Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

Autor: Irena Srdanović
Dragi svi, prosljeđujem informacije o resursima i aktivnostima Japanske fondacije. Najprije su na japanskom, a ispod sljedi i engleska verzija. Naročito bih istaknula dvije aktivnosti: 1. video materijale prezentacija i radionica sa zadnjeg skupa u Budimpešti u organizacije JF (24., 25. 2.) - na skupu su predstavljale prof. dr. sc. Irena Srdanović i lektorica dr. sc. Tomoko Ida o nastavi i aktivnostima japanologije na Sveučilištu u Puli, pa možete pogledati video materijale (na japanskom) → https://sites.google.com/view/chinikike2024?usp=sharing 2. poziv na aktivnost na koju bi se vrlo rado priključile s vama i naše studentice na praksi od kojih je i došla inicijativa, te pogledajte o tome ispod Online Chat Session "つなごう!中東欧と日本"

Odsjek za azijske studije u Puli poziva vas na seriju gostujućih predavanja koja će održati prof. Halina Zawiszová s našeg partnerskog Sveučilišta Palacký u Olomocu (Češka) u okviru Erasmusovog projekta mobilnosti profesora. Raspored predavanja: PON: 10:15 - 11:45 FF dv. 11 UTO: 14:45 - 16:15 FET Informatički kabinet SRI: 14:45 - 16:15 FET dv. 203 ČET: 11:00 - 12:30 FET dv. 302 Za više informacija o profesorici i sadržaju predavanja kliknite na sažetak obavjesti.

Autor: Irena Srdanović
  Dragi studenti,  Pozivam vas da u sklopu Festivala znanosti prisustvujete kratkoj prezentaciji iz kolegija Film i multimodalne kompetencije.  Predstavit će se nove publikacije koje se koriste na ovom i kolegijima Engleskog jezika te vaši seminarski radovi, koje smo već ranije zajedno pripremili. Stoga, od vas se očekuje samo dolazak.  Predviđeno trajanje je 10-ak minuta, 25. 4. 2023. (utorak), u dvorani 303 u 15:40.  Srdačan pozdrav,  Sunčana Tuksar 

Autor: Slaven Bertoša
Nastava iz izbornog prdmeta Kulturno-povijesni spomenici održavat će se u novoj (gornjoj) zgradi Fakulteta ekonomije i turizma "dr. Mijo Mirković": predavanja: srijedom, 15.30 - 16.55, dvorana Istra seminar: srijedom, 18.30 - 19.55, dvorana Istra

Autor: Stefani Silli
Autor: Stefani Silli
Dragi studenti, Nastava iz kolegija Film i multimodalne kompetencije održavat će se  četvrtkom 14.45-15.30 u dvorani 203, zgrada FET-a . Ovdje možete preuzeti udžbenik:  https://repozitorij.unipu.hr/islandora/object/unipu%3A6804  . Za uključivanje u našu grupu „Film“ na društvenim mrežama za primanje obavijesti, molim vas da se obratite studentici Tini Peulić:  tpeulic@student.unipu.hr 20/10/22 nastava se neće održati zbog bolesti. Sljedeći sat održat će se 27/10/22.

Autor: Irena Srdanović
Dragi studenti kolegija Film i multimodalne kompetencije, u očekivanju konačnog rasporeda molim vas da se sastanemo sutra u srijedu 12. 10. 2022. u 16.45 u dvorani Pula u zgradi FET-a (staklena zgrada) na uvodnom satu. Vaša profesorica Sunčana Tuksar  Dear students of Film and Multimodal Competences, while waiting for the final timetable, please meet me for our introductory lesson tomorrow (Wed. 12. 10. '22) at 16.45 in room Pula, FET (glass) building. Your professor Sunčana Tuksar 

U ovoj ak. godini izvodit će se na Odsjeku za azijske studij izborni kolegij Uvod u povijest umjetnosti Japana, kojeg mogu upisati studenti 3. godine preddiplomskog studija i studenti diplomskog studija.

Drage studentice, dragi studenti šaljemo obavijest o terminima i izvođenju kolegija vanjskih suradnika na Odsjeku za azijske studije, budući da neki kolegiji još nisu uneseni u raspored. U excel tablici na donjoj poveznici su termini i linkovi za online predavanja svakog nastavnika.

交流会 案内メール Poziv na druženje 3. 10....
U ponedjeljak 3. listopada 2022. održat ćemo  druženje " Japanスキ"   za studente Odsjeka azijskih studija. Pozivamo Vas sve da nam se pridružite! Vrijeme: 3. 10. 2022. (ponedjeljak) od 16 do 18 sati Mjesto: zgrada FET-a, učionica Stanica 50

Odsjek za talijanistiku od ak. god. 2022./2023. nudi izborni kolegij za studente diplomskih studija: "Mafija između politike, kulture i ekonomije".

Autor: Stefani Silli
Drage studentice i dragi studenti,  šaljemo obavijest o novim kolegijima koje ove ak. godine nudi Odsjek za povijest, a koje studenti (i preddiplomci i diplomci) mogu izabrati kao vanjsku izbornost. Spomenuti kolegiji nisu ubačeni u ISVU sustav, pa ih studenti pri odabiru nisu mogli vidjeti. Radi se o sljedećim kolegijima: Tijelo, intima, emocije u srednjem i ranom novom vijeku  (nositeljica izv. prof. dr. sc. Marija Mogorović Crljenko) Svakodnevica ranonovovjekovne Europe  (nositeljica doc. dr. sc. Danijela Doblanović Šuran)  

Autor: Irena Srdanović
Orijentacija za prvu godinu...
Drage studentice i dragi studenti, dobrodošli na diplomski studij japanologije! Čestitam svima koji ste uspješno upisali ili ćete ovih dana upisati drugi stupanj studija japanologije! お互いに頑張りましょう! Orijentacija za studente prve godine diplomskog studija japanologije Filozofskog fakulteta u Puli održat će se 5. listopada 2021. u 8:45, u Dvorani St. 50 (FET, Preradovićeva 1, podrum). U slučaju da pratite online, pristupite virtualnoj poveznici: Meet – ebt-zcje-wps S nastavom na diplomskom programu počinjemo prema rasporedu sutra, utorak 5. 10. 2021. Na ovom linku (pristupiti s unipu korisničkim računom) možete naći izvedbeni plan studija i pojedinih kolegija kao i popis dodatnih vanjskih izbornih kolegija (prijedlog kolegija koje biste mogli odabrati u skladu s vašim interesima). 引き続きよろしくお願いいたします。 izv. prof. dr. sc. Irena Srdanović, predstojnica Odsjeka

Autor: Irena Srdanović
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomske, diplomske istraživačke i stručne studije na višim školama u Japanu. Natječaj je otvoren do 7. lipnja, a sve informacije o postupku prijave, testiranjima i općim uvjetima stipendiranja možete pronaći na stranicama veleposlanstva ( https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html ) Veleposlanstvo planira online informativno predavanje u drugoj polovici svibnja, a točan datum, vrijeme i naziv platforme objavit će naknadno na službenim i FB stranicama veleposlanstva. Veleposlanstvo Japana Boškovićeva 2, Zagreb tel: 4870 650    fax: 4667 334

Studentica japanologije Matea Radaković je u okviru kolegija Stručne prakse na trećoj godini preddiplomskog studija vredno radila na izradi web stranice Odsjeka za azijske studije. Rezultate njenog izvrsnog rada objavljujemo ovdje te pozivamo sadašnje i buduće studente da pogledaju stranicu: http://ffpu.unipu.h3. solutions/ Stranica sadrži informacije od osnivanja studija 2015. godine do akad. god. 2019./20.

Virtualni otvoreni dan diplomskog studija japanologije održat će se u ponedjeljak, 3.8.2020. s početkom u 16:00 sati.   U prvom dijelu predavanja svim zainteresiranim budućim studentima bit će predstavljene važne informacije o samom sadržaju diplomskog studija, razlikama pojedinih smjerova i uvjetima upisa, te mogućnostima nakon završetka studija. Drugi dio predavanja je namijenjen postavljanju pitanja i upoznavanju s nastavnicima zaposlenima na Odsjeku za azijske studije. Na predavanju će prisustvovati predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. Irena Srdanović, lektor Naoyuki Matsuno i asistentica Stefani Silli. Sve zainteresirane molimo da ispune kratku prijavnicu (ime i mail adresa) na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyig3H5gblMu1Aa5szYeJVz1CyxSGBd0e0Ny66NO30pqO9w/viewform?usp=sf_link   Online predavanje će se održati na Google Meet video sastanku na sljedećoj poveznici: https://meet.google.com/qye-onfv-vep  

Drage studentice i studenti, ispiti iz kolegija  Uvod u azijske studije 1 i 2  (prof. N. Visočnik) te  Japanska povijest i kultura 1 i 2  (prof. N. Visočnik) održat će se u  petak, 21.02. u 10:00 sati, u dvorani 28/5.  

Drage studentice i studenti,    obavještavamo Vas da će se pismeni ispit iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 održati u petak, 21. veljače u 12:00 sati, u dvorani 28/5.

Predavanje prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 13. 12. Umjesto tog predavanja bit će predavanje prof. Minyoung Chang iz Korejskog jezika 3.    

U Kinu Valli 24. listopada započinje Ciklus japanskog filma s jednim od najznačajnijih djela japanske kinematografije 20. stoljeća, filmom Tokijska priča (redatelj Yasujirō Ozu). Ciklus filmova će otvoriti veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj Misako Kaji i kulturni izaslanik Yutaro Nishida. Za navedenu projekciju je ulaz slobodan. Za ostale filmove iz ciklusa ulaznica će iznositi 10,00kn.    

Ovaj petak i subotu predavanja iz kolegija Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 održat će dr. Branimir Vidmarović. Predavanja u petak bit će od 18.30 do 20 sati u dv. 28/5, a u subotu od 9 do 12 sati u dv. 17. Dolazak je obavezan, a prisutni će se evidentirati.

Autor: Ivica Petrinić
Dragi studenti,  javljam vam o mogućnosti prijave na letnju školu "Global Communication in Korean: A Workshop for Elementary to Intermediate Learners" koja će se održati od 4. do 6. juna 2019. u Olomoucu i uz podršku CEEPUS mreže u kojoj sudjelujemo. Više informacija je u prilogu:

Doc. dr. sc. Robert Kurelić ne može održati nastavu 26. ožujka. Za studente japanskog jezika: Planirane prezentacije 26. ožujka pomeraju se na kraj liste. Idući tjedan su prezentacije po rasporedu.

Autor: Irena Srdanović
Postovani kolege, molimo sve koji su trebali prisustvovati danasnjoj projekciji "Dead Leaves" u Huiu, da dodju u srijedu u HUIU, u 18.30. R. Matkovic

Ispravak kolokvija održat će se u ponedjeljak, 21. siječnja u 16:40 u dv. 17.

Autor: Katarina Gerometta
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Autor: Matija Jelača
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.

Autor: Irena Srdanović
Predavanja prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 23. 11.  

Nastava iz predmeta Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada (od 8. do 12. listopada) prema rasporedu. Nadoknada nastave održat će se prema dogovoru Izv. prof. dr. sc. A. Matošević