Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Arheološka terenska radionica za srednjoškolce

    

 

RIMSKA VILA MONTE RICCO                   

VRSAR, 12. – 14. TRAVNJA 2023.

 

Razmišljaš o studiju arheologije?
Upoznaj studente arheologije Filozofskoga fakulteta u Puli i istražuj s njima rimsku vilu!
 

Radionica uključuje arheološko iskopavanje, obradu arheoloških nalaza i 3D skeniranje te poludnevni izlet na lokalitete u Istri.

Prijavnica: https://forms.gle/SZ51yTj6H8QPm6CQA

Rok za prijavu je 28. veljače 2023. Broj mjesta je ograničen! Zbog velikog broja prijava, prednost će imati učenici viših razreda.

 

Radionica je u potpunosti besplatna. Organizator snosi troškove smještaja u višekrevetnim sobama u Vrsaru, jedan obrok dnevno (ručak) te lokalni prijevoz koji uključuje transfer s autobusnog kolodvora u jednom od istarskih gradova (Poreč, Pazin, Pula) do Vrsara, svakodnevni prijevoz do i sa lokaliteta Monte Ricco te poludnevni izlet na odabrane arheološke lokalitete u Istri.

Troškove prijevoza od mjesta stanovanja do Istre snose sami polaznici radionice. Preporuča se dolazak u Vrsar 11. travnja (ili u jutarnjim satima 12. travnja) te odlazak 15. travnja (ili 14. travnja poslijepodne/navečer).

Za učenike koji do 11. travnja 2023. neće napuniti 18 godina, prilikom potvrde primitka na radionicu zatražit će se pisana suglasnost roditelja.

Organizatori radionice su Odsjek za arheologiju i Centar za interdisciplinarna arheološka istraživanja krajolika Filozofskoga fakulteta u Puli.

Informacije o studiju možete pronaći na Arheologija - Filozofski fakultet u Puli (unipu.hr)

Kontakt: ffpu-arheologija@unipu.hr