Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

Orijentacija za prvu godinu...
Drage studentice i dragi studenti, dobrodošli na diplomski studij japanologije! Čestitam svima koji ste uspješno upisali ili ćete ovih dana upisati drugi stupanj studija japanologije! お互いに頑張りましょう! Orijentacija za studente prve godine diplomskog studija japanologije Filozofskog fakulteta u Puli održat će se 5. listopada 2021. u 8:45, u Dvorani St. 50 (FET, Preradovićeva 1, podrum). U slučaju da pratite online, pristupite virtualnoj poveznici: Meet – ebt-zcje-wps S nastavom na diplomskom programu počinjemo prema rasporedu sutra, utorak 5. 10. 2021. Na ovom linku (pristupiti s unipu korisničkim računom) možete naći izvedbeni plan studija i pojedinih kolegija kao i popis dodatnih vanjskih izbornih kolegija (prijedlog kolegija koje biste mogli odabrati u skladu s vašim interesima). 引き続きよろしくお願いいたします。 izv. prof. dr. sc. Irena Srdanović, predstojnica Odsjeka
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomske, diplomske istraživačke i stručne studije na višim školama u Japanu. Natječaj je otvoren do 7. lipnja, a sve informacije o postupku prijave, testiranjima i općim uvjetima stipendiranja možete pronaći na stranicama veleposlanstva ( https://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/stipendije.html ) Veleposlanstvo planira online informativno predavanje u drugoj polovici svibnja, a točan datum, vrijeme i naziv platforme objavit će naknadno na službenim i FB stranicama veleposlanstva. Veleposlanstvo Japana Boškovićeva 2, Zagreb tel: 4870 650    fax: 4667 334
Studentica japanologije Matea Radaković je u okviru kolegija Stručne prakse na trećoj godini preddiplomskog studija vredno radila na izradi web stranice Odsjeka za azijske studije. Rezultate njenog izvrsnog rada objavljujemo ovdje te pozivamo sadašnje i buduće studente da pogledaju stranicu: http://ffpu.unipu.h3. solutions/ Stranica sadrži informacije od osnivanja studija 2015. godine do akad. god. 2019./20.
Virtualni otvoreni dan diplomskog studija japanologije održat će se u ponedjeljak, 3.8.2020. s početkom u 16:00 sati.   U prvom dijelu predavanja svim zainteresiranim budućim studentima bit će predstavljene važne informacije o samom sadržaju diplomskog studija, razlikama pojedinih smjerova i uvjetima upisa, te mogućnostima nakon završetka studija. Drugi dio predavanja je namijenjen postavljanju pitanja i upoznavanju s nastavnicima zaposlenima na Odsjeku za azijske studije. Na predavanju će prisustvovati predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. Irena Srdanović, lektor Naoyuki Matsuno i asistentica Stefani Silli. Sve zainteresirane molimo da ispune kratku prijavnicu (ime i mail adresa) na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyig3H5gblMu1Aa5szYeJVz1CyxSGBd0e0Ny66NO30pqO9w/viewform?usp=sf_link   Online predavanje će se održati na Google Meet video sastanku na sljedećoj poveznici: https://meet.google.com/qye-onfv-vep  
Drage studentice i studenti, ispiti iz kolegija  Uvod u azijske studije 1 i 2  (prof. N. Visočnik) te  Japanska povijest i kultura 1 i 2  (prof. N. Visočnik) održat će se u  petak, 21.02. u 10:00 sati, u dvorani 28/5.  
Drage studentice i studenti,    obavještavamo Vas da će se pismeni ispit iz kolegija Posebna poglavlja iz japanske književnosti 1 održati u petak, 21. veljače u 12:00 sati, u dvorani 28/5.
Predavanje prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 13. 12. Umjesto tog predavanja bit će predavanje prof. Minyoung Chang iz Korejskog jezika 3.    
U Kinu Valli 24. listopada započinje Ciklus japanskog filma s jednim od najznačajnijih djela japanske kinematografije 20. stoljeća, filmom Tokijska priča (redatelj Yasujirō Ozu). Ciklus filmova će otvoriti veleposlanica Japana u Republici Hrvatskoj Misako Kaji i kulturni izaslanik Yutaro Nishida. Za navedenu projekciju je ulaz slobodan. Za ostale filmove iz ciklusa ulaznica će iznositi 10,00kn.    
Ovaj petak i subotu predavanja iz kolegija Odabrana poglavlja o povijesti i kulturi istočne Azije 2 održat će dr. Branimir Vidmarović. Predavanja u petak bit će od 18.30 do 20 sati u dv. 28/5, a u subotu od 9 do 12 sati u dv. 17. Dolazak je obavezan, a prisutni će se evidentirati.
Dragi studenti,  javljam vam o mogućnosti prijave na letnju školu "Global Communication in Korean: A Workshop for Elementary to Intermediate Learners" koja će se održati od 4. do 6. juna 2019. u Olomoucu i uz podršku CEEPUS mreže u kojoj sudjelujemo. Više informacija je u prilogu:
Doc. dr. sc. Robert Kurelić ne može održati nastavu 26. ožujka. Za studente japanskog jezika: Planirane prezentacije 26. ožujka pomeraju se na kraj liste. Idući tjedan su prezentacije po rasporedu.
Postovani kolege, molimo sve koji su trebali prisustvovati danasnjoj projekciji "Dead Leaves" u Huiu, da dodju u srijedu u HUIU, u 18.30. R. Matkovic
Ispravak kolokvija održat će se u ponedjeljak, 21. siječnja u 16:40 u dv. 17.
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.
Predavanja prof. Igora Grbić za treću godinu Japanskog jezika i kulture neće se održati u petak 23. 11.  
Nastava iz predmeta Kulturna antropologija i etnografija započet će u drugom tjednu listopada (od 8. do 12. listopada) prema rasporedu. Nadoknada nastave održat će se prema dogovoru Izv. prof. dr. sc. A. Matošević