Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

CeKaPISarnica: online preuzimanje...
Na mrežnoj stranici Biblioteke CeKaPISarnica , koju čine izdanja Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, sada je moguće preuzeti pdf dokumente sa zbornicima prethodnih pet znanstvenih skupova Socijalizam na klupi koji su održani od 2013. do 2021. godine. Također je moguće preuzeti zbornik Radionica za suvremenu povijest iz 2013. godine. Od ranije su dostupne tri knjige nastale na projektu Stvaranje socijalističkoga čovjeka , objavljene 2015. i 2017., te nekoliko drugih izdanja. Zahvaljujemo Srednjoj Europi kao suizdavaču na suradnji.

Predavanje – Marko Miljković o...
U organizaciji CKPIS-a gostujuće javno predavanje pod naslovom Kako je Tito prestao brinuti i naučio voljeti Bombu? Jugoslavenski nuklearni program 1948–1970. održat će Marko Miljković,  povjesničar i znanstveni suradnik na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu. Predavanje će se održati u srijedu, 12. lipnja 2024., u 18.30 sati u Dvorani Slavka Zlatića, u prizemlju Filozofskog fakulteta u Puli, Matetića Ronjgova 1.

Predavanje – Marta Harasimowicz o...
U organizaciji CKPIS-a gostujuće javno predavanje pod naslovom Nostalgija, moraliteti i druge priče o prošlosti: kako se prikazuje suvremena povijest u muzejima održat će Marta Harasimowicz, doktorandica na Karlovu sveučilištu u Pragu i istraživačica u tamošnjem Institutu češke povijesti. Predavanje će se održati u utorak, 28. svibnja 2024., u 18.30 sati u Dvorani Slavka Zlatića, u prizemlju Filozofskog fakulteta u Puli, Matetića Ronjgova 1.

Autor: Igor Duda
Predstavljanje časopisa Epulon
U srijedu, 15. svibnja 2024., s početkom u 14:30 sati u Dvorani Slavka Zlatića (prizemlje Filozofskog fakulteta) održat će se predstavljanje 18. broja Epulona, časopisa Kluba studenata povijesti - ISHA Pula. Časopis će predstaviti doc. dr. sc. Maurizio Levak, predstojnik Odsjeka za povijest,  te članovi uredništva Matea Radaković, mag. philol. iapon. et. hist., i Maharana Čičić, univ. bacc. philol. iapon. et. hist.  

Predavanje – Hanna Stein o filmskom...
U organizaciji CKPIS-a gostujuće javno predavanje o jugoslavenskom amaterskom filmskom stvaralaštvu, pod naslovom Doing and Undoing Yugoslav Socialism with Amateur Film. Creative and Pragmatic Practices and Representations of Everyday Life in Yugoslav Ciné Club Productions of the 1960s and 1970s , održat će Hanna Stein, doktorandica na Sveučilištu u Grazu. Predavanje će se održati u srijedu, 8. svibnja 2024., u 18.30 sati u Dvorani Slavka Zlatića, u prizemlju Filozofskog fakulteta u Puli, Matetića Ronjgova 1.

Predavanje Aleša Gabriča o...
Odsjek za azijske studije u suradnji s Odsjekom za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli poziva vas na predavanje povjesničara i znanstvenog savjetnika Aleša Gabriča (Inštitut za novejšo zgodovino, Ljubljana) na kome će autor predstaviti svoju knjigu "Od potpunog neznanca do dragog prijatelja: Slovensko upoznavanje Japana, njegovih stanovnika i običaja" (slov.: Od popolne neznanke do prisrčne prijateljice: Slovensko spoznavanje Japonske, njenih prebivalcev in običajev). Predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Autor: Igor Duda
In winter term 2024/25, University of Konstanz is starting an international MA in Mediterranean History. It is a consecutive program that builds on a three-year BA in History, cultural studies or social sciences. As a research-oriented program in English, it provides a cross-epochal understanding of Mediterranean societies. More information

Autor: Danijela Doblanović Šuran
Od ljetnog semestra ove akademske godine (2023./2024.) Izvannastavnu aktivnost vodi doc. dr. sc. Danijela Doblanović Šuran (ddoblanovic@unipu.hr).  

Autor: Igor Duda
Printer i skener za studente...
Klub studenata povijesti - ISHA Pula omogućio je printer i skener za potrebe studenata Filozofskog fakulteta. Printer se nalazi neposredno ispred knjižnice u zgradi fakulteta, a funkcionira po principu - daš koliko daš. Printer je spojen na laptop koji je od ranije na raspolaganju studentima. Molimo sve da se odgovorno ponašaju prema zajedničkoj imovini.

Ponovno je aktiviran predmet Vježbe iz kurzivne huimanistike, 1 sat tjedno, ljetni semestar, 2 ECTS boda, pohađanje predavanja, bez završnog ispita Za studente povijesti na svim godinama prijediplomskog i diplomskog studija Za ostale upite pitati na mail slaven.bertosa@unipu.hr

Poziv: 13. Jadranski susreti...
Jadranski susreti studenata povijesti u svome 13. izdanju održavaju se od 5. do 8. listopada 2023. u organizaciji Kluba studenata povijesti – ISHA Pula i Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Predavanje doc. Mgr. Roberta...
U ponedjeljak, 22. 5. 2023. dekan Filozofskog fakulteta u Ostravi, doc. Mgr. Robert Antonin, PhD održat će dva predavanja na Filozofskom fakultetu u Puli u dvorani 12:   12:30-14:00 "Rituals of Power in 14th Century Bohemia" 14:15-15:30 "Ideal Ruler and Rituals of Power in Zbraslav Chronicle"   Predavanja su obavezna za studente 1. i 2. godine prijediplomskog studija povijesti, a dobrodošli su svi zainteresirani studenti i nastavnici.   Predavanja se organiziraju putem programa Erasmus+ te uz podršku projekta Rituali, ceremonije i simboli hrvatskog srednjovjekovlja u europskom kontekstu (800-1600).   Robert Antonin doktorirao je na Masarykovom Sveučilištvu u Brnu i jedan je od vodećih stručnjaka za povijest vladarskih rituala i ceremonija u srednjovjekovnoj Srednjoj Europi. Objavio je knjigu o "idealnom vladaru" u srednjovjekovnoj Češkoj te niz drugih znanstvenih i stručnih radova.    CV izlagača: https://ff.osu.eu/robert-antonin/58189/   doc. dr. sc. Robert Kurelić    

Knjigu Život obilježen Auschwitzom koja je prepuna optimizma, inspiracije i podsjetnika kako se zlo u svojem najgorem obliku uvijek može vratiti napisao je s bliskim suradnikom Nevenom Šantićem. Oleg Mandić, čovjek kojega su sa samo jedanaest godina njemačke okupacijske snage u Opatiji zajedno s majkom i bakom zatočile, zadržao je bez obzira na sve proživljene užase dječačku znatiželju, zarazan osmijeh i snagu za poticaj na razmišljanje o boljem i pravednijem svijetu. Knjigu će predstaviti autor Oleg Mandić i urednik Neven Šantić, a povjesničar Igor Šaponja dat će uvid u povijesni kontekst. Moderator će biti student Tin Celner. Dobrodošli!  

Autor: Iva Milovan Delić
Autor: Iva Milovan Delić
Autor: Igor Duda
Predavanje Nemanje Stokrpa
U četvrtak, 30. ožujka 2023., s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39) održat će se predavanje Nemanje Stokrpa, mag. hist., “Rokenrol i ratovi na prostoru bivše Jugoslavije 1991. – 1995.”. Organizatori su Klub studenata povijesti – ISHA Pula i Istarsko povijesno društvo – Società Storica Istriana.

Autor: Iva Milovan Delić
Autor: Katarina Gerometta
DATUM: 16.-17.05.2023. SAŽETAK PROGRAMA: Ljubljana (Narodni muzej Slovenije, Mestni muzej, arheološki park Emona), Ptuj (Petovio, Mitrej, Rimska peć) PRIJAVE DO 27. veljače 2023. na  https://forms.gle/e3tF9RAyuDKPsUMQ7  preko UNIPU adrese UPLATA PRVE RATE do 28. 2. 2023. CIJENA ZA STUDENTE U VIŠEKREVETNIM SOBAMA: oko 140 EUR-a, ovisno o broju putnika (smještaj je u hostelu u centru Ljubljane) ZA POTVRDU PUTOVANJA UPLATITI: 1. rata do 28.02. ( 46 eu za višekrevetnu sobu ) 2. rata do 28.03. ( 46 eu za višekrevetnu sobu ) 3. rata do 28.04. ( 46 eu za višekrevetnu sobu )

Izdavanje potvrde magistrima povijesti koji su ostvarili potrebnih 55 bodova iz pedagoških kompetencija

Sastanak će se održati u ponedjeljak u 15:30. Nalazimo se ispred kabineta starije povijesti na polukatu. Molim prediplomske i diplomske studente kojima je obvezna terenska nastava, kao i druge zainteresirane studente povijesti da se odazovu sastanku. Doc. dr. sc. Robert Kurelić

Autor: Iva Milovan Delić
Autor: Robert Kurelić
Autor: Marina Zgrablić
Poštovani, u ponedjeljak, 23. V. 2022. održat će se terenska nastava iz predmeta srednji vijek (preddiplomski i diplomski studij) prema sljedećem itineraru: Pula – Bale (ranosrednjovjekovna kripta župne crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije Elizabeti, posjet palači Soardo - Bembo, te kratki obilazak Bala)  – Dvigrad – Novigrad (župna crkva i kripta Sv. Pelagija, te posjet novigradskog Muzeja Lapidarium, uz dvosatnu pauzu za ručak) –  Pazin (Kaštel) – Pula Prijevoz i sadržaji su za studente besplatni. Hrana i piće na vlastiti trošak. Polazak je u 8h s parkirališta Croatia Osiguranja, a povratak oko 18h.  Mole se svi zainteresirani studenti da se do petka, 20. V. 2022. u 12.00 sati jave na e-mail marina.zgrablic@unipu.hr sa sljedećim podacima: ime i prezime, datum rođenja, OIB. Prijave vrijede dok se ne popuni 40 sjedećih mjesta u autobusu. doc. dr. sc. Robert Kurelić doc. dr. sc. Marina Zgrablić

Autor: Iva Milovan Delić
Pozivaju se studenti povijesti i ostalih društveno-humanističkih znanosti koji bi željeli poslati svoje radove (izvorne znanstvene, prethodna priopćenja, pregledne ili stručne), prikaze i recenzije na objavu u studentskom časopisu Epulon, neka se jave na privremenu adresu uredništva: urednistvocasopisaepvlon@gmail.com, te će potom dobiti upute prije slanja rukopisa i sve detaljnije informacije.

Autor: Iva Milovan Delić
Podsjećaju se studenti upisani u treću godinu preddiplomskoga studija kao i oni upisani u drugu godine diplomskog studija povijesti da do 15. travnja 2022. trebaju dogovoriti mentorstvo i temu završnog tj. diplomskog rada. Studenti koji planiraju apsolventsku godinu također moraju do navedenog datuma prijaviti temu i mentorstvo. S obzirom na epidemiološku situaciju, ne treba se slati obrazac za prijavu teme već je potrebno mentoru, uz točan naslov teme rada, poslati JMBAG, naziv studijskog programa, i naziv predmeta iz kojeg se piše rad (za završni rad obavezno, a za diplomski ako se tematika rada može povezati s tematikom određenoga predmeta). Teme i mentorstva, kao i ranijih godina, trebaju biti prihvaćeni na sjednici Odsjeka koja se mora održati u roku od tri radna dana nakon 15. travnja. Popis odobrenih tema bit će objavljen na mrežnim stranicama 20. travnja 2022. Ako student do 30. rujna želi završiti preddiplomski studij, prvu inačicu cjelovitog završnog rada mentoru mora predati najkasnije do 1. rujna tekuće akademske godine.

Autor: Iva Milovan Delić
Nastava koja se održavala u zgradi u Santorijevoj ulici, od ponedjeljka, 10. siječnja 2022. više se neće tamo održavati. Nastava istih predmeta prebačena je u osposobljene dvorane u zgradu u Ronjgovoj: dvoranu 5, dvoranu 8, dvoranu 11 i dvoranu 12. Novi raspored za siječanj bit će uskoro objavljen na mrežnim stranicama. Što se tiče nastave u ponedjeljak, 10. siječnja 2022., ovo je promijenjeno: - nastava iz predmeta Hrvatska misao u 19. stoljeću  (kod prof. dr. sc. Nevia Šetića) održava se od 10.00 do 12.15 u dvorani 12; - nastava iz predmete Naša sloga: između europskih i nacionalnih ideja (kod prof. dr. sc. Nevia Šetića) održava se od 12.30 do 14.45  u dvorani 8; - nastava iz predmeta Uvod u srednji vijek (kod doc. dr. sc. Maurizia Levaka) održava se od 13.15. do 15.30 u dvorani 12; - nastava iz predmeta Povijest i kultura prehrane u srednjem i ranom novom vijeku (kod doc. dr. sc. Danijele Doblanović Šuran) održava se od 14.45 do 17.00 u dvorani 8; - nastava iz predmeta Istra u ranom srednjem vijeku (kod doc. dr. sc. Maurizia Levaka) održava se od 16.15 do 18.30 u dvorani 12; - nastava iz predmeta Metodika nastave povijesti II (kod Dijane Muškardin, asist.) održava se od 17.00 do 18.30 u dvorani 8. Za sve detaljnije informacije javiti se predmetnim nastavnicima. Nastava u zgradi Ekonomskog fakulteta u Preradovićevoj ulici, u siječnju se i dalje odvija po ustaljenom rasporedu.  

Autor: Robert Matijašić
Nastava iz predmeta "Uvod u prapovijesnu arheologiju" odvijat će se od ponedjeljka 10. siječnja 2022., u 18.00 sati

Autor: Iva Milovan Delić
S ciljem osiguravanja uvjeta za što uspješnije i dugotrajnije održavanje nastave uživo, prenosimo poziv Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Prvi termin je u petak, 5. studenog (više informacija na donjem linku). JAVNI POZIV NA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 BOLESTI Pozivamo sve osobe koje nisu cijepljene protiv COVID-19 bolesti, a nalaze se na području Istarske županije, da se odazovu na cijepljenje. https://www.zzjziz.hr/index.php?id=337

Autor: Robert Matijašić
Nastava iz predmeta "Uvod u antičku arheologiju" počet će 18.10. prema rasporedu. Isto tako, ako je netko upisao "Uvod u prapovijesnu arheologiju" nastava iz tog predmeta neće se još do daljnjega održavati.

Autor: Robert Matijašić
Nastava predmeta „Povijest krajolika starog Sredozemlja“ izvodit će se zajedno s predmetom „Arheologija krajolika starog Sredozemlja“, prema sada važećem rasporedu to će biti utorkom 14.45-16.15, ali moguće su promjene u satnici. Ukoliko termin nastave ostane utorkom, prvo predavanje održat će se 19. listopada. U slučaju promjene postavit će se obavijest.

Autor: Robert Matijašić
Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek započet će u srijedu 20. listopada (13.15-15.30) prema sada važećem rasporedu. Pratite obavijesti radi mogućih izmjena. Prof. dr. sc. Robert Matijašić

Studenti prve godine Sveučilišnog preddiplomskog studija povijesti pozvani su u ponedjeljak, 4. listopada 2021. na Orijentacijski dan, u zgradu Ekonomskog fakulteta (Preradovićeva 1, prvi kat), po rasporedu: studenti jednopredmetne povijesti u 9.45 sati, studenti dvopredmetne povijesti u 11.45 sati. Za više informacija vidjeti: https://ffpu.unipu.hr/ffpu/novosti?@=2f818  

Autor: Iva Milovan Delić
Zainteresirani studenti za rad na konferenciji "Antifašizam" koja se u organizaciji ISHA-e Pula održava od 29. rujna do 2. listopada 2021., i za koji se dobiva 1 ECTS, neka se hitno jave koordinatoru konferencije Tinu Celneru (tin.celner@unipu.hr). 

Autor: Iva Milovan Delić
Pozivamo vas na godišnju konferenciju u organizaciji Kluba studenata povijesti - ISHA Pula. Tema konferencije je "Antifašizam", a održava se od 29. rujna do 2. listopada 2021. na Filozofskom fakultetu u Puli. Stota godišnjica "Labinske republike" i "Proštinske bune", osamdeseta godišnjica početka antifašističkog ustanka u Hrvatskoj i dvadeseta godišnjica od osnutka Kluba studenata povijesti - ISHA Pula - povod su za održavanje konferencije. Konferencija se održava u sklopu 5. Međunarodnog znanstvenog skupa "Socijalizam na klupi" koji organizira Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Studenti izlagači i posjetitelji na taj će način imati priliku biti dio veće konferencije te poslušati pozvane predavače i druge sudionike. Program rada konferencije bit će uskoro objavljen. Za sve dodatne detalje možete se obratiti Tinu Celneru (tin.celner@unipu.hr), koordinatoru konferencije.

Autor: Iva Milovan Delić
Posljednji rujanski dan za obranu završnog ili diplomskog rada u ovoj akademskoj godini je 24. rujna 2021., a obrana rada treba biti prijavljena najkasnije 17. rujna 2021. Podsjećaju se studenti koji planiraju završiti Sveučilišni preddiplomski studij povijesti ili Sveučilišni diplomski studij povijesti u ovoj akademskoj godini, da o tome vode računa.

Prema dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nastava će se, konzultacije i provedba ispita u novoj akademskoj godini na sveučilištima u Republici Hrvatskoj, a time i Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u potpunosti održavati na klasičan, kontakni način, uz primjenu svih potrebnih protuepidemijskih mjera. 

Najava međunarodnog znanstvenog skupa...
Odsjek za povijest i Centar za istraživanje povijesti stanovništva sjevernog Jadrana Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine – Museo del territorio parentino te Državnim arhivom u Pazinu organiziraju međunarodni znanstveni skup X. Istarski povijesni biennale , s temom Corpus, carnalitas…: o tijelu i tjelesnosti u povijesti na jadranskom prostoru .

Autor: Iva Milovan Delić
Podsjećaju se studenti treće godine preddiplomskoga studija kao i druge godine diplomskog studija povijesti da do 15. travnja 2021. trebaju dogovoriti mentorstvo i temu završnog tj. diplomskog rada. S obzirom na epidemiološku situaciju, ne treba se slati obrazac za prijavu teme već je potrebno mentoru, uz točan naslov teme rada, poslati JMBAG, naziv studijskog programa, i naziv predmeta iz kojeg se piše rad (za završni rad obavezno, a za diplomski ako se tematika rada može povezati s tematikom određenoga predmeta). Teme i mentorstva, kao i ranijih godina, trebaju biti prihvaćeni na sjednici Odsjeka koja se mora održati u roku od tri radna dana nakon 15. travnja. Popis odobrenih tema bit će objavljen na mrežnim stranicama 20. travnja 2021. Ako student do 30. rujna želi završiti preddiplomski studij, prvu inačicu cjelovitog završnog rada mentoru mora predati najkasnije do 1. rujna tekuće akademske godine.

Autor: Iva Milovan Delić
Pozivaju se studenti koji su upisali predmet Izvannastavne aktivnosti u ovoj akademskoj godini neka se jave nositeljici predmeta izv. prof. dr. sc. Mariji Mogorović Crljenko koja će ih uputiti na mogući način ispunjavanja obaveze.

Autor: Iva Milovan Delić
Terenska nastava u tekućoj akademskoj godini održat će se u izmijenjenom modusu. Pozivaju se studenti neka se za detalje jave predmetnim nastavnicima ili predstojnici Odsjeka.

Autor: Iva Milovan Delić
Kao što je već poznato s mrežnih stranica Sveučilišta, nastava se do daljnjega održava on-line. Međutim, vježe, radionice, studentska praksa i izvannastavne aktivnosti mogu se održavati kontaktno, uz održavanje epidemioloških mjera. Za sve pojedinosti potrebno je javiti se predmetnim nastavnicima ili predstojnici Odsjeka.

Autor: Iva Milovan Delić
Prof. dr. sc. Nevio Šetić započet će s virtualnom nastavom 8. ožujka 2021., po rasporedu dostupnom na fakultetskim mrežnim stranicama.

Autor: Katarina Gerometta
Nastava iz predmeta Povijest krajolika starog Sredozemlja održava se srijedom, od 17,05h u dvorani 5.

Autor: Slaven Bertoša
Nastava će se održavati online, srijedom od  17:45 do 20:00 sati, a započinje 7. listopada 2020. na e-učenju navedenog predmeta (BBB).

Autor: Iva Milovan Delić
Pozivaju se studenti prve godine Sveučilišnog diplomskog studija povijesti na Uvodni sat o studiju koji će se odviti u ponedjeljak, 5. listopada 2020., u 16.30, u dvorani 18.

Autor: Robert Matijašić
Nastava iz predmeta Uvod u stari vijek, započet će u srijedu, 14. listopada prema rasporedu. Prof. dr. sc. Robert Matijašić

Molim studente koji su predali ili namjeravaju predati zamjenski zadatak prije 30. rujna, a nisu prijavili rok u rujnu da prijave ispit iz terenske nastave (rok 28. rujna 2020.) kako bih im mogla evidentirati da su odradili zadatak. Katarina Gerometta

Autor: Igor Duda
6. Doktorska radionica CKPIS-a i FFPU-a
U organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma te Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli od 26. do 29. kolovoza 2020. održava se 6. Doktorska radionica čija je ovogodišnja tema Suradnja, razmjena i solidarnost u Europi 1945-1990. Program je dostupan na mrežnoj stranici radionice. Zbog epidemioloških mjera Doktorska radionica održava se na daljinu, preko sveučilišnog sustava za e-učenje i platforme BigBlueButton. Javno su dostupna četiri predavanja pozvanih predavača. Pri ulasku u virtualnu dvoranu potrebno je upisati svoje ime. prof. dr. sc. Tvrtko Jakovina, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet Benefits for me, and you... and me. Yugoslav leadership and modernization efforts among the Non-aligned četvrtak, 9.15 dr. sc. Paul Stubbs, znanstveni savjetnik, Ekonomski institut, Zagreb Yugocentrism, Eurocentrism and the Study of the Non-Aligned Movement: towards a postcolonial meta-historiography? četvrtak, 18.30 dr. sc. Ivan Obadić, poslijedoktorand, Sveučilište u Zagrebu, Pravni fakultet Yugoslavia and Western Europe: From Isolation to Integration (1948-1968) petak, 9.15 Maroje Mrduljaš, predavač, Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet Skopje after 1963 earthquake: architectural melting pot subota, 9.15 Dobrodošli! Organizacijski odbor izv. prof. dr. sc. Igor Duda dr. sc. Anita Buhin Tina Filipović, doktorandica  

Završni ispiti u rujanskom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Prijavljuju se  preko studomata, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (ostalima predmet neće biti vidljiv, niti će  prijava biti moguća). Mole se studenti da nekoliko dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije. Najkasnije dva dana prije ispita  potrebno je poslati skeniranu X-icu,  odnosno ako na njoj fotografija nije  jasna,  osobnu  iskaznicu.

S obzirom  na velik broj studenata iz ranijih akademskih godina, koji  nisu na vrijeme (tj. do  kraja   nastave dotične akademske godine) dostavili seminarske radove pa to  čine naknadno,  molim da mi ih  se ubuduće mailom šalje  najmanje 30 dana prije ispitnog  roka na koji  student misli  izaći. 

Završni ispiti i u srpanjskom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Ispit treba prijaviti preko studomata u propisanom roku, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (u suprotnom predmet neće biti vidljiv, niti će prijava biti moguća). Mole se studenti da 2-3 dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije. Radi identifikacije studenta, najkasnije dva dana prije ispita  potrebno je mailom poslati skeniranu X-icu,  odnosno ako na njoj fotografija nije  jasna, osobnu  iskaznicu. Kao  i uvijek, za sva pitanja stojim na raspolaganju.

U ljetnom ispitnom roku, 15. lipnja i 1. srpnja ispiti su organizirani u virtualnoj učionici preko BBB-a. Pismeni ispit je u 8 sati, a svi studenti koji polažu usmeni ispit neka se jave profesorici i bit će im dodijeljen termin u kojem će moći polagati ispit. 

Završni ispiti u ljetnom roku bit će usmeni i održat će se online preko Big Blue Buttona na e-učenju (pristupa im se na isti način kao i nastavi). Prijavljuju se  preko studomata, što mogu učiniti oni studenti koji su u potpunosti riješili pitanje seminarskog rada (ostalima predmet neće biti vidljiv, niti će  prijava biti moguća). Mole se studenti da nekoliko dana prije službenog  roka upisanog u studomat provjere točan termin (dan i sat) na e-učenju te da se tijekom ispita u potpunosti pridržavaju propisanih pravila primjerene online komunikacije.

Autor: Iva Milovan Delić
Od 24. veljače 2020. do 23. veljače 2021. prof. dr. sc. Nevio Šetić na slobodnoj je studijskoj godini te u tom razdoblju neće održavati nastavu. U akademskoj godini 2020/21., u ljetnom semestru, po rasporedu će održavati nastavu predmeta Istra i Rijeka za francuske uprave na preddiplomskom studiju i Ostvarenje suvremene hrvatske države na diplomskom studiju povijesti. Za sva dodatna pitanja i konzultacije studenti se mogu javiti profesoru putem e-maila (nevio.setic@unipu.hr).

Poštovani i dragi svi, u nastavku se nalazi dopis Rossane Miljević Matejčić: Obzirom na situaciju zbog coronavirusa i restriktivne zdravstvene mjere opreza, u dogovoru s Vašim profesorima voditeljima putovanja profesoricom Zgrablić i profesorom Kurelićem predložena je, za sada, odgoda putovanja u Veronu od 30.04.-03.05.2020. za rujan a datum će svim polaznicima biti naknadno javljen obzirom i na razvoj situacije. U međuvremenu ćemo pratiti stanje, kako kod nas tako i u susjednoj Italiji, te ako se situacija ne smiri do polovice lipnja, putovanje će biti definitivno otkazano te će se krenuti s povratom cijelokupnog uplaćenog iznosa svima onima koji su uplatili.  Kako bi se uplata izvršila biti će potrebni vaši brojevi žiro ili tekućeg računa. Zahvaljujem svima na strpljenju i na povjerenju, te se duboko nadam da će se cijela ova situacija ipak u dogledno vrijeme smiriti i da ćemo se svi moći vratiti normalnom životu, pa tako i zajedničkim putovanjima, Srdačan pozdrav, voditelj poslovnice Rossana Matejčić Miljević ______________________ Rossana Matejcic Miljevic CIAO TRAVEL turistička agencija Šibenska 14, Pula IDEAL COMMERCE d.o.o, Buzetska 10, Pula OIB 25986270093 Pula, Croatia info@ciaotravel.info  www.ciaotravel.info  t. ++385 98 824 371   Doc. dr. sc. Marina Zgrablić Doc. dr. sc. Robert Kurelić

Autor: Iva Milovan Delić
Podsjećaju se studenti da do 15. travnja tekuće akademske godine trebaju odabrati temu završnog / diplomskog rada i dogovoriti mentorstvo. Na 4. sjednici Odsjeka za povijest ove akademske godine odlučeno je da svaki profesor na Odsjeku može mentorirati do tri završna rada, stoga je bitno, u cilju odabira željene teme, mentorstvo završnog rada čim prije dogovoriti. S obzirom na novu zdravstvenu situaciju, nakon dogovora teme i mentorstva ispunjeni obrazac studenti još ne trebaju nositi mentoru na potpis. Način predaje obrasca bit će poznat uskoro. Teme i mentorstva, kao i ranijih godina, trebaju biti prihvaćeni na sjednici Odsjeka koja se mora održati u roku od 3 radna dana nakon 15. travnja. Sve naknadne promjene teme i mentorstva moraju se potvrditi na sjednici Odsjeka.

Autor: Iva Milovan Delić
Podsjećaju se studenti da će se zbog novonastale situacije nastava održavati na daljinu. Studenti se mole da se svojim osobnim @unipu.hr računom prijave na studentski intranet  http://student.unipu.hr/ i da često provjeravaju svoju e-poštu. Virtualna nastava trebala bi se održavati po već postojećem rasporedu. Za sve nejasnoće javiti se predmetnim nastavnicima ili predstojnici Odsjeka za povijest na iva.milovan@unipu.hr.

Kolegice i kolege, Zbog novih okolnosti s korona virusom te nakon dodatnih konzultacija s dekanicom i ustanovama koje bi nas trebale primiti sutra i prekosutra, kao najbolje rješenje nameće se ODGODA terenske nastave. Nadamo se da ćemo plan moći realizirati čim se stanje normalizira. Čuvajte se i puno pozdrava Igor Duda Danijela Doblanović Šuran  

U ponedjeljak, 16. ožujka  2020. u 13.00 sati održat će se sastanak o putovanju u sjevernu Italiju u okviru Terenske nastave iz srednjeg vijeka (preddiplomski i diplomski studij) na kojemu će se dogovoriti daljnje postupanje (mogućnost odgode, otkazivanja ili promjene). Pozivaju se svi prijavljeni da dođu u zakazano vrijeme ispred kabineta za Staru i srednjovjekovnu povijest. Doc. dr. sc. Marina Zgrablić Doc. dr. sc. Robert Kurelić  

Autor: Marina Zgrablić
Nastava iz kolegija Apeninskog poluotoka u srednjem vijeku i Gospodarske povijesti antike počinje u petak 13. ožujka 2020. prema rasporedu. Konzultacije u ljetnom semestru održavat će se ponedjeljkom od 14.00 do 16.00 sati. Termini ispita iz Povijesti kristijanizacije i Povijesti civiliazacija za ispitni rok od 25. veljače 2020. bit će objavljeni na stranicama kolegija.

Autor: Marina Zgrablić
U dogovoru s turističkom agencijom, planirani put u sjevernu Italiju (Brescia, Pavia, Verona) od 30.04. do 03.05.2020., se za sada ne otkazuje. Mole se svi prijavljeni da pričekaju s uplatom druge rate barem dva tjedna. U tom će se roku dobiti konkretnije informacije o daljnjem postupanju.  Doc. dr. sc. Marina Zgrablić 

S obzirom na situaciju u susjednoj Italiji, mijenja se i plan terenske nastave. DODANA INFORMACIJA O POLASKU!

Do daljnjega se odgađaju svi ispiti, nastava i konzultacije. Mole se studenti da prate daljnje obavijesti o terminima ispita i početku nastave.  Marina Zgrablić 

Autor: Marija Mogorović Crljenko
Nastava iz kolegija Uvod u PPZ započet će u četvrtak 5. ožujka 2020. u 8.45. (dvorana 18).

Autor: Marija Mogorović Crljenko
Nastava iz kolegija Žena u Istočnojadranskim komunalnim društvima započet će u ponedjeljak 2. ožujka 2020. u 8.45 (dvorana 18).

Konzultacije će se održati u četvrtak, 13. veljače od 12.00 do 13.30 sati, umjesto u petak 14. veljače 2020. Zbog službenog puta konzultacije se neće održati u petak, 21. veljače 2020.

Autor: Iva Milovan Delić
Nastava iz predmeta Venecija između uspona i pada neće se održati u ljetnom semestru. Mole se studenti da se ispišu iz predmeta i upišu neki drugi, koji se nudi u ljetnom semestru ove akademske godine. Nastava iz predmeta Povijesna demografija održat će se, u donekle skraćenom obliku. Za više detalja javiti se nastavnici doc. dr. sc. Danijeli Doblanović Šuran. 

Autor: Katarina Gerometta
Terenska nastava: prapovijest i stari...
Terenska nastava će se održati u razdoblju od 19. do 22. svibnja 2020. na području Dalmacije. Prijave na katarina.gerometta@unipu.hr do 20. prosinca 2019. Podaci za prijavu  Popis putnika_terenska nastava_za ISVU.xlsx

Autor: Iva Milovan Delić
Studenti povijesti svih godina studija pozivaju se na informativni sastanak o Internacionalnom udruženju studenata povijesti (udruženju ISHA) koje gotovo dva desetljeća djeluje na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Puli. Sastanak će se održati u četvrtak, 5. prosinca 2019., u 17.00 sati u dvorani 11 (dvorani Slavka Zlatića).

Autor: Marina Zgrablić
Nastava iz kolegija Povijest kristijanizacije počet će u petak, 11. listopada 2019. prema rasporedu.   dr. sc. Marina Zgrablić

Prof. dr. sc. Robert Matijašić i doc. dr. sc. Davor Bulić započet će s nastavom od 14. listopada 2019., prema rasporedu.

Autor: Robert Kurelić
Konzultacije se neće održati u srijedu, 19. 6. 2019., već u terminima ispita, 24. i 26. 6. 

Ispit iz Povijesti kristijanizacije održat će se u petak, 21. lipnja 2019. u 10.15 sati.

Autor: Katarina Gerometta
Doc. dr. sc. Iva Milovan Delić 4. i 11. lipnja 2019. zbog službene odsutnosti neće održati konzultacije. Za sve moguće upite javiti se e-mailom.

Autor: Slaven Bertoša
Dr. sc. Kristijan Juran, izv. prof. Odjela za povijest na Sveučilištu u Zadru, održat će gostujuće predavanje iz Uvoda u hrvatski novi vijek u redovitom terminu nastave - srijeda, 5. lipnja 2019. od 10:30 do 12:00 sati, dv. 18. Tema: Zadar i Šibenik u obrani od Osmanlija tijekom XVI. stoljeća.

Autor: Katarina Gerometta
Mole se studenti koji slušaju latinski jezik za povjesničare (preddiplomski i diplomski) da dođu u utorak, 28. svibnja 2019. u 13:15 sati u Dvoranu br. 8 radi dogovora o nastavi.

Autor: Robert Kurelić
Ured za međunarodnu suradnju uputio je poziv za osnivanje Erasmus Student Network udruge Pula. Više informacija možete pronaći na:    https://www.unipu.hr/medunarodna-suradnja/obavijesti?@=2esx3#news_107566

Autor: Marina Zgrablić
Za terensku nastavu koja će se održati u petak, 12. travnja 2019. u Akvileji i Cividaleu studenti trebaju platiti ulaznice i stručno vodstvo 22 eura (obavezno ponijeti u eurima). U cijenu su uključeni: bazilikalni kompleks u Akvileji, Tempietto longobardo, Arheološki muzej u Cividaleu (langobardska i ranosrednjovjekovna zbirka) i crkveni muzej u Cividaleu. Na put se kreće u 6.30 sati ispred zgrade Croatia osiguranja. Povratak je predviđen u kasnim večernjim satima.   Marina Zgrablić

Autor: Katarina Gerometta
Podsjećam studente koji su sudjelovali u terenskoj nastavi da moraju prijaviti ispit kako bi im terenska nastava bila evidentirana. K. Gerometta

Autor: Robert Kurelić
Konzultacije će se održati u petak, 5. IV. 2019. od 13-14h.  

Autor: Marina Zgrablić
Konzultacije će se umjesto u petak, 5. travnja, održati u ponedjeljak, 1. travnja od 10.00 do 11.30 sati. Studenti će o nadoknadi nastave iz Apeninskog poluotoka u srednjem vijeku biti obaviješteni putem e-učenja. Marina Zgrablić

Autor: Katarina Gerometta
Polazak na terensku nastavu u Makedoniju jest 2. 4. 2019., u 22 sata na parkiralištu kod Croatia osiguranja. Molimo studente da pripreme 10 eura za ulaznice.

Autor: Marina Zgrablić
Terenska nastava II. održat će se kako je prethodno najavljeno 12. travnja 2019. na području Akvileje, Cividalea i Udina, gdje će biti organizirani obilasci najvažnijih lokaliteta i ustanova (bazilika u Akvileji, Arheološki muzej s Povijesnom muzejskom knjižnicom u Cividaleu, Tempietto longobardo u Cividaleu). Mole se studenti koji su prijavili Terensku nastavu kao i ostali zainteresirani da mailom dostave sljedeće podatke dr. sc. Marini Zgrablić: ime i prezime, OIB, adresa prebivališta ili boravišta i datum rođenja. S obzirom da je minibus od 19 mjesta popunjen sa 15 prijavljenih, mogu se javiti ostali zainteresirani na preostala slobodna mjesta (četiri mjesta) do 30. travnja 2019. Marina Zgrablić

Autor: Slaven Bertoša
Dr. sc. Hrvoje Petrić, izv. prof. Filozofskog fakulteta u Zagrebu održat će gostujuće predavanje iz Uvoda u hrvatski novi vijek u redovitom terminu nastave - srijeda, 27. ožujka 2019. od 10:30 do 12:00 sati, dv. 18. Tema: Varaždinski generalat u XVII. i XVIII. stoljeću - odabrani primjeri.

Autor: Katarina Gerometta
Molim sve koji su se prijavili na terensku nastavu u Makedoniju da u četvrtak 21. 3. u 14 sati ili u petak 22. 3. u 13 sati dođu potpisati ugovor u ured starije povijesti.

Molim studente koji me žele za mentora završnog i diplomskog rada da mi se što prije jave. Krajnji rok za donošenje prijavnog lista na potpis je 9. travnja 2019. Nakon tog datuma bit ću, naime, odsutan pa prijava mentorstva neće biti moguća.

Autor: Robert Kurelić
Predstavljanje će se održati u srijedu, 20. ožujka 2019. u 13:15 u dvorani 7.    Pozivam sve zainteresirane studente da se odazovu kako bi se informirali o mogućnostima odlaska na razmjenu na neku od partnerskih institucija diljem EU. doc. dr. sc. Robert Kurelić

Autor: Danijela Doblanović Šuran
Molim studente koji su se prijavili za terensku nastavu u Veneciji da mi u srijedu ili četvrtak za vrijeme konzultacija (ili nastave - oni koji imaju nastavu kod mene) donesu 150 kn za troškove ulaznice za muzej, putnog osiguranja i troškove prijevoza od autobusnog pristaništa do grada.  Polazak iz Pule predviđen je u 5 sati ujutro, a polazak iz Venecije za Pulu u 18 sati.  Mjesta u autobusu više nema.    Danijela Doblanović Šuran 

Autor: Mihovil Dabo
Prijava teme te predaja završnog i...
Podsjećaju se studenti povijesti na odredbe Pravilnika o završnom radu te Pravilnika o diplomskom radu, ali i na dopunu, odnosno Odluku Odsjeka o prijavi teme i predaji završnog i diplomskog rada mentoru: Student s mentorom (i sumentorom) postiže dogovor o temi završnog i diplomskog rada te najkasnije do 15. travnja posljednje akademske godine studija popunjava obrazac koji potpisuje mentor (i sumentor). Mentor (sumentor) zadržava popunjeni obrazac o prijavi teme do sjednice Odsjeka za povijest koja se održava u roku od tri radna dana nakon 15. travnja. Na sjednici se natpolovičnom većinom glasova prisutnih članova Odsjeka odobravaju naslov rada i mentorstvo (sumentorstvo) završnog i diplomskog rada, a predstojnik Odsjeka obrasce odmah po završetku sjednice dostavlja studentskoj službi. U slučaju neprihvaćanja pojedine teme ili mentorstva (sumentorstva), novo se rješenje mora dogovoriti i prihvatiti na sjednici Odsjeka do 30. travnja. Sve naknadne promjene teme i mentorstva (sumentorstva) moraju biti potvrđene na sjednici Odsjeka za povijest. Manje jezično-stilske promjene naslova, koje ne mijenjaju temu rada, nije potrebno posebno odobravati. Popis odobrenih tema objavljuje se na mrežnim stranicama. Ako student do 30. rujna želi dovršiti preddiplomski studij, prvu inačicu cjelovitog završnog rada mentoru (sumentoru) mora predati najkasnije do 1. rujna tekuće akademske godine.   https://www.unipu.hr/_download/repository/Obrazac_za_prijavu_teme_zavrsnog-diplomskog_rada.pdf

Autor: Robert Kurelić
Sastanak u vezi terenske nastave u srijedu, 13. ožujka 2019. u 13h ispred kabineta starije povijesti. doc. dr. sc. Robert Kurelić

Utorkom 14-15h Srijedom 13-14h

Autor: Danijela Doblanović Šuran
Terenska nastava iz novog vijeka i suvremene povijesti za studente 3. godine preddiplomskog studija održat će se 29. ožujka u Veneciji. Polazak iz Pule predviđen je rano ujutro (5 h), a povratak u Pulu oko ponoći. Posjetit ćemo arhiv (Archivio di Stato) i Museo Correr, a ako stignemo i Museo navale (Pomorski muzej). Studenti snose troškove cijene za ulaznice i stručna vodstva u ustanovama te prijevoz od pristaništa Tronchetto do grada. Računam da će to biti maksimalno 150 kuna, ali o tome ću vas detaljnije izvijestiti kroz nekoliko dana.  Molim studente treće godine da mi se što prije jave, mailom ( ddoblanovic@unipu.hr ) ili na konzultacijama (srijedom i četvrtkom od 12.00 do 13.00 i četvrtkom od 13.00-14.00).   Danijela Doblanović Šuran

Konzultacije se neće održati u predviđenom terminu.  Možete me kontaktirati mailom ili doći u dodatni temin konzultacija u četvrtak, 24. siječnja od 12-14h.    

Autor: Katarina Gerometta
25. siječnja 2019., 1. veljače 2019. i 8. veljače 2019. neće biti konzultacija zbog terena. U tom ću razdoblju biti dostupna na e-mail katarina.gerometta@unipu.hr.

Autor: Katarina Gerometta
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

CKPIS predstavlja istraživački...
U srijedu, 19. prosinca 2018., u 10 sati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu u Puli bit će održano predstavljanje istraživačkog projekta Mikrostrukture jugoslavenskoga socijalizma: Hrvatska 1970-1990. (Mikrosocijalizam) . Rad na projektu upravo je započeo, a do studenog 2022. financirat će ga Hrvatska zaklada za znanost. Projekt će predstaviti voditelj Igor Duda te suradnici Chiara Bonfiglioli, Anita Buhin, Tina Filipović, Magdalena Najbar-Agičić, Christian Axboe Nielsen i Saša Vejzagić. Više o projektu na mrežnim stranicama . Dobrodošli!

Autor: Katarina Gerometta
Terenska nastava u Makedoniju, 3.-6....
Odsjek za povijest organizira terensku nastavu u Makedoniju od 3. do 6. travnja 2018. Prijave na e-mail: katarina.gerometta@unipu.hr Program terenske nastave: 1. dan (3. 4. 2019.) - putovanje Pula - Skoplje i noćenje u Skoplju, 2. dan (4. 4. 2019.) - prijevoz do dva lokaliteta u okolici Skoplja (rimski Scupi i neolitički  Tumba Madžari ) približno 10-ak km od grada. Obilazak Arheološkog muzeja u Skoplju. Putovanje Skoplje - Ohrid i noćenje u Ohridu. 3. dan (5. 4. 2019.) - Putovanje Ohrid ( Muzej na vodi : rekonstrukcija prapovijesnoga sojeničarskog naselja)- Bitola -  Stobi  ( Stobi  je arheološki lokalitet u blizini naselja Gradsko) - Beograd i noćenje u Beogradu. 4. dan (6. 4. 2019.) - Beograd (Narodni muzej); putovanje Beograd - Pula.   Novi izračun cijena s obzirom na broj prijavljenih putnika: CIJENA po osobi u dvokrevetnoj sobi: 654,00 kn noćenje s doručkom + 254,00 kn za 3 večere = 1108,00 kn CIJENA po osobi u jednokrevetnoj sobi: 900,00 kn noćenje s doručkom+ 254,00 kn za 3 večere = 1354,00 kn   PLAĆANJE u 4 rate : iznos svake rate za višekrevetne sobe po osobi :  277,00  kn iznos rate za jednokrevetnu sobu : 338,50 kn 1. rata do 20.12. 2. rata do 20.01. 3. rata do 20.02. 4. rata do 20.03. UPLATU IZVRŠITI NA:            transakcijski račun u korist:            IDEAL COMMERCE d.o.o BUZETSKA 10, 52100 PULA            žiro račun pri RBA HR1224840081103329155            u opisu staviti naziv studijskog putovanja: MAKEDONIJA 2019.   Za sve upite vezano uz plaćanje i ugovore obratite se agenciji na info@ciaotravel.info.

Konzultacije će se održavati petkom od 12:30-14:30

Knjiga Nevena Budaka “Hrvatska...
Studenti koji su nakon predstavljanja naručili knjigu, mogu je preuzeti kod predstojnika Odsjeka u vrijeme konzultacija (petkom 8.30 - 11 sati).

Autor: Robert Kurelić
U petak, 16. 11. 2018. u 12:15  (dvorana 7) održat će se uvodni sastanak o terenskoj nastavi. Molim sve zainteresirane studente 2. godine preddiplomskog studija povijesti da se odazovu sastanku, a ujedno pozivam i ostale studente povijesti i drugih studija koji žele ići s nama (ako ostane slobodnih mjesta).   doc. dr. sc. Robert Kurelić

Autor: Mihovil Dabo
Autor: Robert Kurelić
Konzultacije će se održavati četvrtkom i petkom od 13 do 14h  

Nastava iz predmeta "Uvod u staru povijest" i "Grčka kolonizacija Jadrana" počet će u utorak 9. 10. prema rasporedu.   Nastava iz predmeta "Istraživanje stare povijesti" počet će u četvrtak 11. 10. prema rasporedu.   Nastava iz predmeta "Povijest krajolika starog Sredozemlja" i "Uvod u antičku arheologiju" počet će u petak 12. 10. pream rasporedu.

Zbog službene spriječenosti nastavnika, nastava iz Ekonomije rimske rustične vile neće se održati 3. listopada. 2018. dr. sc. Davor Bulić

Obaveze studenata, ponuda predmeta, održavanje nastave, konzultacija i ispita 2018/19. i 2019/20. tijekom slobodne studijske godine.

Autor: Robert Kurelić
Ocjena (p) i potpis iz Terenske nastave (srednji vijek) upisivat će se u četvrtak (20. rujna) i petak (21. rujna) u 10h.   doc. dr. sc. Robert Kurelić

Autor: Robert Matijašić
Ispiti iz predmeta "Uvod u stari vijek" i "Grčka kolonizacija Jadrana" najavljeni za 19. rujna odgađaju se za ponedjeljak, 24. rujna u 10 sati. Studenti koji još namjeravaju prijaviti ispit za 19. rujna neka to učine prema podacima iz studomata, ali će se oni održati 24. rujna.

Autor: Katarina Gerometta
Molim studente koji nisu u ljetnom roku u studomatu prijavili ispit iz predmeta Terenska nastava: prapovijest i stari vijek da do 17. rujna 2018. to učine kako bi im u ISVU bilo evidentirano da su položili predmet. Katarina Gerometta

Najava Tribine Odsjeka za povijest -...
Pozivamo sve zainteresirane na Tribinu Odsjeka za povijest koja će se održati u utorak, 26. lipnja 2018. u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Puli u Dvorani Slavka Zlatića (I. M. Ronjgova 1). Studenti diplomskoga studija povijesti predstavit će svoja istraživanja na temu Rat i bolest: pacijenti pulske Pokrajinske bolnice 1915. Dobrodošli! Odsjek za povijest

Autor: Davor Bulić
Dodatne napomene

Autor: Davor Bulić
Zamjenska obveza za terensku nastavu