Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Novosti Filozofskog fakulteta u Puli

Održano onlajn predavanje nigerijskog...
Studenti treće godine anglistike u sklopu obveznog kolegija Engleski jezik u vremenu i prostoru (sunositelji prof. dr. sc. Renata Šamo i doc. dr. sc. Robert Kurelić ) 24. svibnja slušali su vrlo zanimljivo predavanje što ga je održao dr. sc. Morakinyo Abayomi Tella s Odsjeka za anglistiku Sveučilišta u Ibadanu, Nigerija. Gostujući predavač govorio je o zajedničkim obilježjima pidžin i kreolskih jezika na fonološkoj, morfo-sintaktičkoj, leksičko-semantičkoj i pragmatičkoj razini nakon što je ukratko objasnio povijesno-zemljopisni kontekst njihova nastanka, posebice u Africi.
Najava dvaju predavanja u sklopu...
U srijedu, 25. svibnja 2022. u goste nam dolaze studenti sveučilišta British Columbia Institute of Technology u sklopu ljetne škole Teatra Erato koja se održava u Grožnjanu od 21. do 31. svibnja. U povodu njihova dolaska, u Svečanoj dvorani Slavka Zlatića (dv. 11) Filozofskoga fakulteta u Puli dvije profesorice našega fakulteta održat će zanimljiva predavanja. Doc. dr. sc. Katja Dobrić Basaneže (Odsjek za anglistiku) održat će predavanje "Migration Discourse in the Media" od 12 do 13.20 , nakon kojega će uslijediti i predavanje postdoktorandice Dragane Špica (Odsjek za azijske studije) "Language and conceptualization of reality - lessons from Japanese" od 13.30 do 15 sati . Na predavanja i druženje s gostima iz Kanade pozvani su svi zainteresirani studenti i profesori.
Najava promocije prvostupnika i...
Promocija prvostupnika i magistara Filozofskoga fakulteta u Puli održat će se u petak, 3. lipnja 2022. u prostoru Circola (Carrarina ulica 1). Za prvostupnike program počinje u 10 sati, a za magistre u 14.30. Mole se promoventi da dođu jedan sat prije početka programa (u 9 sati prvostupnici, a u 13.30 magistri). Nakon promocije slijedi domjenak.
Kolegij Timsko istraživanje proveden...
Studenti diplomskoga studija japanologije Odsjeka za azijske studije Filološkog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli proveli su zajedničko istraživanje sa studentima Fakulteta međunarodnih komunikacija Sveučilišta Senshu iz Tokija, Japan tijekom zimskog semestra akad. god. 2021./2022. Ova je aktivnost provedena u virtualnom okruženju u sklopu diplomskog kolegija Timsko istraživanje, kojim je predviđen zajednički istraživački rad studenata našeg sveučilišta s japanskim studentima. Sudjelovalo je osam naših studenata i devet studenata Sveučilišta Senshu iz Tokija pod mentorstvom prof. Takehiko Maruyama sa Sveučilišta Senshu i izv. prof. Irene Srdanović i poslijedoktorandice Dragane Špica sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Obilježavanje Međunarodnog dana...
Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava 18. svibnja, prema prijedlogu Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM) je "Moć muzeja (The Power of the Museums)". Uključujući se u obilježavanje Međunarodnoga dana muzeja 2022., hrvatski muzeji će 42. put potvrditi svoje pripadanje međunarodnoj muzejskoj zajednici i aktivno sudjelovati u promociji svoje djelatnosti. Zavičajni muzej Poreštine će obilježiti Međunarodni dan muzeja u subotu, 21. svibnja, rekreativno-edukativnim pješačenjem od Vrsara preko arheološkog lokaliteta Monte Ricco do Parka skulptura Dušana Džamonje.
Najava predstavljanja znanstvene...
Predstavljanje znanstvene monografije Uvod u jezik i (ino)jezični razvoj prof. dr. sc. Renate Šamo održat će se u petak, 20. svibnja, u 13 sati u Dvorani Slavka Zlatića na Filozofskom fakultetu Jurja Dobrile u Puli. Osim mr. sc. Eugenije Ehgarter kao predstavnice ugledne izdavačke kuće Leykam international iz Zagreba, u programu sudjeluju urednik biblioteke Uvodi akademik Boris Senker, recenzentice prof. dr. sc. Mislava Bertoša i izv. prof. dr. sc. Renata Geld s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te sama autorica. U glazbenom dijelu svoj će prilog predstavljanju dati mr. art. Elda Krajcar Percan s Muzičke akademije  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a moderatorica susreta bit će izv. prof. dr. sc. Blaženka Martinović , prodekanica za znanstveno istraživački rad i međunarodnu suradnju pulskog Filozofskog fakulteta. 
Najava gostujućeg predavanja doc. dr....
Katedra za strane jezike Odsjeka za obrazovanje nastavnika i strane jezike Filozofskog fakulteta u Puli poziva vas u utorak, 17. svibnja 2022. u 17 sati u „Stanicu 50“ (FET) na predavanje gostujućeg profesora iz Slovačke, doc. dr. sc. Lukáša Gajarskog na temu „Putovanje s ruskim jezikom“ . Cilj predavanja je da studenti nauče nove riječi i pojmove vezane uz turizam i putovanje. Doc. dr. sc. Lukáš Gajarský dolazi s partnerskog sveučilišta u Trnavi, sa Sveučilišta sv. Ćirila i Metoda, bavi se ruskom lingvistikom, aksiologijom, likvokulturologijom i međujezičnom homonimijom. Autor i suautor je više od 50 publikacija, od toga su tri monografije, pet sveučilišnih udžbenika i rječnika. Na Sveučilištu sv. Ćirila i Metoda u Trnavi predaje opću lingvistiku, morfologiju, prijevod i metodiku nastave ruskog kao stranog jezika. U slobodno vrijeme putuje i upoznaje nove kulture. Ovo je njegov drugi posjet Filozofskom fakultetu u Puli.
Najava gostujućeg predavanja...
Hrvatska matica iseljenika - Podružnica Pula i Filozofski fakultet u Puli pozivaju vas na predavanje Francesce Sammartino na temu "Hrvatska oaza 'z one bane mora': jezik, kultura i identitet moliškohrvatske manjine” u petak 6. svibnja 2022. s početkom u 16 sati. Filozofski fakultet, I. M. Ronjgova 1, Dvorana Slavka Zlatića (prizemlje).  
Najava sudjelovanja znanstvenika...
I ove se godine održava Festival znanosti na kojemu nastavnici i znanstvenici približavaju svoje uže područje rada i istraživanja široj javnosti. Tema je ovogodišnjega Festivala "Život". Filozofski fakultet u Puli ponovno se uključio aktivnostima, predavanjima i radionicama za javnost, studente i srednjoškolce.
Odluka Senata o osnivanju diplomskog...
Senat je na svojoj 7. redovitoj sjednici jednoglasno donio odluku o osnivanju diplomskog sveučilišnog studija engleskog jezika i književnosti (dvopredmetni) . Imajući u vidu dosadašnje veliko zanimanje za upis  našeg preddiplomskog studija , kvalitetu predloženog elaborata i stvarnu perspektivu anglističke struke u Istarskoj županiji i šire, članovi Odsjeka za anglistiku iskreno se nadaju dobivanju dopusnice kako bi novi studij bio u ponudi akademske godine 2022./2023. Bila bi to najbolja potvrda dosadašnjih ulaganja njihovih napora u pokretanje i ustrojavanje studija uz bezrezervnu potporu članova matične institucije i upravljačkih struktura Sveučilišta.
Centar za interdisciplinarna...
Centar za interdisciplinarna arheološka istraživanja krajolika Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  pristupio je Sporazumu o osnivanju Međunarodnog centra za istraživanje povijesti i arheologije Jadrana: Centro internazionale di studi sulla storia e l’archeologia dell’Adriatico (CISA) – International  centre for studies on history and archaeology of the Adriatic – Centre  international des études sur l’histoire et l’archéologie de l’Adriatique.
Iz medija: Doc. dr. sc. Daniel...
Doc. dr. sc. Daniel Mikulaco s  Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli, ujedno i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Puli, 5. veljače dao je intervju za Glas Istre o nastojanjima Matice hrvatske vezanima uz prijedlog nacrta Zakona o hrvatskome jeziku te aktualnim pitanjima vezanima uz hrvatsku jezičnu politiku i kulturu te obrazovanje.
Veleposlanik Republike Irske i na...
U sklopu svojeg službenog boravka u Puli u ponedjeljak, 18. listopada, Veleposlanik Republike Irske, Ruaidhri Mark Dowling, posjetio je Sveučilište Jurja Dobrile. Tom ga je prigodom dočekala delegacija Odsjeka za anglistiku, na čelu s dekanicom Filozofskog fakulteta, u čijem su sastavu bila sva tri stalna člana Odsjeka i Natalie Muže, predstavnica studenata.
Tjedan talijanskoga jezika u svijetu...
U povodu obilježavanja 700. godišnjicu smrti Dantea Alighierija te u sklopu 21. izdanja Tjedna talijanskoga jezika u svijetu, Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Puli ima čast pozvati vas na praćenje niza manifestacija kojima je cilj sagledati životni put i djelo velikog pisca i jezikoslovca te ga približiti novim naraštajima.
Uspješno održan 1. Dan institucijskih...
Na inicijativu Odbora za znanost Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli 29. rujna 2021. god. prvi je put uspješno održan Dan institucijskih projekata (DIP) spomenute sastavnice s glavnim ciljem snažnijeg znanstveno istraživačkog povezivanja djelatnika unutar matičnog fakulteta iako članovi Odbora također smatraju kako bi se taj događaj mogao proširiti na razinu našeg Sveučilišta.   
Istraživačka stipendija pri UCL -...
Izvanredni profesor Andrea Matošević boravit će u periodu od 10. do 31. svibnja 2022. pri University College London - School of Slavonic and East European Studies (UCL SSEES) kao gostujući istraživač ( visiting scholar ) u sklopu osvojenog studijskog boravka. U Londonu će održati javno predavanje te u arhivima istraživati poratne društvene, privredne i kulturne veze između Velike Britanije i Jugoslavije u kontekstu stvaranja novog socijalističkog društva uz mentorstvo profesorice Wendy Bracewell.
OBJAVLJENA MONOGRAFIJA PROF. DR. SC....
Upravo je iz tiska izašla nova znanstvena monografija   Uvod u jezik i (ino)jezični razvoj , čija je autorica prof. dr. sc. Renata Šamo, predstojnica Odsjeka za anglistiku i prodekanica za znanstveno istraživački rad i međunarodnu suradnju našeg fakulteta. Objavio ju je ugledni zagrebački izdavač Leykam international u svojoj redovitoj biblioteci Uvodi koju uređuje akademik Boris Senker, a recenzije potpisuju prof. dr. sc. Mislava Bertoša i izv. prof. dr. sc. Renata Geld, obje s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Monografija je posebice namijenjena studentima lingvistike, hrvatskog i različitih stranih jezika, posebice engleskog, od preddiplomske do doktorske razine, a dobila je potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Više o tome možete pronaći na službenim stranicama izdavača.  
DODIJELJENA UGLEDNA NAGRADA DOC. DR....
Na 25. Danima Ramira i Zorana Bujasa u Zagrebu 30. rujna 2021. dr. sc. Marleni Plavšić, docentici na Filozofskom fakultetu u Puli,  uručena je nagrada 'Zoran Bujas' Hrvatskog psihološkog društva. Ova se nagrada dodjeljuje svake druge godine za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju psihologijskog tiska i nakladništva, a doc. dr. sc. Plavšić tijekom 2020. godine u suautorstvu objavila je tri monografije. Prva je tiskana knjiga 'Human Rights Education for Psychologists' u izdanju Routledgea. Uredili su je Polli Hagenaars, Nora Sveaass, Marlena Plavšić, Tony Wainwright i Ulrich Wagner, a više od 20 autora i autorica iz cijelog svijeta dalo je svoj doprinos, među kojima i svi iz uredništva. Druga je knjiga, 'Spoznajno-emocionalno slušanje glazbe u školi', autorica Sabine Vidulin, Marlene Plavšić i Valnee Žauhar, objavljena u nakladi Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Filozofskog fakulteta u Rijeci. Treću je izdala udruga Suncokret - Pula sa Sveučilištem Jurja Dobrile, autorice su Milica Kesić Kiš i Marlena Plavšić, a naslov joj je 'Veli Jože: To se može!'     
Međunarodna znanstvena konferencija...
Od 30. rujna do 2. listopada 2021. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli održana je II. Međunarodna znanstvena konferencija Kroatistika unutar slavističkog, europskog i svjetskog konteksta , u povodu 25. godišnjice osnutka studija kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, a konferencijom Rusistika u slavenskom, europskom i svjetskom kontekstu nastavlja se obilježavanje 20. godišnjice učenja ruskoga jezika u Puli, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Konferencija se provela na daljinu preko platforme ZOOM. Poslije konferencije sudionicima su poslane potvrde o sudjelovanju, a zbornik radova s međunarodnom recenzijom je u tisku.
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskih studija Filozofskog fakulteta u Puli održat će se 4. listopada 2021. u Dvorani Istra (FET, Preradovićeva 1, 1. kat)., a prema sljedećem rasporedu:
Međunarodna znanstvena konferencija...
30. rujna 2021. u 9 sati otvara se II. Međunarodna znanstvena konferencija  Kroatistika unutar slavističkog, europskog i svjetskog konteksta,  u povodu 25. godišnjice osnutka studija kroatistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u okviru koje se održava konferencija  Rusistika   unutar slavističkog, europskog i svjetskog konteksta.  Konferencija će okupiti domaće i strane kroatiste i slaviste, trajat će od 30. rujna – 2. listopada 2021. na Filozofskom fakultetu, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Konferencija će biti na daljinu preko platforme ZOOM. Unutar konferencije bit će organizirano 6 sekcija, seminar za rusiste obrazovno-izdavačkog centra "Zlatoust" iz Sankt-Peterburga i okrugli stol posvećen 200. godišnjici rođenja F. M. Dostojevskog i na taj način će se započeti obilježavanje manifestacije "Dani Dostojevskog", koji će trajati do 11. studenog. 
Objavljena je znanstvena knjiga Monte...
Upravo je izašla iz tiska knjiga Monte Ricco kraj Vrsara, Rimskodobne preobrazbe i ponovna uporaba prapovijesnih gradina u Istri, Prethodno izvješće projekta 2014.-2018. koju je uredila prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić, a tiskana je u sklopu nove serije publikacija Centara za interdisciplinarna arheološka istraživanja krajolika, Cirla monografije, Sv. 1. Knjigu koja je tiskana na 303 stranice većim je dijelom financirala Općina Vrsar-Orsera. Knjiga je rezultat rada na projektu Hrvatske zaklade za znanost koji je trajao od 1. srpnja 2014. – 30. lipnja 2018. Projekta je vodila prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić uz suradnike: prof. dr. sc. Robert Matijašić (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli), prof. Giovanni Boschian (Università di Pisa), dr. sc. Davor Bulić, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, dr. sc. Katarina Gerometta (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli), Jana Škrgulja, mag. arheo. (Sveučilište u Zagrebu), dr. sc. Maša Sakara Sučević (Pokrajinski muzej Koper - Museo Regionale di Capodistria), Sandra Šoštarić, mag. arheo. (University of Kent i Athens University of Economics and Business). Glavni ciljevi projekta bili su identificirati antropogene procese preobrazbe krajolika, ostvariti nove spoznaje o prostornoj organizaciji naselja i njihovom odnosu  s neposrednim okolišem, primjenom interdisciplinarnog pristupa (arheologija, studije krajolika, geoarheologija, topografija, GIS), predočiti novo, holističko tumačenje prošlosti krajolika kao i bolje razumijevanje interakcije čovjeka i okoliša te njegove preobrazbe s naglaskom na kasnu prapovijest i rimsko doba. Četverogodišnji terenski i kabinetski rad otvorio je više pitanja pod onih na koje je ponudio odgovor, no to je bilo i očekivano.
Objavljena monografija "Naglasak...
Blaženka Martinović s Odsjeka za kroatistiku te Elenmari Pletikos Olof i Jelena Vlašić Duić s Odsjeka za fonetiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu objavile su, u izdanju Sveučilišta u Puli, monografiju "Naglasak na naglasku" koja ujedinjuje kroatistiku i fonetiku te s tih pozicija progovara o prozodiji hrvatskoga jezika.
U videu predstavljamo djelić istraživanja obuhvaćenih projektom ArchaeoCulTour . Voditelj projekta je prof. dr. sc. Robert Matijašić .
Objavljena je znanstvena knjiga s...
Upravo je objavljena znanstvena knjiga s međunarodnom recenzijom "Ruski jezik u digitalnom okruženju u vrijeme pandemije". Urednica znanstvene knjige „Ruski jezik u digitalnom okruženju u vrijeme pandemije“ ( Russian language in the digital environment in a time of pandemic ) je dr. sc. Irena Mikulaco , a izdavač je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Knjiga je napisana na ruskome jeziku i ima međunarodne recenzije.  Originalni naslov knjige je «Русский язык в цифровом пространстве в эпоху пандемии». Knjiga ima 588 stranica i ISBN 978-953-8278-64-8.
Predstavljanje časopisa History in...
Na Youtube kanalu Festivala povijesti Kliofest dostupan je video predstavljanja drugoga broja časopisa Odsjeka za povijest History in Flux , koji sadrži radove utemeljene na izlaganjima na skupovima Past Present Future: Peace in History i Socijalizam na klupi: Kontinuiteti i inovacije , održanima na Filozofskom fakultetu u Puli 2019. godine. U predstavljanju su sudjelovali autori Péter Vukman, Lenka Krátká, Juliette Ronsin, Andrew Hodges i Anna Katalin Aklan, lektorica Elizabeth Salmore te urednici časopisa Igor Duda i Robert Kurelić. Radovi su čitateljima dostupni na Hrčku .
O projektu ArchaeoCulTour u Jutarnjem...
Nautičku patrolu Jutarnjeg lista proveli smo po arheološkim lokalitetima koji će činiti dio arheološke biciklističko-pješačke staze kao jednoga od rezultata projekta ArchaeoCulTour.
Veleposlanik Ruske Federacije, NJ.E....
Izvanredni i opunomoćeni Veleposlanik Ruske Federacije, NJ.E. g. Nesterenko Andrej održao je 10. lipnja 2021. s početkom u 10.30 sati predavanje na platformi ZOOM za sve studente koji uče ruski jezik u Hrvatskoj.
Gostujuća predavanja na temu...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Projekt stručne prakse Gostujuća predavanja na temu japanskog turističkog tržišta u Hrvatskoj 31. svibnja i 2. lipnja 2021. Drage studentice i dragi studenti, Drage kolegice i dragi kolege, u okviru projekta Stručnom praksom do ranog razvoja karijere organiziramo online gostujuća predavanja na temu japanskog turističkog tržišta u Hrvatskoj i obližnjoj regiji po sljedećem rasporedu:
Najava međunarodnog znanstvenog skupa...
Odsjek za povijest i Centar za istraživanje povijesti stanovništva sjevernog Jadrana Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji sa Zavičajnim muzejom Poreštine – Museo del territorio parentino te Državnim arhivom u Pazinu organiziraju međunarodni znanstveni skup X. Istarski povijesni biennale , s temom Corpus, carnalitas…: o tijelu i tjelesnosti u povijesti na jadranskom prostoru .
Iz medija: Igor Duda u emisiji Indeks
Pogledajte i poslušajte intervju s izv. prof. dr. sc. Igorom Dudom, voditeljem Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma (CKPIS) , proveden u prosincu u sklopu emisije Indeks na televizijskoj postaji TV Nova Pula:
Dr. sc. Irena Mikulaco, voditeljica Centra "Institut Puškin" s Filozofskog fakulteta u Puli, dobila je nagradu Veleposlanstva Ruske Federacije za svoj dugogodišnji rad u promicanju i podučavanju ruskoga jezika te za uspješnu organizaciju međunarodne rusističke konferencije "Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije". 
Arheo TiM i Sveučilište Jurja Dobrile...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Filozofski fakultet i Arheo TiM d.o.o. potpisali su sporazum o znanstvenoj, stručnoj i tehničkoj suradnji. Sporazumom je uspostavljena suradnja kojom je studentima Odsjeka za arheologiju omogućena odrada stručne prakse u privatnoj arheološkoj tvrtki.  
Fond Russkiy mir objavio je u vijestima prilog o konferenciji kao prvu vijest. Fond Russkiy mir dao je osnovati  V. V. Putin 2007. godine radi podrške ruskom jeziku i ruskoj kulturi. S fondom postoji već dugogodišnja suradnja.
Naša bivša studentica i kolegica, profesorica talijanskog jezika i književnosti te povijesti Dina Pervan Rabelo, napustila nas je nakon duge i teške bolesti. Dina je bila borac, kroz život je nosila svoj osmijeh kao najveću snagu i najjače oružje. Njoj su izazovi bili zabava, planovi hrana, a poraz joj nikad nije bio opcija. Prošlo je pet godina otkad je Dina obranila diplomski rad te nastavila nizati životne i sportske uspjehe.
U petak, 11. prosinca u 10 sati održat će se virtualni znanstveni simpozij 200 godina Katastra Franje I. u Istri. Organizatori su Istarsko povijesno društvo, Centar za interdisciplinarna arheološka istraživanja krajolika i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli - Filozofski fakultet potpisalo je dva nova sporazuma o znanstvenoj, stručnoj i tehničkoj suradnji s Arheološkim muzejom Osijek te Arheološkim muzejom u Zagrebu. Sporazumima je uspostavljena suradnja kojom je studentima Odsjeka za arheologiju omogućena odrada stručne prakse na terenskim istraživanjima i u muzejima.
Izv. prof. dr. sc. Andrea Matošević dobitnik je nagrade „Milovan Gavazzi“ Hrvatskoga etnološkog društva (HED) za 2019. godinu u kategoriji znanstvenoga i nastavnog rada za monografiju Doći u Pulu, dospjeti u tapiju. Etno-filozofska studija lokalnog fenomena, u izdanju Durieuxa i Instituta za etnologiju i folkloristiku.
Od 1. do 3. prosinca 2020. Filozofski fakultet u Puli bit će domaćin međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije“. Ova konferencija posvećena je 20. godišnjici učenja ruskoga jezika u Puli, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i 5. godišnjici od osnivanja Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti. Provodi se na daljinu preko platforme ZOOM, od 1. do 3. prosinca 2020. godine.
Nastava na Filozofskom fakultetu u Puli, prema objavljenom rasporedu nastave , započinje 6. listopada za 2. godinu diplomskih studija, odnosno 12. listopada za 1. godinu diplomskih studija.
Orijentacijski dan za studente prve godine preddiplomskih studija Filozofskog fakulteta održat će se 5. listopada 2020. u Svečanoj dvorani „Tone Peruško“ (Ronjgova 1, 2. kat)., a prema sljedećem rasporedu:
Nastava na Filozofskom fakultetu u Puli, prema objavljenom rasporedu nastave , započinje 6. listopada. Nastava se za studente prve godine preddiplomskih studija odvija u neposrednom kontaktu sa studentima, a u mješovitom obliku za studente druge i treće preddiplomskih te prve i druge diplomskih studija (obvezni kolegiji u neposrednom kontaktu, izborni online ).