______________________ Rossana Matejcic Miljevic CIAO TRAVEL turistička agencija Šibenska 14, Pula IDEAL COMMERCE d.o.o, Buzetska 10, Pula OIB 25986270093 Pula, Croatia info@ciaotravel.info  www.ciaotravel.info  t. ++385 98 824 371   Doc. dr. sc. Marina Zgrablić Doc. dr. sc. Robert Kurelić

Prijava tema završnih i diplomskih radova

Iva Milovan Delić

Podsjećaju se studenti da do 15. travnja tekuće akademske godine trebaju odabrati temu završnog / diplomskog rada i dogovoriti mentorstvo. Na 4. sjednici Odsjeka za povijest ove akademske godine odlučeno je da svaki profesor na Odsjeku može mentorirati do tri završna rada, stoga je bitno, u cilju odabira željene teme, mentorstvo završnog rada čim prije dogovoriti. S obzirom na novu zdravstvenu situaciju, nakon dogovora teme i mentorstva ispunjeni obrazac studenti još ne trebaju nositi mentoru na potpis. Način predaje obrasca bit će poznat uskoro. Teme i mentorstva, kao i ranijih godina, trebaju biti prihvaćeni na sjednici Odsjeka koja se mora održati u roku od 3 radna dana nakon 15. travnja. Sve naknadne promjene teme i mentorstva moraju se potvrditi na sjednici Odsjeka.

Održavanje nastave - VAŽNO

Iva Milovan Delić

Podsjećaju se studenti da će se zbog novonastale situacije nastava održavati na daljinu. Studenti se mole da se svojim osobnim @unipu.hr računom prijave na studentski intranet  http://student.unipu.hr/ i da često provjeravaju svoju e-poštu. Virtualna nastava trebala bi se održavati po već postojećem rasporedu. Za sve nejasnoće javiti se predmetnim nastavnicima ili predstojnici Odsjeka za povijest na iva.milovan@unipu.hr.

ODGODA terenske nastave Labin-Opatija-Lipa-Rijeka

Igor Duda

Kolegice i kolege, Zbog novih okolnosti s korona virusom te nakon dodatnih konzultacija s dekanicom i ustanovama koje bi nas trebale primiti sutra i prekosutra, kao najbolje rješenje nameće se ODGODA terenske nastave. Nadamo se da ćemo plan moći realizirati čim se stanje normalizira. Čuvajte se i puno pozdrava Igor Duda Danijela Doblanović Šuran  

Terenska nastava II. (Srednji vijek - preddiplomski i diplomski studij)

Marina Zgrablić

U ponedjeljak, 16. ožujka  2020. u 13.00 sati održat će se sastanak o putovanju u sjevernu Italiju u okviru Terenske nastave iz srednjeg vijeka (preddiplomski i diplomski studij) na kojemu će se dogovoriti daljnje postupanje (mogućnost odgode, otkazivanja ili promjene). Pozivaju se svi prijavljeni da dođu u zakazano vrijeme ispred kabineta za Staru i srednjovjekovnu povijest. Doc. dr. sc. Marina Zgrablić Doc. dr. sc. Robert Kurelić  

Marina Zgrablić: nastava, konzultacije i ispiti

Marina Zgrablić

Nastava iz kolegija Apeninskog poluotoka u srednjem vijeku i Gospodarske povijesti antike počinje u petak 13. ožujka 2020. prema rasporedu. Konzultacije u ljetnom semestru održavat će se ponedjeljkom od 14.00 do 16.00 sati. Termini ispita iz Povijesti kristijanizacije i Povijesti civiliazacija za ispitni rok od 25. veljače 2020. bit će objavljeni na stranicama kolegija.

Terenska nastava II. Srednji vijek

Marina Zgrablić

U dogovoru s turističkom agencijom, planirani put u sjevernu Italiju (Brescia, Pavia, Verona) od 30.04. do 03.05.2020., se za sada ne otkazuje. Mole se svi prijavljeni da pričekaju s uplatom druge rate barem dva tjedna. U tom će se roku dobiti konkretnije informacije o daljnjem postupanju.  Doc. dr. sc. Marina Zgrablić 

Terenska nastava: novi vijek i suvremena povijest (preddipl.) i Terenska nastava III (dipl.)

Igor Duda

S obzirom na situaciju u susjednoj Italiji, mijenja se i plan terenske nastave. DODANA INFORMACIJA O POLASKU!

Više

Nova Facebook grupa - Talijanistika

Martina Damiani

Studenti talijanistike mogu dobiti dodatne informacije o obavijestima i novostima vezanima za nastavu i studij na facebook Odsjeka za talijanistiku  na sljedećem linku: https://www.facebook.com/groups/294827631562026/

Natječaj za dodjelu stipendija Talijanske unije (ak. god. 2020./2021.)

Martina Damiani

Talijanska unija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za studente jednopredmetne talijanistike Filozofskoga fakulteta. Tekst natječaja dostupan je na:  www.unione-italiana.eu   Rok za prijavu je 10. listopada 2020.

Književni natječaj "Certamen Tassianum 2020"

Martina Damiani

Pozivamo sve zainteresirane studente da se prijave na književni natječaj „Certamen Tassianum 2020” posvećen talijanskom piscu Torquatu Tassu. Radove možete poslati najkasnije do 11.3.2020., dodatne informacije na  mdamiani@unipu.hr  

RASPORED PREDSTAVLJANJA PREDDIPLOMSKOGA I DIPLOMSKOGA DVOPREDMETNOG STUDIJA TALIJANSKOGA JEZIKA I KNJIŽEVNOSTI

Martina Damiani

Utorak, 1. listopada 2019. 11:00 – Predstavljanje preddiplomskoga dvopredmetnog studija talijanskoga jezika i književnosti (doc. dr. sc. Fabrizio Fioretti), dvorana 18/I 11:30 - Predstavljanje diplomskoga dvopredmetnog studija talijanskoga jezika i književnosti (doc. dr. sc. Fabrizio Fioretti), dvorana 18/I

Međunarodni znanstveni skup (Pula, 3. - 7. lipnja 2019.)

Martina Damiani

Pozivaju se svi studenti talijanistike da prate izlaganja na znanstvenom skupu „Europski intelektualci na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće“ (Gli intellettuali europei a cavallo tra Ottocento e Novecento) koji će se održati na Filozofskom fakultetu u Puli od 3. do 7. lipnja 2019. Sekcije na talijanskom odvijati će se u dvorani „Slavko Zlatić“. Veselimo se vašem dolasku!

Važna obavijest za studente talijanistike diplomskog studija - PRAKSA

Martina Damiani

Obavještavaju se svi studenti talijanistike koji su upisali Edukacijski paket da moraju obavezno odraditi i praksu talijanskog jezika jer im se u protivnom neće moći izdati licenca za rad u školi.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Više

Odluka o izvođenju nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./21.

Tara Pavlović

Poštovane/i, nastava na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli će se do daljnjega održavati na daljinu. U slučaju eventualnog poboljšanja epidemiološke situacije uvest će se ponovo hibridna, mješovita nastava. Studentima, koji zbog objektivnih razloga neće moći pratiti kontaktnu nastavu (zdravstvene teškoće, smještaj i sl.), bit će omogućena nastava na daljinu u realnom vremenu do kraja semestra. Sve vrste ispita do kraja semestra održavat će se za sve studente na isti način, na daljinu. S poštovanjem, Uprava Sveučilišta

U srijedu 21.listopada zgrada u Ronjgovoj 1 bit će otvorena do 15h, a u čet. i pet. do 17h

Tara Pavlović

Zbog problema s grijanjem, zgrada u Ronjgovoj 1 bit će do 21. listopada otvorena do 15 sati (u četvrtak i ponedjeljak do 17 sati).  

Važna obavijest o održavanju nastave u ponedjeljak 19. listopada i u utorak 20. listopada

Tara Pavlović

Obavještavaju se studentice i studenti Filozofskog fakulteta da će se u ponedjeljak 19. listopada i utorak 20. listopada 2020. nastava održati beskontaktno (online) prema rasporedu.

Sudjelovanje na online događaju #ERASMUSDAYS (15.listopada 2020.)

Tara Pavlović

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju  #ERASMUSDAYS  u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).

Obavijest o nastavi iz kolegija “Opća pedagogija”

Tara Pavlović

Dana, 15. listopada 2020. godine nastava iz  kolegija “Opća pedagogija” neće se održati za studente koji slušaju kolegij na hrvatskom jeziku niti za studente jednopredmetne talijanistike.  Giovedì, 15 ottobre 2020, le lezioni di “Introduzione alla didattica“ e “Pedagogia” non si terranno. izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl

Važna obavijest za studente koji slušaju kolegije K. Vunića, prof.

Tara Pavlović

Poštovani studenti, ukoliko ste upisali jedan od mojih kolegija u grupama ENJ1, TJIKKOS, ENG1, ENG3, ENGN3, ENG5 i DIPLEN-1 molim vas da obavezno budete prisutni na sastanku u petak 9.10. u 13:30 u dvorani 7 kako bismo se dogovorili o terminima i podjelama u grupi za izvođenje nastave iz navedenih kolegija.  Krešimir Vunić, prof.

Izborna nastava iz kolegija Kineziološka kultura u ak. god. 2020./2021.

Tara Pavlović

Izborna nastava iz kolegija Kineziološka kultura u akademskoj godini 2020./2021. održava se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates – ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19.30 sati (voditeljica: Lena Habalija, mag. cin.) Odbojka – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka – srijedom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Student izabire jednu od ponuđenih aktivnosti u dogovoru s predmetnim nastavnikom.   Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, nositeljica kolegija

Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. (projekt broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Ivica Petrinić

Sveučilište dana 1. listopada 2020. raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti, student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.  

Upisi u više godine studija (odabir izbornih kolegija)

Ivica Petrinić

Studenti Filozofskog fakulteta u Puli koji upisuju višu godinu studija, a nisu u mogućnosti odabrati željene izborne predmete putem Studomata obavezno odabiru ponuđene izborne predmete i to na način da ukupan zbroj svih upisanih predmeta iznosi 60 ECTS boda. Izmjena odabranih izbornih predmeta obavlja se na način da u mailu u kojem šaljete potvrdu o uplati upisnine napišete JMBAG te nazive predmeta koje želite obrisati i predmeta koje želite upisati.

Natječaj za dodjelu stipendija Talijanske unije (ak. god. 2020./2021.)

Tara Pavlović

Talijanska unija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za studente jednopredmetne talijanistike Filozofskoga fakulteta. Tekst natječaja i ostale informacije dostupni su na:  www.unione-italiana.eu   Rok za prijavu je 10. listopada 2020.  

Upisi u više godine studija započet će u ponedjeljak 14. rujna i trajat će zaključno do 30. rujna

Ivica Petrinić

Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).       ×      

Virtualni otvoreni dan sveučilišnog diplomskog studija japanologije na Filozofskom fakultetu u Puli - 3.8.2020.

Stefani Silli

Virtualni otvoreni dan diplomskog studija japanologije održat će se u ponedjeljak, 3.8.2020. s početkom u 16:00 sati.   U prvom dijelu predavanja svim zainteresiranim budućim studentima bit će predstavljene važne informacije o samom sadržaju diplomskog studija, razlikama pojedinih smjerova i uvjetima upisa, te mogućnostima nakon završetka studija. Drugi dio predavanja je namijenjen postavljanju pitanja i upoznavanju s nastavnicima zaposlenima na Odsjeku za azijske studije. Na predavanju će prisustvovati predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. Irena Srdanović, lektor Naoyuki Matsuno i asistentica Stefani Silli. Sve zainteresirane molimo da ispune kratku prijavnicu (ime i mail adresa) na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyig3H5gblMu1Aa5szYeJVz1CyxSGBd0e0Ny66NO30pqO9w/viewform?usp=sf_link   Online predavanje će se održati na Google Meet video sastanku na sljedećoj poveznici: https://meet.google.com/qye-onfv-vep  

Stipendija japanske vlade - MEXT program stipendiranja za 2021. godinu

Ivica Petrinić

Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama, koji počinju u akademskoj godini 2021. Natječaj se realizira u skladu sa MEXT programom stipendiranja (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i znanosti). Do sada je više od 70 studenata iz Hrvatske primilo stipendije japanske vlade, te se u sklopu MEXT programa školovalo u Japanu.

Upute za popuštanje mjera za održavanje ispita u ljetnom roku

Tara Pavlović

Od 8. lipnja 2020. godine popuštaju mjere, molimo da pročitate kratke upute u nastavku:

Obavijest o provođenju ankete za procjenu kvalitete i zadovoljstva online nastavom tijekom pandemijske situacije

Dominik Tomislav Vladić

Poštovane studentice i studenti, zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed pandemijske situacije u kojoj se izravna kontaktna nastava u iznimno kratkom roku izmjestila u online okruženje, Ured za strateško planiranje i osiguravanje kvalitete Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pripremio je upitnik sa ciljem prikupljanja studentskog iskustva u praćenju nastave na daljinu. Putem e-maila dobit ćete poveznicu na anketu koja će biti dostupna od 2. lipnja do 10. lipnja. Vaši odgovori na pitanja strogo su povjerljivi i anonimni, a prikupljeni podaci koristit će se isključivo za analizu i interpretaciju rezultata istraživanja te unaprjeđenja ovakvih oblika nastave u budućnosti.

Najčešća studentska pitanja Sveučilišnom računskom i informacijskom centru

Dominik Tomislav Vladić

Sveučilišni računski i informacijski centar u Puli objavljuje upute i poveznice na članke s temama najčešće postavljanih upita studenata vezano za korištenje i unaprjeđenje usluge kao i prebacivanja elektroničke pošte na Google Suite for Education. 

Novo radno vrijeme Sveučilišne knjižnice u Puli

Ivica Petrinić

Sveučilišna knjižnica u Puli će do daljnjeg pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe te upisa novih korisnika. Rad u čitaonicama neće biti moguć. Od 11. svibnja Knjižnica će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, sa stankom za dezinfekciju prostora od 13 do 14 sati, te subotom od 8 do 13 sati. 

Najava provedbe online istraživanja akademske prilagodbe studenata

Ivica Petrinić

Obavještavaju se studenti da se uz odobrenje Ureda za istraživanje, umjetnost i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli provodi istraživanje akademske prilagodbe studenata na našem Sveučilištu pa će putem službenog e-maila studenti primiti poziv s web adresom za ispunjavanje online upitnika.

Obavijest za studente o elektroničkoj pošti i Google Suite usluzi

Ivica Petrinić

Svi studenti našeg Sveučilišta od danas imaju mogućnost korištenja aplikacija iz alata Google Suite . Prije svega Google Suite koristimo za primanje i slanje e-pošte, vođenje dijeljenih i osobnih kalendara, e-učenje i grupni rad. Svim studentima omogućeno je korištenje e-pošte na domeni student.unipu.hr, a koristi se za svu službenu komunikaciju unutar Sveučilišta. Studenti su dužni, u komunikaciji s nastavnicima i službama Sveučilišta, koristiti se računom e-pošte na domeni student.unipu.hr, a nastavnici i djelatnici nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte. Sve obavijesti uprava Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta, odnosno zajedničkih službi, dostavljat će se na adrese studenata na domeni student.unipu.hr.

Obavijest o posudbi knjižnične građe zaposlenicima Sveučilišta u Puli i studentima koji pišu završne i diplomske radove

Ivica Petrinić

Sveučilišna knjižnica u Puli javlja kako će osigurati posudbu neophodne građe koja nije online dostupna na način da se ista naručuje putem e-pošte (skpu@unipu.hr). Građu je moguće preuzeti od 11 do 13 sati na način da korisnik pozvoni na glavnom ulazu u zgradu knjižnice za (beskontaktno) preuzimanje građe na ulazu.

Kako do prijepisa ocjena za Erasmus+ natječaj

Ivica Petrinić

S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo i na aktualni Erasmus+ natječaj za odlaznu mobilnost studenata za akademsku godini 2020/2021, dokument  PRIJEPIS OCJENA  prihvaćaju Uredu bez potpisa i pečata, sve dok se službe Sveučilišta ne vrate u normalni rad.

Prijava teme završnog i diplomskog rada

Dominik Tomislav Vladić

Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.  Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  nrosanda@unipu.hr .

Odgoda terenske nastave u Dalmaciju

Katarina Gerometta

Zbog novonastale situacije, odgađa se terenska nastava u Dalmaciju (Terenska nastava: prapovijest i stari vijek i Terenska nastava I), najvjerojatnije do jeseni.

Konačna rang lista studenata i studentica slabijeg socio-ekonomskog statusa koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć)

Ivica Petrinić

Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa utvrdilo je Konačnu rang listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa.  

Više

Uni Drone course: UAVs and photogrammetric modelling in heritage protection projects

Katarina Gerometta

On behalf of the European Jewish Cemeteries Initiative we would like to invite your department to participate in educational programmes designed for architecture and engineering students, equipping them with knowledge about the potential application of UAVs and photogrammetric modelling in heritage protection projects. The course will be available from November 23 rd  until the end of January. It will encompass circa 2.5 hours of video course + one Zoom webinar (date and time TBC).  How to apply? Just submit this form    https://forms.gle/eJFahgiHkFXGtGyr8 Please find detailed information in attachment.   

Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu

Katarina Gerometta

Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu (Ul. Pavla Hatza 6) i virtualno putem komunikacijske platforme Arheološki stručni kamp - pet dana oživljene pretpovijesti u Galeriji AMZ Prijava za predavanja u Galeriji AMZ je potrebna zbog poštivanja epidemioloških uvjeta, a prijava za online praćenje kako bi mogli dobiti link na komunikacijsku platfomu. Zanimljiva predavanja domaćih znanstvenika i istraživača, okrugli virtualni stolovi s eminentnim stranim sudionicima te predstavljanje edukativnih alata, atraktivan su sadržaj petodnevnog interdisciplinarnog kampa koji na temu pretpovijesne baštine organizira Arheološki muzej u Zagrebu od 9. do 13.11. u prostoru Galerije AMZ. Kamp se realizira u sklopu Interregovog projekta Prehistory Adventure i namijenjen je stručnoj javnosti, no dio programa bit će interesantan i široj publici.  

Nastava iz izbornih predmeta Uvod u arheozoologiju i Procesi nastajanja arheoloških nalazišta

Katarina Gerometta

Nastava iz predmeta Uvod u arheoozologiju i Procesi nastajanja arheoloških nalazišta započet će u studenome. Nastava iz Uvoda u arheozoologiju održavat će se online.

Nastava za prvu godinu preddiplomskoga studija arheologije

Katarina Gerometta

Nastava za prvu godinu preddiplomskoga studija arheologije počet će (izuzev Latinskog jezika I. za koji pratite objavu rasporeda) u ponedjeljak, 12. listopada 2020. počevši od 14,00 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruško (2. kat). Ponedjeljkom će se održavati nastava iz predmeta: Uvod u prapovijesnu arheologiju, Uvod u antičku arheologiju te Prapovijesna arheologija u Hrvatskoj.

OBAVIJEST studentima: PRODULJENJE NATJEČAJA za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. (projektna prijava broj: 2020-1-HR01-KA103-077157)

Katarina Gerometta

Zbog pandemije virusa COVID-19 tj. otežanog rada službi Sveučilišta i nastavnika, obavještavamo studente da se NATJEČAJ PRODULJUJE do 30. travnja 2020. godine. Dokumente iznimno prihvaćamo bez potpisa i pečata (prijepis ocjena, motivacijsko pismo, pismo preporuke...), OSIM dokumenata kojima se ostvaruju dodatna prava, a koje izdaje nadležna uprava (npr. dokumenti koje izdaje Porezna uprava). Sve vezano uz Natječaj možete pronaći  OVDJE Za dodatna pitanja slobodno se obratite na  international.office@unipu.hr

Nastava iz Muzeologije

Katarina Gerometta

Prvo predavanje iz predmeta Muzeologija održat će se u petak, 28. veljače 2020. u dvorani 5, u 15:00 sati.

Odgoda nastave - Katarina Gerometta

Katarina Gerometta

U petak, 11. listopada 2019. predavanje iz predmeta Uvod u prapovijesnu arheologiju neće se održati.

Odgoda nastave - Maja Čuka, Obrada prapovijesnih nalaza

Katarina Gerometta

Nastava se neće održati u prva dva tjedna nastave. Prvi termin nastave bit će objavljen naknadno.

Početak nastave - Katarina Gerometta

Katarina Gerometta

Nastava za prvu godinu studija (Uvod u prapovijesnu arheologiju, Prapovijesna arheologija u Hrvatskoj) počinje prema rasporedu, u petak, 4. listopada 2019. Nastava za drugu godinu studija (Metode istraživanja i dokumentiranja arheoloških nalazišta te Arheologija krajolika starog Sredozemlja) neće se održati u prvom tjednu nastave.

Početak nastave - prof. dr. sc. Robert Matijašić

Katarina Gerometta

Prof. dr. sc. Robert Matijašić započet će s nastavom od 14. listopada 2019., prema rasporedu.

Poziv na sudjelovanje u arheološkim istraživanjima (lipanj-srpanj 2019.)

Katarina Gerometta

Institut za arheologiju (Zagreb) poziva sve zainteresirane studente, posebice studente arheologije svih godina studija, na sudjelovanje u zaštitnim arheološkim istraživanjima jednog od najvećih kneževskih tumula starijega željeznog doba u srednjoj Europi, u Jalžabetu kod Varaždina. Za studente-sudionike arheoloških istraživanja, koja su već započela, osiguran je smještaj, večera te dnevna naknada u iznosu od 250,00 kn netto. Zainteresirani se mogu javiti voditelju istraživanja s kratkim životopisom na e-mail:skovacevic@iarh.hr Poziv

SUMMER SCHOOL OF ARCHAEOLOGY IN MIKULČICE 2019

Katarina Gerometta

Sessions 1 st  session: 14 July – 27 July 2019, number of participants: 8 2 nd  session: 28 July – 10 August 2019, number of participants: 8   Basic Information The primary objective of the activity is to support the international reach of archaeological research in Mikulčice and to deepen the cooperation of the research base with foreign students of archaeology and their university departments. The “Summer School of Archaeology in Mikulčice” will take the form of archaeological professional practice for students of archaeology from foreign and domestic universities and junior researchers (doctoral students and post-doctoral researchers) at the Slavonic fortified settlement in Mikulčice. The students and doctoral students will learn about the site in detail, they will participate in field research on the site every day for two weeks and also in the post-excavation processing (eg flotation of botanical macro-residues). In 2019, archaeological research will be carried out on a fortified settlement behind the Great Moravian fortifications from the 9th century, which was researched in 2018. http://mikulcice.arub.cz/en/summer-school-of-archaeology/

Muzej grada Umaga poziva vas na arheološko proljeće u dva događanja

Katarina Gerometta

Muzej grada Umaga poziva vas na arheološko proljeće u dva događanja 01.06. 12:00 sati VODSTVO PO ARHEOLOŠKOM LOKALITETU KATORO, Anika Mijanović kustosica MGU-a (Muzeja grada Umaga) Mjesto događanja: Katoro (ispred ZAZA-e) 07.06. 19:30 sati PREDAVANJE „ARHEOLOŠKI LOKALITET SIPAR“, Branka Milošević Zakić viša kustosica MHAS-a (Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu) Mjesto događanja: Muzej grada Umaga, Trg Sv. Martina 1. Dobro nam došli!

Izložba Potopljeni rimski brod na hridi Piruzi kod Rovinja

Katarina Gerometta

Dana 16.05.2019. u 18,00 sati, u Galeriji C 8 u Puli, Arheološki muzej Istre ugostit će izložbu Međunarodnog podvodnog centra za arheologiju u Zadru:  Potopljeni rimski brod na hridi Piruzi kod Rovinja ,  skupine autora: L. Bekić, M. Kaleb, R. Surić, M. Pešić, M. Ćurković Madiraca, L. Blažeka, F. Trcera

Postgraduate and Early Career Conference in Medieval Archaeology, FFPU, 26.-28. 4. 2019.

Katarina Gerometta

26. i 27. travnja 2019. na Filozofskom fakultetu u Puli održat će se znanstveni skup mladih istraživača srednjovjekovne arheologije. Pozivamo studente da prisustvuju predavanjima.  Program skupa

Ljetna arheološka škola u Turskoj

Katarina Gerometta

Od 22. srpnja do 4. kolovoza 2019. održava se TURKEY IN THE WORLD CULTURAL HERITAGE -ARCHAEOLOGY SUMMER SCHOOL. Prijave traju do 25. travnja 2019. Informacije o programu škole i prijavama potražite u prilogu Ljetna arheološka škola u Turskoj.pdf

1. Festival arheološke knjige u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Katarina Gerometta

Potaknut željom za promicanjem objavljivanja i čitanja arheološke literature, Arheološki muzej u Zagrebu odlučio je organizirati  Festival arheološke knjige –FestArK . Svrha festivala je ujediniti muzeje i ostale institucije koje se u svom krugu djelatnosti bave i izdavaštvom  arheološke literature  te se javnosti žele predstaviti putem svojih publikacija. Tijekom pet dana svi posjetitelji moći će besplatno posjetiti Arheološki muzej u Zagrebu gdje će imati mogućnost prelistati, ali i kupiti arheološku literaturu po promotivnim cijenama. Osim toga, prema rasporedu događanja, pojedini izlagači imat će priliku svim posjetiteljima predstaviti rad svoje institucije putem predstavljanja knjiga, predavanja, ali i edukativnih radionica namijenjenih djeci školskog uzrasta. Tijekom trajanja festivala, Arheološki muzej u Zagrebu će organizirati besplatna vodstva za građanstvo po stalnom postavu. Razgled stalnog postava, kao i sudjelovanje u svim spomenutim aktivnostima za sve posjetitelje bit će besplatan.

12. speleološka škola - obavijest studentima koje zanima arheologija špilja

Katarina Gerometta

Speleološka udruga "Pula" organizira 12. speleološku školu putem koje će polaznici steći znanja i vještine potrebne za samostalno kretanje podzemljem, odnosno jamama i pećinama kojima Istra obiluje. Upisi u školu održat će se u utorak 05. ožujka u 19:00 sati u prostorijama udruge na adresi Jeretova 16a gdje će se polaznici upoznati sa programom škole te ujedno uz uvodno predavanje započeti školovanje koje će trajati do 20. travnja kada će pred ispitnom komisijom pokazati usvojeno znanje. Program škole se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, tj. od predavanja koja se održavaju utorkom i petkom u večernjim satima, te odlazaka u jame i špilje širom Istre. Za pohađanje škole nije potrebno predznanje ili posebna fizička kondicija, a u školu se mogu prijaviti sve psihofizički zdrave i radno sposobne punoljetne osobe (iznimno osobe sa navršenih 16 godina uz potpisanu suglasnost roditelja ili staratelja). Po završetku škole polaznici imaju mogućnost sudjelovati u radu udruge te na taj način nastaviti edukaciju i steći više speleološke kategorije. Školarina iznosi 750,00 kn, a polaznicima je osigurana literatura, osiguranje, te potrebna speleološka oprema. Broj polaznika je ograničen! Sve dodatne informacije dostupne su putem Facebook stranice udruge https://www.facebook.com/speleo.pula/ , mobitela udruge 091 888 2906 ili putem elektronske pošte speleo.pula@gmail.com.

Raspisan je Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu

Katarina Gerometta

Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 13. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu. Natječaj se provodi sukladno  Pravilniku o financiranju Studentskog zbora  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa. Odluku o raspodjeli financijskih sredstava donosi Senat Sveučilišta na prijedlog Studentskog zbora, a iznos raspoloživih sredstava iznosi 99.900 kuna. Pravo sudjelovanja u natječajnom postupku imaju svi studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, studentske udruge ili druge organizacije studenata upisane u Evidenciju studentskih organizacija Sveučilišta. Rok za prijavu na natječaj za financiranje studentskih programa je trideset (15) dana od dana objave Natječaja, o uvjetima, postupku prijave i drugim detaljima pročitajte u tekstu Natječaja: Natjecaj za financiranje studentskih programa.pdf

Konzultacije K. Gerometta

Katarina Gerometta

25. siječnja 2019., 1. veljače 2019. i 8. veljače 2019. neće biti konzultacija zbog terena. U tom ću razdoblju biti dostupna na e-mail katarina.gerometta@unipu.hr.

Izbori za članove Studentskog zbora

Katarina Gerometta

Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Terenska nastava u Makedoniju, 3. - 6. 4. 2019.

Katarina Gerometta

Odsjek za povijest organizira terensku nastavu u Makedoniju od 3. do 6. travnja 2018. Prijave na e-mail: katarina.gerometta@unipu.hr Program terenske nastave: 1. dan (3. 4. 2019.) - putovanje Pula - Skoplje i noćenje u Skoplju, 2. dan (4. 4. 2019.) - prijevoz do dva lokaliteta u okolici Skoplja (rimski Scupi i neolitički  Tumba Madžari ) približno 10-ak km od grada. Obilazak Arheološkog muzeja u Skoplju. Putovanje Skoplje - Ohrid i noćenje u Ohridu. 3. dan (5. 4. 2019.) - Putovanje Ohrid ( Muzej na vodi : rekonstrukcija prapovijesnoga sojeničarskog naselja)- Bitola -  Stobi  ( Stobi  je arheološki lokalitet u blizini naselja Gradsko) - Beograd i noćenje u Beogradu. 4. dan (6. 4. 2019.) - Beograd (Narodni muzej); putovanje Beograd - Pula.     Novi izračun cijena s obzirom na broj prijavljenih putnika: CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 654,00 kn noćenje s doručkom + 254,00 kn za 3 večere = 1108,00 kn CIJENA po osobi u jednokrevetnoj sobi: 900,00 kn noćenje s doručkom+ 254,00 kn za 3 večere = 1354,00 kn PLAĆANJE u 4 rate : iznos svake rate za višekrevetne sobe po osobi :  277,00  kn iznos rate za jednokrevetnu sobu  : 338,50 kn 1. rata do 20.12. 2. rata do 20.01. 3. rata do 20.02. 4. rata do 20.03. UPLATU IZVRŠITI NA:            transakcijski račun u korist:            IDEAL COMMERCE  d.o.o BUZETSKA 10, 52100 PULA            žiro račun pri   RBA  HR1224840081103329155            u opisu staviti naziv studijskog putovanja: MAKEDONIJA 2019.  

Više

Odgoda nastave - doc. dr. sc. T. Šepić

Tara Pavlović

Dana 7. listopada doc. dr. sc. T. Šepić nije u mogućnosti održati sate seminara te nije potrebno dolaziti u jutarnjem terminu. Izv. prof. dr. sc. R. Šamo održat će seminare iz svojeg kolegija prema rasporedu s početkom u 13:30. 

Doc. dr. sc. Igor Grbić: odgoda nastave

Igor Grbić

Doc. dr. sc. Igor Grbić neće držati nastavu do 9.10. zbog službenog puta.

Više