Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Oglasna ploča za studente Filozofskog fakulteta u Puli

Raspisuju se izbori za članove...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 26. veljače 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Izbori za Studentski zbor će se zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19 održat dana 29. i 30. ožujka 2021. godine putem poveznice za glasovanje koja će na dan izbora biti dostupna na mrežnim stranicama.
Studenti dvopredmetnih diplomskh studija koji su u akad. godini 2020./2021. po prvi put upisali drugu godinu studija, u ljetnom (četvrtom) semestru odabiru diplomski rad na sljedeći način: na e-adresu noris.rosanda@unipu.hr trebaju poslati dopis s naznakom iz kojeg studija (naziv studija) će pisati diplomski rad te popis izbornih predmeta ukoliko ih žele upisati...
Studenti Filozofskog fakulteta u Puli dužni su do 26. veljače 2021. poslati djelatnici Ureda za studente noris.rosanda@unipu.hr popis IZBORNIH predmeta koje žele upisati u ljetnom semestru...
Natječaj za mobilnost studenata u...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 17. veljače 2021. godine raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost studenta na visokoškolskim institucijama u svrhu stručne prakse u okviru programa Erasmus+. Prijave na natječaj se primaju do popunjena mjesta prema redoslijedu zaprimanja prijava.  NAPOMENA : Prije samog početka ispunjavanja prijavnog obrasca, svaki kandidat more imati Google račun. Potrebno je pažljivo pročitati tekst natječaja i nabaviti sve tražene dokumente u odgovarajućem formatu.  Tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku: Natječaj_1_stručna praksa 2020.pdf 
Dopuna i izmjena drugom natječaju za...
Sveučilište dana 16. veljače 2021. raspisuje Dopunu i izmjenu drugom natječaju za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Na Natječaj se mogu prijaviti studenti Sveučilišta koji svoju mobilnost planiraju realizirati u zimskom semestru akademske godine 2021./2022., odnosno tijekom cijele akademske godine (zimski i/ili ljetni semestar) 2021./2022.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je dana 15. veljače 2021. godine raspisao Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021.  Student se može prijaviti na natječaj putem obrazaca u nastavku i to u jednoj od dvije kategorije:
Prijevoz za studente s invaliditetom
Rok: 30. lipnja 2021. Objava Odluke o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021. Na temelju članka 7. stavka 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom (Narodne novine, broj 23/15), ministar znanosti i obrazovanja donosi Odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2020./2021. uza zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2020./2021.
Natječaj za dodjelu stipendija...
Raspisuje se Natječaj za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2020./2021. Stipendije se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Prva kategorija – studenti koji upisuju prvu godinu studija na prvoj razini studija (dvije stipendije) i  Druga kategorija – studenti viših godina studija na obje razine studija te studenti koji upisuju prvu godinu druge razine studija (tri stipendije).
Upravo je tiskan i 2. svezak "Labinskih kulturno-povijesnih susreta", zbornika radova s istoimenog znanstveno-stručnog skupa održanog u ožujku 2019. godine u Labinu. Glavni urednik zbornika je prof. dr. sc. Slaven Bertoša, ujedno i voditelj skupa. Zbornik će uskoro biti dostupan u knjižnici Filozofskog fakulteta.  
Krajem prosinca tiskan je 8. svezak "Barbanskih zapisa" zbornika radova sa znanstveno-stručnog skupa "Barban i Barbanština od prapovijesti do danas", 9. Memorijala Petra Stankovića "Barban u srcu". Skup je održan u veljači 2019. godine u Barbanu, no već je u tijeku prikupljanje radova s prošlogodišnjeg skupa za 9. svezak. Glavni urednik zbornika je prof. dr. sc. Slaven Bertoša, ujedno i voditelj navedenog skupa, inače predstojnik Katedre za novojekovnu povijest Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Puli.   
Webinar "Budućnost (ni)je online: osiguravanje kvalitete online studija" održan je 18. prosinca 2020. godine u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Cilj mu je bio otvoriti raspravu o osiguravanju kvalitete online studijskih programa te ukazati na razliku između takvog oblika studija i hitne online nastave tijekom izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19.
U četvrtak, 17. prosinca u 17 sati dr. Michaël Green sa Sveučilišta u Kopenhagenu održat će gostujuće predavanje na temu " Identity, language and privacy" u sklopu kolegija Osnove teorije jezika. Predavanje će se održati putem poveznice https://ovh.unipu.hr/b/dar-ufy-wqw . Pozivamo i ostale zainteresirane studente i nastavnike da poslušaju predavanje i doprinesu diskusiji pitanjima i komentarima. Doc. dr. sc. Violeta Moretti
Poštovane/i, nastava na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli će se do daljnjega održavati na daljinu. U slučaju eventualnog poboljšanja epidemiološke situacije uvest će se ponovo hibridna, mješovita nastava. Studentima, koji zbog objektivnih razloga neće moći pratiti kontaktnu nastavu (zdravstvene teškoće, smještaj i sl.), bit će omogućena nastava na daljinu u realnom vremenu do kraja semestra. Sve vrste ispita do kraja semestra održavat će se za sve studente na isti način, na daljinu. S poštovanjem, Uprava Sveučilišta
Zbog problema s grijanjem, zgrada u Ronjgovoj 1 bit će do 21. listopada otvorena do 15 sati (u četvrtak i ponedjeljak do 17 sati).  
Obavještavaju se studentice i studenti Filozofskog fakulteta da će se u ponedjeljak 19. listopada i utorak 20. listopada 2020. nastava održati beskontaktno (online) prema rasporedu.
Sudjelovanje na online događaju...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju  #ERASMUSDAYS  u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).
Dana, 15. listopada 2020. godine nastava iz  kolegija “Opća pedagogija” neće se održati za studente koji slušaju kolegij na hrvatskom jeziku niti za studente jednopredmetne talijanistike.  Giovedì, 15 ottobre 2020, le lezioni di “Introduzione alla didattica“ e “Pedagogia” non si terranno. izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl
Poštovani studenti, ukoliko ste upisali jedan od mojih kolegija u grupama ENJ1, TJIKKOS, ENG1, ENG3, ENGN3, ENG5 i DIPLEN-1 molim vas da obavezno budete prisutni na sastanku u petak 9.10. u 13:30 u dvorani 7 kako bismo se dogovorili o terminima i podjelama u grupi za izvođenje nastave iz navedenih kolegija.  Krešimir Vunić, prof.
Izborna nastava iz kolegija...
Izborna nastava iz kolegija Kineziološka kultura u akademskoj godini 2020./2021. održava se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates – ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19.30 sati (voditeljica: Lena Habalija, mag. cin.) Odbojka – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka – srijedom od 19.30 do 21.00 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Student izabire jednu od ponuđenih aktivnosti u dogovoru s predmetnim nastavnikom.   Izv. prof. dr. sc. Iva Blažević, nositeljica kolegija
Sveučilište dana 1. listopada 2020. raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti, student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.  
Studenti Filozofskog fakulteta u Puli koji upisuju višu godinu studija, a nisu u mogućnosti odabrati željene izborne predmete putem Studomata obavezno odabiru ponuđene izborne predmete i to na način da ukupan zbroj svih upisanih predmeta iznosi 60 ECTS boda. Izmjena odabranih izbornih predmeta obavlja se na način da u mailu u kojem šaljete potvrdu o uplati upisnine napišete JMBAG te nazive predmeta koje želite obrisati i predmeta koje želite upisati.
Talijanska unija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za studente jednopredmetne talijanistike Filozofskoga fakulteta. Tekst natječaja i ostale informacije dostupni su na:  www.unione-italiana.eu   Rok za prijavu je 10. listopada 2020.  
Studenti se upisuju putem Studomata , ali tek kada polože sve planirane kolegije, jer datumom upisa sustav izrađuje račun temeljem nepoloženih ECTS bodova (do trenutka upisa).       ×      
Virtualni otvoreni dan diplomskog studija japanologije održat će se u ponedjeljak, 3.8.2020. s početkom u 16:00 sati.   U prvom dijelu predavanja svim zainteresiranim budućim studentima bit će predstavljene važne informacije o samom sadržaju diplomskog studija, razlikama pojedinih smjerova i uvjetima upisa, te mogućnostima nakon završetka studija. Drugi dio predavanja je namijenjen postavljanju pitanja i upoznavanju s nastavnicima zaposlenima na Odsjeku za azijske studije. Na predavanju će prisustvovati predstojnica Odsjeka za azijske studije, izv. prof. dr. Irena Srdanović, lektor Naoyuki Matsuno i asistentica Stefani Silli. Sve zainteresirane molimo da ispune kratku prijavnicu (ime i mail adresa) na sljedećoj poveznici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtyig3H5gblMu1Aa5szYeJVz1CyxSGBd0e0Ny66NO30pqO9w/viewform?usp=sf_link   Online predavanje će se održati na Google Meet video sastanku na sljedećoj poveznici: https://meet.google.com/qye-onfv-vep  
Vlada Japana raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dvogodišnje (poslije)diplomske istraživačke studije hrvatskim studentima u četiri studijska programa za studije na japanskim sveučilištima i visokim školama, koji počinju u akademskoj godini 2021. Natječaj se realizira u skladu sa MEXT programom stipendiranja (MEXT – Ministarstvo kulture, sporta, obrazovanja, tehnologije i znanosti). Do sada je više od 70 studenata iz Hrvatske primilo stipendije japanske vlade, te se u sklopu MEXT programa školovalo u Japanu.
Od 8. lipnja 2020. godine popuštaju mjere, molimo da pročitate kratke upute u nastavku:
Obavijest o provođenju ankete za...
Poštovane studentice i studenti, zbog izvanrednih okolnosti nastalih uslijed pandemijske situacije u kojoj se izravna kontaktna nastava u iznimno kratkom roku izmjestila u online okruženje, Ured za strateško planiranje i osiguravanje kvalitete Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli pripremio je upitnik sa ciljem prikupljanja studentskog iskustva u praćenju nastave na daljinu. Putem e-maila dobit ćete poveznicu na anketu koja će biti dostupna od 2. lipnja do 10. lipnja. Vaši odgovori na pitanja strogo su povjerljivi i anonimni, a prikupljeni podaci koristit će se isključivo za analizu i interpretaciju rezultata istraživanja te unaprjeđenja ovakvih oblika nastave u budućnosti.
Sveučilišni računski i informacijski centar u Puli objavljuje upute i poveznice na članke s temama najčešće postavljanih upita studenata vezano za korištenje i unaprjeđenje usluge kao i prebacivanja elektroničke pošte na Google Suite for Education. 
Sveučilišna knjižnica u Puli će do daljnjeg pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe te upisa novih korisnika. Rad u čitaonicama neće biti moguć. Od 11. svibnja Knjižnica će raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati, sa stankom za dezinfekciju prostora od 13 do 14 sati, te subotom od 8 do 13 sati. 
Obavještavaju se studenti da se uz odobrenje Ureda za istraživanje, umjetnost i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli provodi istraživanje akademske prilagodbe studenata na našem Sveučilištu pa će putem službenog e-maila studenti primiti poziv s web adresom za ispunjavanje online upitnika.
Svi studenti našeg Sveučilišta od danas imaju mogućnost korištenja aplikacija iz alata Google Suite . Prije svega Google Suite koristimo za primanje i slanje e-pošte, vođenje dijeljenih i osobnih kalendara, e-učenje i grupni rad. Svim studentima omogućeno je korištenje e-pošte na domeni student.unipu.hr, a koristi se za svu službenu komunikaciju unutar Sveučilišta. Studenti su dužni, u komunikaciji s nastavnicima i službama Sveučilišta, koristiti se računom e-pošte na domeni student.unipu.hr, a nastavnici i djelatnici nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte. Sve obavijesti uprava Sveučilišta i sastavnica Sveučilišta, odnosno zajedničkih službi, dostavljat će se na adrese studenata na domeni student.unipu.hr.
Sveučilišna knjižnica u Puli javlja kako će osigurati posudbu neophodne građe koja nije online dostupna na način da se ista naručuje putem e-pošte (skpu@unipu.hr). Građu je moguće preuzeti od 11 do 13 sati na način da korisnik pozvoni na glavnom ulazu u zgradu knjižnice za (beskontaktno) preuzimanje građe na ulazu.
S obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo i na aktualni Erasmus+ natječaj za odlaznu mobilnost studenata za akademsku godini 2020/2021, dokument  PRIJEPIS OCJENA  prihvaćaju Uredu bez potpisa i pečata, sve dok se službe Sveučilišta ne vrate u normalni rad.
Prijava teme završnog i diplomskog rada
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.  Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  nrosanda@unipu.hr .
Zbog novonastale situacije, odgađa se terenska nastava u Dalmaciju (Terenska nastava: prapovijest i stari vijek i Terenska nastava I), najvjerojatnije do jeseni.
Povjerenstvo za provedbu Natječaja za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa utvrdilo je Konačnu rang listu studenata i studentica koji ostvaruju pravo na jednokratnu potporu (pomoć) zbog slabijeg socio-ekonomskog statusa.  
Poštovani studenti, s obzirom na novonastalu situaciju nastava će se održavati online. Ovisno o specifičnostima kolegija i gradiva dio nastave održavat će se putem online emitiranja (u terminima dosadašnjeg rasporeda) dok će ostala nastava biti asinhrona tj. materijali će biti postavljeni na sustav e-učenja , a dodatne konzultacije će se odvijati i putem e-maila. Ispiti, kolokviji i sl. se odgađaju do daljnjeg. Svaki će nastavnik svoje studente e-mailom obavijestiti o terminima i načinu održavanja e-nastave .
Zbog nastale epidemiloške situacije otkazuje se najavljeni sastanak za ponedjeljak, 16. ožujka. Odgađa se uplata daljnjih rata za putovanje u Italiju. Svi prijavljeni bit će pravovremeno obaviješteni o daljnjem postupanju.  Doc. dr. sc. Marina Zgrablić  Doc. dr. sc. Robert Kurelić 
Sukladno obavijesti uprave Sveučilišta da će se, uslijed nastale epidemiološke situacije, od ponedjeljka 16. ožujka nastava izvoditi na daljinu molimo sve studente i nastavnike da provjere radi li im ispravno osobni AAI@EduHr korisnički račun. 
Uprava Sveučilišta obavještava sve studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli da uslijed nastale epidemiološke situacije od četvrtka 12. ožujka 2020. ne dolaze na planiranu nastavu. Od ponedjeljka, 16. ožujka, nastava će se izvoditi na daljinu sukladno daljnjim obavijestima.     ×      
Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa.
Sveučilište dana 6. ožujka 2020. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2020./2021. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta.
Raspisuje se Natječaj za dodjelu rektorove nagrade najuspješnijim studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019. koji su se istaknuli ostvarenim uspjehom na studiju, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima i ostvarenim postignućima. Rektorova nagrada dodjeljuje se po jednom studentu svake sastavnice. Nagrade uručuje rektor na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta (Dies Academicus). Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2020. godine, a prijavu na natječaj mogu podnijeti student osobno ili čelnik sastavnice uz prethodnu suglasnost studenta.
/_news/91894/JEROLIMIC FFPU Predstavljanje 4.3.2020. pozivnica.doc
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 25. veljače 2020. godine raspisuje Natječaj za sufinanciranje troškova prijevoza studenata polaznika međunarodnih programa mobilnosti ERASMUS + i CEEPUS.
LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.
Na temelju članka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 2. Odluke o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-16-1, od 19. veljače 2016. godine i KLASA: 003-08/16-02/09, URBROJ: 380-01-18-2 od 28. veljače 2018. godine) rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 11. veljače 2020. godine raspisao je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog  statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.
Molim studente povijesti 2. godine da do početka nastave u ljetnom semestru, u paru ili samostalno, odaberu teme seminarskog rada iz oba predmeta te mi ih jave zajedno s točnim datumom prezentacije na satu (UNV utorkom, UHNV srijedom). /_news/91693/UNV teme seminara 2019.-2020..docx /_news/91693/UHNV teme seminara 2019.-2020..docx
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH- Eisenstadt iz Austrije, i ove godine organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika.
Obavještavaju se studenti prve godine studija da su dužni, u terminu koji je objavljen na internetskim stranicama Sveučilišta, pristupiti obaveznom sistematskom pregledu  u zgradi ZZJZ IŽ u Puli, Nazorova 23  od 15 sati. Studenti koji ne obave zdravstveni pregled neće moći upisati narednu godinu studija.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 21. siječnja 2020. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti.
Od petka, 17. siječnja 2020. godine Ured za studente i obrazovne programe radi prema novom radnom vremenu.
EURES Hrvatska u suradnji s njemačkom službom za zapošljavanje, uredom u Kölnu (Bundesagentur für Arbeit, Agentur für Arbeit Köln) otvara poziv inozemnim  studentima/studenticama, zainteresiranima za zapošljavanje u SR Njemačkoj  do najviše 3 mjeseca u kalendarskoj godini tijekom ljetnih praznika.
Terenska nastava - Zadar, Split i...
Terenska nastava će se održati u razdoblju od 19. do 22. svibnja 2020. na području Dalmacije. S obzirom da je ostalo slobodnih mjesta, mogu se prijaviti studenti svih studija.
Čitamo ruske pjesnike - Prosinac kod...
Poziv studentima i studenticama, kolegama i kolegicama! Priključite se čitanju ruskih pjesnika. Tema je S. Jesenjin i ruski pjesnici na prijelazu 19. u 20. stoljeće, na ruskome jeziku i u prijevodu. Osim ruskih pjesnika, čitat ćemo pjesnike i pjesme po vlastitu izboru. Oni koji pišu pjesme, dobrodošli su!     Proba je 29. studenog u 19 sati u Centru Institut Puškin (dv. 18). Za pitanja obratite se Ireni Mikulaco, voditeljici Centra Institut Puškin ( irena.mikulaco@unipu.hr ).  
Izrada studentskih iskaznica (x-ica)
Studenti prvih godina preddiplomskih i diplomskih studija koji se nisu slikali za studentske iskaznice (x-ice) molimo da dođu u Ured za studente i obrazovne programe, suteren zgrade FET-a, Preradovićeva 1, soba 8.  
Prof. dr. sc. Robert Matijašić u utorak, 12. studenoga 2019. neće održati nastavu zbog štrajka.
Prof. dr. sc. Klara Buršić-Matijašić u utorak, 12. studenoga 2019. neće održati nastavu zbog štrajka.
U ponedjeljak 11. studenog 2019. M. Mogorović Crljenko održat će konzultacije od 10 do 11.30.
Sveučilište dana 8. studenog 2019. godine raspisuje Drugi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za ljetni semestar akademske godine 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita.
Dr. sc. Marina Zgrablić održavat će konzultacije petkom, od 12.30 do 14.30 sati, umjesto ponedjeljkom. 
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisuje Javni poziv za ispomoć u obavljanju pomoćnih knjižničarskih poslova u Knjižnici Filozofskog fakulteta, Muzičke akademija i Fakulteta za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije.
Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2019./2020. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:
Preuzimanje studentskih iskaznica...
Obavještavaju se studenti da, od srijede 16. listopada,  studentske iskaznice (x-ice) mogu preuzeti u zgradi Sveučilišta, Ronjgova 1 (prvi kat desno, soba. 16 b) u vremenu od 8.30 do 10 sati te od 11 do 12 sati, uz predočenje osobne iskaznice. 
Obavještavaju se studenti da će izv. prof. dr. sc. Elvi Piršl, zbog bolovanja, s nastavom započeti 14. listopada 2019. godine. Dekanat Filozofskog fakulteta
Kako dobiti elektronički identitet u...
Svi studenti koji su upisani na studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli imaju pravo na AAI@EduHr korisnički račun za korištenje sveučilišnih online usluga. U nastavku pročitajte kratke upute za preuzimanje podataka za pristup računu i ne zaboravite odmah promijeniti lozinku!  
Uvodni termin nastave održat će se  u ponedjeljak 7. listopada u 18.30 sati u dvorani 31/2, Ronjgova 1. Marieta Djaković, prof.
Senat Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je na svojoj 27. sjednici održanoj dana 30. rujna 2019. godine donio Pravilnik o izmjenama Pravilnika o studiranju. Novom izmjenom uklonjena je odredba koja je propisivala da status studenta traje dvostruko dulje od propisanog vremena trajanja studija i uvedena nova odredba kojom je regulirano da status studenta traje do prestanka izvođenja studijskog programa.
Nastava iz kolegija Povijest i kultura prehrane u srednjem i ranom novom vijeku počet će u srijedu, 9. listopada.  Danijela Doblanović Šuran
Nastava iz predmeta Istraživanje ranonovovjekovne povijesti započet će u ponedjeljak 14. listopada 2019. u 8.45 (dvorana 28/4).
Nastava iz predmeta Istarska obitelj na razmeđu srednjeg i ranog novog vijeka započet će u četvrtak 10. listopada 2019. u 10.45 (dvorana 17).
Nastava iz predmeta Istraživanje povijesti započet će u četvrtak, 10. listopada 2019. u 8.30 (dvorana 17).
Nastava iz početnog ruskog jezika započinje u petak 18. listopada. Ruski jezik 1 može se slušati u tri grupe: Ponedjeljkom od 11.30-13 ili od 14-15.30 ili Petkom od 17.30-19 sati u Centru „Institut Puškin“ (dvorana 18 na Filozofskom fakultetu). Za sva pitanja u vezi kolegija obratite se nastavnici Ireni Mikulaco na:  irena.mikulaco@unipu.hr
Nastava započinje 9. listopada 2019. u 17:10 u dv. 33 u Ronjgovoj 1.
Dijalog EU s mladima - konzultacijski...
Što je Dijalog Europske unije s mladima? Na Vijeću za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije krajem 2018. godine usvojena je nova Europska strategija za mlade za razdoblje od 2019. do 2027. godine, na temelju koje je uspostavljen Dijalog EU-a s mladima, nasljednik dosadašnjeg procesa strukturiranog dijaloga. Putem procesa Dijaloga EU-a s mladima, institucije Europske unije i tijela javne vlasti savjetuju se s mladim ljudima o određenim temama koje su od velike važnosti za populaciju mladih diljem Europe. Proces se odvija u ciklusima od 18 mjeseci. Trenutno je u tijeku 7. ciklus Dijaloga EU-a s mladima koji se provodi na temu Stvaranje mogućnosti za mlade, a u fokusu su tri podteme: 1. Kvalitetni poslovi za sve 2. Kvalitetan rad s mladima za sve 3. Mogućnosti za mlade iz ruralnih područja. Dijalog EU-a s mladima omogućuje mladima da izravno utječu na oblikovanje najznačajnijih europskih politika za mlade te pruža priliku za konkretno poboljšanje položaja mladih u lokalnim zajednicama. To je metoda uključivanja mladih u procese donošenja odluka i dijalog s onima koji odluke donose. Radi se o metodi koja je osmišljena unazad 10-ak godina na razini Europske unije s ciljem uključivanja najšireg kruga mladih u procese odlučivanja na europskoj razini. Danas se Dijalog EU-a s mladima primjenjuje i na nacionalnoj, regionalnoj te lokalnoj razini, a predstavlja koristan alat kako bi se prikupila mišljenja mladih o tome što im je važno u njihovoj školskoj i lokalnoj zajednici. Više o navedenoj temi možete pročitati na: http://eupita.eu/ Hrvatska tema za vrijeme predsjedanja je "Mogućnosti za mlade u ruralnim područjima". Rezultati konzultacijskog procesa Dijaloga EU-a s mladima uzimaju se u obzir pri izradi dokumenata na Radnoj skupini za mlade Vijeća Europske unije, koje na razini ministara usvaja Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport. Na taj način zajednički kreiramo politike za mlade na Europskoj razini na nacionalnim razinama u državama članicama. U Republici Hrvatskoj na nacionalnoj razini osnovana je Nacionalna radna skupina za provedbu Dijaloga EU s mladima (odluka o osnivanju dostupna putem poveznice https://mdomsp.gov.hr/UserDocsImages//MLADI//Odluka%2009-04.pdf <https://mdomsp.gov.hr/UserDocsImages/MLADI/Odluka%2009-04.pdf> ), čija je zadaća među ostalim promovirati Dijalog EU s mladima. Kako bi se mladima omogućilo punopravno sudjelovanje u konzultacijskom procesu, izrađen je konzultacijski upitnik, u kojem mladi mogu izravno iznijeti svoje stavove te tako sudjelovati u oblikovanju politika i donošenju odluka koje se tiču mladih u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Navedeni upitnik je anoniman i dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na poveznici eupita.eu (na http://eupita.eu/ukljuci-se/reci-nam-sto-mislis-ispuni-upitnik/ ). Stoga, pozivamo sve mlade u dobi od 15 do 30 godina starosti da se uključe u konzultacijski proces Dijaloga EU-a s mladima, kojem je cilj prikupiti mišljenje mladih na temu "Stvaranje prilika za mlade", pritom stavljajući fokus na tri Cilja za mlade: Kvalitetni poslovi za sve, Kvalitetno učenje te Poticaj mladima iz ruralnih sredina. Rok za ispunjavanje upitnika je 30. rujna 2019. godine.
Četvrti međunarodni znanstveni skup...
U organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma (CKPIS) na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli od 26. do 28. rujna 2019. održava se četvrti dvogodišnji međunarodni znanstveni skup Socijalizam na klupi. Ovogodišnja tema – Kontinuiteti i inovacije – upućuje na prijelazna obilježja socijalističkoga društva koje je sadržavalo značajke prošlosti i budućnosti, kapitalističkog građanskog i utopijskog komunističkog društva. Zanima nas stoga na što su se komunisti po dolasku na vlast mogli ili morali osloniti, što su zadržali i prilagodili, što su inovativnoga ostvarili i koliko je novoga preživjelo, prenijelo se u postsocijalizam i ondje postalo dobrodošlom baštinom ili neželjenim teretom. U središtu interesa prijavljenih izlaganja je socijalistička Jugoslavija, no mnogi sudionici govorit će i o širem europskom prostoru. Gotovo 90 sudionika održat će svoja izlaganja u 14 tematskih sekcija, na okruglim stolovima i plenarnim predavanjima. Sudionici dolaze iz 14 zemalja: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Francuska, Italija, Mađarska, Norveška, Njemačka, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Švicarska i Hrvatska. Plenarna predavanja održat će pozvani predavači – tri ugledne znanstvenice: Muriel Blaive s Instituta za istraživanje totalitarnih režima u Pragu (Popular Opinion and Surveillance Practices under Communism: The Czechoslovak Case in its Central-European Context), Marie-Janine Calic sa Sveučilišta u Münchenu (Tito's Yugoslavia in the Age of Détente) i Catherine Samary , umirovljena profesorica Sveučilišta Paris-Dauphine (The Anti-capitalist Stakes: Why, Where, How? From Past to Present Communist “Concrete Utopias”). Na okruglim stolovima bit će predstavljena nova izdanja: novi zbornik CKPIS-a pod naslovom Komunisti i komunističke partije: politike, akcije debate , novi broj koparskog časopisa Acta Histriae s temom The Yugoslav Laboratory of Political Innovation te niz izdanja Hrvatskog državnog arhiva . Tema jednog od okruglih stolova bit će istraživački projekt Mikrosocijalizam . Službeni jezici skupa su hrvatski (i međusobno razumljivi jezici) i engleski. Izlaganja su otvorena za javnost. Dio programa prenosit će Radio Rojc ( radio.rojc.eu ) koji je ujedno i medijski pokrovitelj skupa. Program i Knjiga sažetaka dostupni su na stranici skupa. Dobrodošli! Organizacijski odbor
Umjesto 18. rujna, 2. ispitni rok iz predmeta Povijest Mezopotamije, Prapovijest hrvatskih zemalja, Povijest krajolika starog Sredozemlja, Uvod u prapovijesnu arheologiju, Prapovijesna arheologija u Hrvatskoj održat će se 23. rujna u 17,00 sati. Prijave ostaju za 18. rujna.
Dr. sc. Marina Zgrablić održavat će konzultacije u srpnju i kolovozu 2019. prema dogovoru uz prethodnu najavu malom. 
Doc. dr. sc. Ante Matan održat će ispite u ponedjeljak 1. VII. s početkom u 9h u kabinetu.
Asistentica Samanta Milotić Bančić u sljedećem će tjednu konzultacije održati u utorak u 10 sati.
EUROSTUDENT VII je najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja, a provodi se u više od 30 zemalja Europe.
Utjecaj knjižnice na lokalnu...
Anketa je Anonimna, odgovori će biti korišteni isključivo u svrhu izrade istraživačkoga rada Cilj ankete je analizirati utjecaj knjižnice na lokalnu zajednicu, provjeriti razmišljanja, ideje i samu upućenost lokalne zajednicu u usluge gradske knjižnice i čitaonice Pula, te analizirati (sličnosti i razlike) ispitanika prema dobnoj skupini, spolovima i obrazovanju, na ponuđene usluge, pogodnosti, ideje i sl. Anketu možete pronaći na stranici  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSetFWRjsSVLJQdMjf9Gxz-JhkUBWcsx2YZMBCQH64G3xx9rGg/viewform Ivan Okmaca, Alumni FF
Pozivamo da nam se pridružite kao sudionik te u ugodnoj i kreativnoj atmosferi steknete nova poznanstva i prilike za suradnju. MoodleMoot Hrvatska 2019. održat će se u petak 7. lipnja 2019. u prostorijama Sveučilišnog računskog centra Srce. Deveti Moodlemoot Hrvatska organiziraju Centar za e-učenje Srca i Centar potpore e-učenju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
U srijedu 29. svibnja 2019. godine, u Hotelu Histria u Puli, održati će se radionica na temu društvenih inovacija odnosno društvenog inoviranja. Na radionicu su pozvani članovi akademske zajednice, predstavnici različitih ustanova, udruga, institucija, jedinica lokalne i regionalne samouprave - da sudjeluju i daju svoj doprinos, ali i upoznaju metodu Design thinking i temu društvenih inovacija.
Veleposlanstvo Japana raspisalo je u ime japanskog Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski i diplomski (istraživački) studij te stručne studije na visokim školama u Japanu. Stipendije se dodjeljuju za početak studija u Japanu u akademskoj godini 2020./2021.
Dekanat Filozofskog fakulteta potvrđuje da će se promocija održati 24. svibnja prema predviđenom programu.
Ceremonija čaja u Puli, 9. 5. 2019.
Dragi prijatelji Japana, Veleposlanstvo Japana u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Puli i Gliptotekom HAZU organizira ceremoniju čaja u Puli i Zagrebu. U posjet nam dolaze majstori Urasenke škole čaja koji će uz predavanje održati i demonstraciju ceremonije čaja. Posjetitelji će moći kušati zeleni čaj uz kojeg će se služiti i tradicionalni japanski slatkiši, a nekoliko posjetitelja moći će i sami pripremiti svoj čaj i okušati se u ovoj japanskoj tradiciji. Obzirom da su količine čaja ograničene, za kušanje čaja i radionicu dijelit ćemo kupone pola sata prije početka događanja (od 17:30 sati), na samom ulazu u dvorane. Ulaz je besplatan pa povedite svoje obitelji i prijatelje!
Pravo na podnošenje zahtjeva za financiranje studentskih aktivnosti/projekta/programa imaju: Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, sve studentske udruge koje su upisane u Upisnik studentskih udruga Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli odnosno studentske udruge uključujući i alumni udruge koje djeluju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, a registrirane su kod drugih nadležnih ustanova. Skupine studenata ili studenti pojedinačno mogu podnijeti zahtjev u okviru zahtjeva Studentskog zbora Sveučilišta. Isti podnositelj može podnijeti više zahtjeva ali svaki na posebnom obrascu. Zahtjevi moraju ispunjavati kriterije za dodjelu sredstava te način vrednovanja studentskih projekata (kriteriji su objavljeni na web stranici Centra u sklopu poziva).
Doc. dr. sc. Zvonimir Milanović neće održati nastavu zbog bolesti.
Ovim putem obavještavamo studente da se rok za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020. produljuje do 15. svibnja 2019. godine. 
Poziv studentima - Idea challenge!
Imaš li između 16 i 24 godine? Imaš li fora ideju koja će tvoj kvart ili lokalnu zajednicu učiniti otvorenijom, demokratičnijom i, naposljetku, europskom? Možda organizacija koncerta u dobrotvorne svrhe, nogometni turnir koji okuplja skupine ljudi koje se normalno ne susreću, akcija čišćenja lokalnog parka sa kreativnim pristupom, pokretanje podcasta, organizacija izložbe ili nešto potpuno drugačije? Onda je ovaj izazov upravo za tebe! U sklopu projekta koji organizira Green European Foundation, možeš osvojiti 500 eura, zajedno sa mentorstvom oko implementacije i provedbe svoje ideje, kako bi ona postala stvarnost. Uz to, pomoći ćemo ti da što više ljudi čuje za tvoju ideju. Kako se prijaviti? Jednostavno je! Osmisli ideju do 21. travnja 2019. godine i pošalji nam opis svoje ideje na hrvatskom ili engleskom jeziku. Ideja može biti opisana tekstualno, kroz kratki video, crtež ili na bilo koji drugi način. Svoju ideju pošalji na /webmail/src/compose.php?send_to=applications@gef.eu, zajedno sa vlastitim podacima (ime, prezime, datum rođenja, e-mail). Ideje će biti odabrane i realizirane tijekom svibnja i lipnja. Pridruži nam se u stvaranju zajednica u kojima želimo živjeti! Za više informacija, kontaktiraj /webmail/src/compose.php?send_to=kaja.pavlinic@tinja.eu ili posjeti Facebook stranicu projekta: https://www.facebook.com/IdeaChallengeCroatia/ "
ESN – Erasmus Student Network Hrvatska organizira godišnji skup svih sekcija i predstavnika u uvali Scott u Kraljevici. Skup će biti održan od 3. do 5. svibnja 2019. godine. Na skupu će se predstaviti sve dosadašnje sekcije, njihov rad i uloga ESN-a u visokoškolskim ustanovama koje su dio Erasmus+ programa.
Zbog malog broja zaprimljenih prijava za Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2019./2020., natječaj se  produljuje do 30. travnja 2019. godine.
Pozivamo vas na predavanje Darije Lazić s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje pod nazivom Kako nastaje mrežni rječnik? Nekoliko primjera iz hrvatske i skandinavske leksikografske prakse. Predavanje će se održati u četvrtak, 4. travnja, s početkom u 11 sati u Dvorani Slavka Zlatića, na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1.) Radujemo se vašem dolasku! Regionalni aktiv HDPL-a Pula
Zbog velikog broja zainteresiranih studenata, CMG Hrvatska ponovno će održati radionice na teme „Pisanje CV-a“ i „Tips & tricks tijekom selekcijskog procesa“. Predavačice s višegodišnjim iskustvom u više segmenata HR-a, s naglaskom na recruitmentu su Vinka Scotti (People&Culture Specialist) i Martina Antonelić (People&Culture Specialist). Radionice će se održati u utorak 9. travnja 2019. u 10 sati u zgradi Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Stanici 50.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 19. veljače 2019. godine objavilo je produljenje Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa (projekt broj 2018-1-HR01-KA107-047054). Natječaj je otvoren do popunjenja mjesta, najkasnije do 31. svibnja 2019. do 23.59h.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 19. veljače 2019. godine objavilo je produljenje Natječaja za nastavno i nenastavno osoblje u svrhu podučavanja i stručnog osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa (projekt broj 2018-1-HR01-KA107-047054). Natječaj je otvoren do popunjenja mjesta, najkasnije do 31. svibnja 2019. do 23.59h. 
Ovim putem obavještavaju se studenti FFPU-a i 3 studentice FOOZ-a koji su prema rasporedu trebali na sistematski pregled doći 27.3.2019. da je termin premješten za 29.5.2019. u isto vrijeme (u 15 sati) u prostoru ZZJZ IŽ, kao i do sada, a zbog nemogućnosti liječnice koja je u navedeno vrijeme službeno odsutna.
Poziv na sudjelovanje  u 4. izdanju...
Najveća novost ovogodišnjeg studentskog filmskog festivala: postao je regionalan!  Prikazivanje studentskih filmova od ove godine neće biti rezervirano samo za sve studente u Hrvatskoj, već i za studente filmskih i umjetničkih akademija iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore. Svi zainteresirani studenti svoje autorske filmove mogu prijaviti  ovdje . Rok prijava je 1. travnja 2019., a festival se održava od 2. svibnja do 5. svibnja 2019. godine u MM centru Studentskog centra u Zagrebu. Za sva dodatna pitanja javite se putem e-maila ili na Facebook stranici. Sretno i vidimo se na ovogodišnjoj Reviji studentskog filma! https://www.revijastudentskogfilma.org/
Natječaj za mobilnost studenata u...
Sveučilište je dana 7.3.2019. raspisalo Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2019./2020. Tekst natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: https://www.unipu.hr/medunarodna-suradnja/erasmus_program/mobilnost_studenata/natjecaji?@=2er9r#news_107639
Natječaj za dodjelu devet stipendija...
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine objavljuju Natječaj za dodjelu devet (9) stipendija Vlade Narodne Republike Kine za preddiplomski, diplomski ili poslijediplomski studij u akademskoj godini 2019./2020., za državljane Republike Hrvatske, od kojih su tri (3) namijenjene za studij medicine.  
Natječaj za mobilnost studenata u...
Sveučilište dana 7.3.2019. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2019./2020. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta. Prijave na natječaj primaju se zaključno do 8.4.2019. godine, a tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku. 
Poziv studentima za sudjelovanje u...
Il Dipartimento di Management dell'università Ca' Foscari di Venezia, nell'ambito del progetto europeo "Artvision" Italia-Croazia, propone due " Masterclass di video storytelling culturale " a studenti italiani e croati di tutti i corsi di laurea.  Sono per questo a chiedere il suo gentile supporto per la diffusione dell'opportunità presso gli studenti croati di lingua italiana. Saranno realizzate due edizioni della Masterclass, in lingua italiana, ognuna della durata di cinque giornate full time dal lunedì al venerdì con vitto e alloggio garantito a tutti i partecipanti.  Per gli studenti croati saranno coperti anche i costi di viaggio.    I partecipanti saranno coinvolti da una crew di filmaker professionisti nella narrazione video dei beni culturali della Regione Veneto utilizzando le tecniche di storytelling, arricchite dalla prospettiva delle arti e della cultura, per valorizzare il patrimonio culturale meno noto. La prima masterclass si svolgerà dal 25 al 29 marzo 2019 a Padova e la seconda edizione dal 1 al 5 aprile 2019 a Rovigo. Il bando si trova qui  https://www.unive.it/pag/16545/   Scadenza presentazione delle candidature: 13/03/2019 ore 13:00.
Poziv studentima za stručnu praksu
Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta " Iskustvo zlata vrijedi " spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse s radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Kroz projekt " Iskustvo zlata vrijedi " proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i trenutačne gospodarske situacije ne mogu doći lako.
Program uključuje učenje češkog jezika, predavanja koja obuhvaćaju tematiku češke povijesti, društva i kulture, sudjelovanje u društvenim eventima i ekskurzijama, tečaj engleskog jezika i 6 ECTS boda po završetku programa. Program će se održavati u periodu od 15. kolovoza do 18. rujna 2019. godine, a rok za prijavu je 30. lipnja 2019. godine.
Moli se studentica Ana Rebić da se javi mailom nastavnici dr. sc. Marini Zgrablić (mzgrabli@unipu.hr) radi dogovora oko održavanja nastave. Marina Zgrablić
Studenti Filozofskog fakulteta u Puli koji se nalaze na popisu za obavljanje sistematskog pregleda u srijedu, 27. veljače 2019. godine moraju istome pristupiti u vremenu od 15 do 17 sati , a ne kako je u ranijoj obavijesti bilo navedeno do 19 sati.
Na temelju članka 12. stavka 3. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a sukladno članku 5. Pravilnika o financiranju Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i studentskih programa, Studentski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 13. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za financiranje studentskih programa koje provode studentske organizacije ili pojedini studenti za 2019. godinu.
Poziv na studentski simpozij
Poštovani, čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na Drugi međunarodni studentski simpozij u organizaciji Udruge studenata pedagogije Filozofskog fakulteta Osijek koji će se održavati od *15*. do *17. svibnja* 2019. na temu: "*Moć odgoja i obrazovanja*". Molimo Vas da ovaj e-mail s pozivom proslijedite potencijalnim i zainteresiranim izlagačima/sudionicima. Sve informacije možete pronaći i na službenoj web-stranici simpozija -  https://2-medunarodni-studentski-simpozij-moc-odgoja-i-obra… Lijep pozdrav! *Organizacijski odbor simpozija*
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli dana 14. veljače 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost studenta na visokoškolskim institucijama u svrhu stručne prakse u okviru programa Erasmus+. Prijave na natječaj se primaju do popunjena mjesta. Tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku...  
Ispiti će se održati prema ovom rasporedu: - Apeninski poluotok - ponedjeljak 11. I. 2019. u 10:00 - Cres, Rašpor, Austrijska Istra, Južna Istra, Buzeština - ponedjeljak 11. II. 2019. u 10:00 - Uvod u novi vijek, Uvod u hrvatski novi vijek - ponedjeljak 11. II. 2019. u 14:00 Ronjgova 1, vjerojatno u prizemlju
Studente trebaju najkasnije do početka nastave (26. veljače 2019.) odabrati temu seminarskog rada  iz oba navedena predmeta te je mailom javiti nositelju predmeta. Jednu temu može odabrati jedna ili maksimalno dvije osobe.   /_news/88404/UHNV teme seminara 2018.-2019..docx /_news/88404/UNV teme seminara 2018.-2019..docx
Poziv na predstavu Romeo i Julija,...
Istarsko narodno kazalište poziva studente na izvedbu predstave Romeo i Julija, u četvrtak 31. siječnja u 12 sati. Studenti neka se jave na blagajnu INK.  
Prijave zainteresiranih studenata i studentica primaju se do 25. veljače. Kontakt: Irena Mikulaco, pred., informacije i prijave na irena.mikulaco@unipu.hr
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 28. siječnja 2019. godine raspisuje natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Mjera kroz koju se olakšava pristup studijima studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa u akademskoj godini 2018./2019. je jednokratna potpora (pomoć) studentima. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta. Iznos jednokratne potpore (pomoći) po studentu iznosi: 4.000,00 kuna. Broj jednokratnih potpora (pomoći): 15.
Na temelju čl. 45. Statuta Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli (pročišćen tekst), sukladno Odluci Senata o ovlaštenju za promjene izvedbenih planova nastave od 4. rujna 2018. godine (KLASA: 003-08/18-02151; URBROJ: 380-01-18-01), a na prijedlog Odsjeka za azijske studije, Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta na svojoj 35. redovitoj sjednici dana 28. rujna 2018. godine donosi sljedeću ODLUKU I.: Prihvaća se prijedlog izmjena u izvedbenome planu nastave preddiplomskoga jednopredmetnog i dvopredmetnog studija japanskoga jezika i kulture, koja je sastavni dio ove Odluke. Odluka
Na temelju članaka 15. Statuta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i članka 11. Pravilnika o dodjeljivanju stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (KLASA: 003-08/14-01/01-01, URBROJ: 380-01-01-18-4 od 21. veljače 2018. godine), rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 14. siječnja 2019. godine raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u akademskoj godini 2018./2019.
Izbori za članove Studentskog zbora
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli dana 15. studenog 2018. godine donio je Odluku o raspisivanju izbora za članove Studentskog zbora Sveučilišta u akademskoj godini 2018./2019. Izbori će se održati 14. i 15. siječnja 2019. godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.
Umjesto u ponedjeljak, konzultacije će se održati u utorak, 18. prosinca 2018. od 8.30 do 10.00 sati.
10. i 11. prosinca nastava se ne će održati zbog bolesti nastavnice. Govori (Govorno izražavanje) će se moći održati: 17. prosinca, 7. i 14. siječnja. Kolokvij iz Govornog izražavanja održat će se 26. siječnja u 10 sati.
Umjesto u 16:15, ispiti će se održati u 17:00 (srijeda, 12. prosinca 2018. u Ronjgovoj 1) 
U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. M. Mogorović Crljenko neće održati konzultacije u redovnom terminu zbog službenog puta. Za konzultacije se studenti mogu javiti mailom ili doći u četvrtak u 10.45 u dv. 17.
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli (u daljnjem tekstu: Sveučilište) raspisuje natječaj za odabir dva (2) studenta – asistenta za potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu u akademskoj godini 2018./2019. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60 % i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. Vrste i oblik potpore bit će, po provedenom natječaju i odabiru kandidata, definirane posebno za svaki studentski par koji čine student s motoričkim poremećajem i student – asistent. Odabrani studenti – asistenti proći će po potrebi kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinu pružanja potpore. Odluku o odabiru donosi rektor po provedenom natječaju, a na prijedlog Povjerenstva. Rad studenata – asistenata bit će honoriran preko studentskog ugovora. Broj tjednih sati rada: do maksimalno 15 sati. Broj studenata – asistenata: dva (2).   Više informacija i upute za prijavu dostupne su na  https://www.unipu.hr/novosti?@=2epig#news_107442
Dragi talenti, studenti, alumni i mladi iz regije, pozivamo vas na sudjelovanje u drugom ciklusu DA-SPACE Otvorenog inovacijskog laboratorija. Detaljan opis dostupan je na poveznici  https://www.unipu.hr/suradnja/medunarodni_projekti/da-space/obavijesti?%40=2epaj&fbclid=IwAR3xwGhVTyMSPkXSLMa395pDu76N1aJR0wL5RLOAq6APZOWN-LfdlDABAmQ#news_124690
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će tijekom akademske godine 2018./2019. organizirati potporu studentima s motoričkim poremećajima na Sveučilištu, a pomoću studenta – asistenta u nastavi. Za odabir asistenata u nastavi, ovisno o broju studenata s motoričkim poremećajima, Sveučilište će raspisati natječaj koji će biti dostupan na službenim sveučilišnim mrežnim stranicama najkasnije početkom prosinca. Potpora za studente s motoričkim poremećajima (60% i više) može uključivati potporu pri kretanju (odlazak i dolazak na fakultet te kretanje po prostoru, rješavanje administrativnih procedura, nabavu literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom.   ured@unipu.hr
Pozivaju se studentice i studenti Filozofskog fakulteta na Erasmus + Info dan koji će se održati u ponedjeljak, 5. 11. u 13:15 u dvorani 18. Održat će se kratka prezentacija Erasmus+ programa, a studenti/ce će moći postaviti pitanja i dobiti odgovore koji će im, nadamo se, biti poticaj da se prijave na natječaj.
U svrhu zabave i rekreacije od 9. studenog počinje grupa za grčke narodne plesove koja će se održavati petkom od 15 do 17 sati u sportskoj dvorani Sveučilišta u Ronjgovoj 1. Dobrodošli su kako djelatnici Sveučilišta tako i studenti...
Sveučilište dana 23.10.2018. raspisuje Natječaj za dodjelu financijskih potpora i mobilnost na visokoškolskim institucijama za ljetni semestar akademske godine 2018./2019. Svrha boravka na inozemnoj visokoškolskoj instituciji može biti studijski boravak koji podrazumijeva slušanje kolegija i polaganje ispita. Za vrijeme mobilnosti student je obavezan upisati minimalno 25 ECTS bodova po semestru, kako je definirano Pravilnikom o međunarodnoj mobilnosti Sveučilišta. Prijave na natječaj se primaju zaključno do 20.11.2018. godine, a tekst Natječaja te vezane dokumente preuzmite u nastavku.
Zahtjevi za obročnom otplatom školarine prilikom upisa u akademsku godinu 2018./2019. mogu se podnijeti do zaključno 22. listopada 2018. godine. Zahtjev podneseni nakon navedenog roka će se odbacivati kao nepravodobni.    
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli pretplatilo se na ProQuest baze podataka Health Research Premium Collection, SciTech Premium Collection i Social Science Premium Collection, a radi korištenja prilikom pisanja stručnih i znanstvenih radova te provođenja istraživanja. Za kvalitetniju upotrebu baza organiziran je web trening ( webinar ), a održat će 17. listopada 2018. godine od 11 do 12 sati.
Nastava i seminar iz kolegija Povijesti kristijanizacije održavat će se petkom od 10.30 do 13.00 sati u dv. 5. umjesto od 11.30 do 14.00 sati u dv. 5. i 17. zbog kolizije s predmetom Povijest i kultura prehrane u srednjem i ranom novom vijeku. Marina Zgrablić
Sportske aktivnosti za studente Sveučilišta u zimskom semestru 2018./2019. godine održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu:
Uvodno predavanje iz kolegija Uporabni tekstovi održat će se u petak u 9 sati u dvorani 12.
Djelatnici Ureda za studente i obrazovne programe korisnicima neće biti dostupni u srijedu, 3.10. i četvrtak, 4.10. zbog upisa studenata u 1. godinu diplomskih studija te u srijedu, 10.10.2018. godine zbog upisa studenata u 1. godinu preddiplomskih studija u 3. upisnom roku.
Obavještavaju se studenti Filozofskog fakulteta u Puli koji upisuju višu godinu studija (ne i apsolventsku) u akademskoj godini 2018./2019. da prilikom upisa putem Studomata moraju OBAVEZNO ODABRATI IZBORNE PREDMETE u onom iznosu da  zbroj svih upisanih predmeta (obavezni + izborni) iznosi  minimum 60 ECTS bodova . Ukoliko zbroj bude manji od 60 ECTS bodova upis se neće moći obaviti u cijelosti.  
Ispit će se održati 28. rujna 2018. u 14.00 sati u dv. 31/II, Ronjgova 1.  Marieta Djaković, prof.
Studenti Filozofskog fakulteta (svi studiji) koji upisuju višu godinu studija, a nisu bili u mogućnosti odabrati 60 ECTS bodova prilikom upisa u višu godinu studija putem Studomata trebaju se javiti u Ured za studente i obrazovne programe radi odabira izbornih predmeta i obavljanja upisa u cijelosti. Prilikom dolaska potrebno je donijeti potvrdu o plaćanju upisnine i/ili školarine.  
U petak, 28. rujna 2018., održat će se Europska noć istraživača (od 17 do 22 sata). U aktivnostima, koje će se odvijati na pulskome Forumu, sudjeluju i nastavnici i studenti Filozofskoga fakulteta, a uz interaktivne igre pridružite nam se na pub-kvizu u 20 sati. Aktivnosti su namijenjene svim tipovima publike. Očekujemo Vas!  
Ispiti iz predmeta "Uvod u stari vijek" i "Grčka kolonizacija Jadrana" najavljeni za 19. rujna odgađaju se za ponedjeljak, 24. rujna u 10 sati. Studenti koji još namjeravaju prijaviti ispit za 19. rujna neka to učine prema podacima iz studomata, ali će se oni održati 24. rujna.
Ispit će se održati u ponedjeljak, 10. rujna 2018. u 16.30 sati u dv. 31/II, Ronjgova 1. Konzultacije će se održati 10.rujna u 15.30 sati, kab.33, Preradovićeva 1 te 17. rujna u 16.30 sati, kab.33, Preradovićeva 1 Marieta Djaković, prof.
Dragi kolege, nakon ljetne stanke, željeli bi vas podsjetiti da se i ove godine, 8. i 9. 11. održava Riječki studentski interdisciplinarni kongres, na kojemu možete predstaviti svoje radove, poslušati one kolega drugih strukovnih usmjerenja i uvijek upoznati studente s drugih sveučilišta i iz drugih zemalja u gostoprimstvu grada Rijeke. Ovogodišnja tema, kao što smo već i najavili, je RELIGIJA I ZNANOST, a sve informacije o oblicima sudjelovanja i ideje za prijavu usmenih izlaganja, postera i radionica možete pronaći na službenoj stranici kongresa: http://rik.sz-ri.com/hr/ Dobrodošli su radovi svih studijskih godina i odsjeka, te radovi nedavno diplomiranih studenata. Za sva pitanja slobodno nam se obratite i na rikffri@gmail.com Lijep pozdrav, Organizacijski odbor Riječkog interdisciplinarnog kongresa 2018
Ispiti će se održati prema sljedećem rasporedu: utorak, 4. rujna 2018.: - Kulturno-povijesno nasljeđe otoka Cresa u 8:00   srijeda, 5. rujna 2018.: - Apeninski poluotok u srednjem vijeku u 8:00 - Uvod u novi vijek u 8:30 - Uvod u hrvatski novi vijek u 9:00   Svi ispiti održat će se u dv. 11.
KLUB STUDENATA SOCIOLOGIJE „DISKREPANCIJA“  upućuje POZIV za prijavu na međunarodni simpozij „ Mi i oni – simpozij o nacionalizmu“ koji će se održati na početku ljetnog semestra akademske godine 2018./2019. Točan datum će biti najavljen početkom naredne akademske godine.
srijeda, 11. srpnja 2018. u 10:00 sati - Apeninski poluotok u srednjem vijeku srijeda, 11. srpnja 2018. u 17:00 sati - Uvod u hrvatski novi vijek - Kulturno-povijesno nasljeđe otoka Cresa četvrtak, 12. srpnja 2018. u 11:00 sati - Uvod u novi vijek - Storia (insegnamento di classe) četvrtak, 12. srpnja 2018. u 17:00 sati - Kulturno-povijesni spomenici - Kulturna povijest Hrvatske - Nematerijalna kulturna baština - Austrijska Istra od XIV. do XIX. stoljeća petak, 13. lipnja 2018. u 8:00 sati - Povijest (razredna nastava)  
Sveučilište Jurja Dobrile  Puli Filozofski fakultet u Puli       IZMJENA TERMINA ISPITA DR. SC. ELVI PIRŠL, IZV. PROF.   Ispiti iz kolegija “Opća pedagogija” i “Interkulturalna kompetencija i komunikacija” umjesto 2. srpnja održat će se 4. srpnja 2018. godine u 10.00 sati. Istog dana održat  će se i potpisivanje indeksa u terminu od 10.00 do 11.30 sati.   Pula, 18. lipnja 2018.   dr.sc. ELVI PIRŠL, izv. prof.       Sveučilište Jurja Dobrile  Puli
Studenti prve godine kroatistike imaju u petak, 8. lipnja 2018. godine, terensku nastavu iz kolegija  Uvod u staroslavenski jezik  i  Fonologija i morfologija staroslavenskoga jezika . Studenti će ujutro krenuti na jednodnevni izlet Istrom, a posjetit će mjesta: Barban, Plomin, Grdoselo, Draguć, Roč, Hum, Boljun, Paz i Gologoricu. U Humu je predviđena pauza za ručak. Studenti sa sobom trebaju ponijeti vodu i marendu, obući tenisice, a po potrebi ponijeti i kišobran i tanku jaknu. Polazak je predviđen u 7:30 s parkirališta Croatia osiguranja autobusom agencije Brioni d. d. (potrebno se okupiti u dvorištu Fakulteta u 7:20). Povratak u Pulu bit će oko 20 sati. Terenska je nastava OBVEZNA za sve studente prve godine kroatistike.
Dekanica Filozofskog fakulteta donijela je Odluku o nastupnom predavanju koje će pristupnik na natječaj za izbor u zvanje lektora (znan. područje humanističkih znanosti, polje filologija, grana japanologija) mag. sc. Matsuno Naoyuki na temu "Itinerari na japanskom jeziku: hrvatski gradovi i hrana" održati u ponedjeljak, 14. svibnja u 8:00 sati u predavaonici br. 12.
... Odjela za povijest na Sveučilištu u Zadru "Vjerske konverzije na mletačko-osmanskom pograničju u kontekstu šibenskih isprava 16. i 17. stoljeća" održat će se u srijedu, 9. svibnja 2018. od 10:30 do 12:00 sati u dv. 18.
Ispitni rok zakazan za četvrtak, 3. svibnja 2018. prebacuje se na utorak, 8. svibnja 2018. i to prema sljedećem rasporedu: - Kulturno-povijesni spomenici u 15:00 sati - svi ostali predmeti u 11:00 sati.   Ispiti će se održati u Ronjgovoj 1.
Pismeni ispit održat će se u ponedjeljak, 30. travnja u 16:30 u dv. 8. Mole se studenti koji su prijavili ispit da se jave na mail adresu mjelaca@unipu.hr radi prethodnog dogovora.
Upis ocjena iz kolegija Praksa u sklopu metodike književnoga odgoja i obrazovanja za studente koji su izvršili sve obveze i prijavili ispit bit će u četvrtak, 26. travnja u 9:30.
Predavanja CKPIS-a: Boris Koroman,...
Travanjsko javno predavanje CKPIS-a pod naslovom Endogeni drugi u hrvatskoj književnosti – afektivna čitanja i moguće promjene u književnom polju održat će dr. sc. Boris Koroman, viši asistent u CKPIS-u i na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Puli. Predavanje će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018., u 18.00 sati u Dvorani Slavka Zlatića fakultetske zgrade u Ronjgovoj 1 (čitaonica, prizemlje). Više pod Događanjima .
Ispit i ispravak kolokvija iz Teorije književnosti 1 održat će se u ponedjeljak, 23. travnja u 15:45 u dv. 8.
Dragi studenti kolegija Japanski jezik 2,   obavještavamo vas o promjeni koja važi samo za sutra:  Predavanje kolegija Japanski jezik 2 izvodit će se u ponedjeljak, 16. 4. 2018.  od 13:30 do 15:00 u učionici 12.
S iznimnom tugom javljamo da nas je 10. travnja 2018. napustio prof. emeritus Ivan Zoričić, istaknuti hrvatski jezikoslovac, dugogodišnji profesor na pulskome Sveučilištu, jedan od utemeljitelja kroatistike Filozofskoga fakulteta. Od poštovanoga profesora oprostit ćemo se na komemoraciji 13. travnja 2018. u 11 sati (Svečana dvorana Tone Peruška), a na posljednji počinak ispratit ćemo ga u subotu, 14. travnja 2018. u 11 sati na pulskome groblju.
1. KOLOKVIJ IZ KOLEGIJA HRVATSKA RENESANSNA KNJIŽEVNOST održat će se u utorak 17. travnja 2018., dv. 18, prema sljedećem rasporedu: I. grupa (prezimena od A do M) u 8.00 II. grupa (prezimena od O do Ž) u 8.45.
U sklopu programa Erasmus+, na Odsjeku za povijest gostuje češki povjesničar dr. sc. Jiří Hutečka, upravitelj Instituta za povijest pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta Hradec Králové.
Predavanje "Kendo - kultura...
U petak 6. 4. 2018. u 17:00 sati u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Puli održat će se predavanje "Kendo - kultura sablje". Gost predavač izv. prof. dr. sc. Marko Lukić (Sveučilište u Zadru) predstavit će nam japansku borilačku vještinu Kendo. Uz tehnički, borilački odnosno sportski aspekt razgovarat ćemo o povijesti samuraja i Japana, o duhovnim segmentima i tradicionalnim vrijednostima koje proizlaze iz navedene borilačke vještine.
Ovaj se tjedan neće održati nastava i konzultacije. Studenti se mogu javiti e-poštom na mcolak@unipu.hr.
U četvrtak 29. 3. i 5. 4. 2018. neće se održati konzultacije i nastava iz kolegija Uvod u PPZ. Nadoknada nastave održat će se tijekom travnja i svibnja. Za konzultacije se studenti mogu javiti mailom.
Odsjek za azijske studije, studijski program Japanski jezik i kultura, u suradnji s regionalnim aktivom Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku Pula, Vas poziva na predavanje "Japanese Basic Verbs Handbook: what is it and what does it do?" prof. Prashanta Pardeshija s Nacionalnog instituta za japanski jezik i lingvistiku (Tokio, Japan).
Povodom otvorenog Erasmus natječaja (mobilnost studenata unutar EU) obavještavamo naše studente da će predstavnica Ureda za partnerstvo i projekte, ukratko predstaviti mogućnosti razmjene i odgovoriti na Vaše upite, u ponedjeljak 26. 3. od 13.00 do 13.30 (dvorana 12) Dobrodošli! Više informacija o natječaju ovdje .
Večer poezije studenata i nastavnika...
/_news/87557/Filozofski fakultet_Vecer poezije u povodu Svjetskog dana poezije_23.03. u 18 sati.jpg
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Filozofski fakultet u Puli   OBAVIJEST   U četvrtak 15. ožujka 2018. godine nastava iz kolegija “Uvod u pedagogiju” i “Interkulturalna kompetencija i komunikacija” neće se održati, zbog bolesti nastavnice.   Pula,  14. ožujka 2018. dr.sc. Elvi Piršl, izv.prof.
Natječaj za stipendije francuske vlade je u tijeku te ga možete naći na stranicama : http://www.croatie.campusfrance.org/fr/actualite/appel-%C3%A0-candidature-bourses-du-gouvernement-fran%C3%A7ais-2018 https://mzo.hr/hr/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-francuske-republike Rok za prijave je 15.4. 2018.
Odgađa se zakazani sistematski pregled studenata prve godine studija Japanski jezik i kultura zakazan za 14.03.2018. zbog bolesti liječnice. Pregled će se održati 27.06.2018. u 15 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Pula.
Obavijest o programu, prijavama i plaćanju
Obrana diplomskog  rada studentice Monike Zuprić održat će se dana 14. ožujka 2018. godine u 10 sati na Filozofskom fakultetu, Ronjgova 1.  Tema diplomskog rada: „´Nezakonita´djeca Tara, Vabrige i Frate tijekom 18. i 19.  stoljeća“. Povjerenstvo za obranu:   1. Prof. dr. sc. Ivan Jurković, predsjednik; 2. izv. prof. dr. sc. Marija Mogorović Crljenko, mentorica; 3. Doc. dr. sc. Maurizio Levak, član.        
Molim studente koji me žele odabrati za mentora završnog ili diplomskog rada, a nisu mi se još javili radi dogovaranja teme i  potpisivanja prijave, da to učine što prije, a najkasnije do utorka, 3. travnja 2018. jer ću kasnije biti službeno odsutan.
Dana 6.3.2018. godine Sveučilište objavljuje natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata za akademsku godinu 2018./2019.
Nastava iz kolegija Njemački jezik za povjesničare II u utorak 6.3. te konzultacije u četvrtak 8.3. neće se održati zbog bolesti predmetne nastavnice. Nastava će se nadoknaditi u dogovoru sa studentima.  Sljedeći termin nastave je utorak13.3.2018.
Nastava će počinjati petkom u 11 sati, umjesto u 10:30.
Poštovani, pozivamo vas na ovogodišnju *Studentsku lingvističku konferenciju Stulikon 2018*, koju organizira Klub studenata lingvistike *Asterisk*. Konferencija će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 10. do 12. svibnja 2018. godine. Rok za prijavu radova je 15. travnja 2018. Sve dodatne informacije možete pronaći u privitku ovog e-maila. *Zamolili bismo vas da proslijedite informaciju svim kolegama i studentima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje. * Daljnje informacije i novosti možete doznati na Facebook stranici Studentska lingvistička konferencija ? Stulikon 2018, Zagreb Lijep pozdrav, Klub studenata lingvistike *Asterisk*
Tijekom travnja održat će se jednodnevna terenska nastava iz srednjeg i ranog novog vijeka na diplomskom studiju povijesti. Predviđen je obilazak srednjovjekovnih i ranonovovjekovnih kaštela u Istri (Pazin, Paz, Boljun, Pietra Peloza) te crkava uz stručno vodstvo djelatnika Hrvatskog restauratorskog zavoda. Zainteresirani studenti mogu se javiti mailom dr. sc. Marini Zgrablić do kraja veljače.
Ispiti predviđeni za 21. veljače 2018. održat će se u ponedjeljak, 26. veljače 2018. u 9 sati u Ronjgovoj 1. Vrijedi prijava u studomatu.
   
Gostovanje predstave La locandiera /...
Drage studentice i studenti, svi koji se žele okušati kao radijski voditelji, glazbeni urednici ili tehničari, pozivamo vas na audiciju za studentsku radio emisiju „Radio X-ica“, na HRT, Centar Pula na Radio Puli, 22. veljače u 15 sati. Očekuje vas zanimljiv i dinamičan posao na kojem ćete steći iskustvo rada u elektroničkim medijima. Popunjenu prijavnicu ponesite na audiciju. /_news/87135/AUDICIJA_Radio x-ica.pdf
Otvoren je natječaj za stipendije pri Sveučilištu Touhoku u gradu Sendaiju. Studentima je osiguran smještaj i 80.000 yena mjesečno. Znanje japanskog jezika je nužno. Detaljnije informacije ovdje:  https://goo.gl/Wfd37y
Ispit (pismeni) i popravni kolokvij iz kolegija Uvod u dijalektologiju održat će se  u petak (2. veljače) u 14 sati.
Poštovani, tim DARIAH-ovog projekta DESIR moli vas za suradnju na ispunjavanju upitnika čiji će rezultati omogućiti procjenu trenutnog povjerenja u DARIAH i dovesti do aktivnosti koje će povećati povjerenje u DARIAH usluge i infrastrukturu ( https://surveys.fcsh.unl.pt/index.php/995839?lang=en ). Poziv je upućen svima koji imaju doticaja s područjem humanistike i umjetnosti, uključujući i studente i istraživače. Hvala unaprijed, Koraljka Kuzman Šlogar, dr. sc. DARIAH-HR nacionalna koordinatorica  
Ispitni rokovi koje studenti mogu prijaviti preko studomata su 30. siječnja i 20. veljače. Detaljan raspored po kolegijima, datume i satnicu možete pogledati ovdje
Raspored izlaganja govora iz kolegija Govorno izražavanje te razrada dolazaka za Ruski jezik 1 bit će objavljen nakon 8. siječnja, pa se studenti mole da se jave na e-mail nastavnici:  irena.mikulaco@unipu.hr, gdje će dobiti potpunu informaciju i raspored. Studenti koji slušaju Ruski jezik 3 su dobili materijal, za sva pitanja, neka se jave na e-mail, a za Ruski jezik 5 neka ostave u pretincu svoje uratke zajedno sa svojom e-mail adresom. Studenti koji slušaju Govor eletkroničkih medija, neka svoja istraživanja o medijima ostave u pretincu u Vijećnici sa svojom e-mail adresom. Za individualne konzultacije i pitanja obratite se na e-mail: irena.mikulaco@unipu.hr
Kolegiji Venecija između uspona i pada i Povijesna demografija neće se izvoditi u ljetnom semestru diplomskog studija. Studenti koji su upisali navedene kolegije trebaju se odlučiti za neki od preostalih izbornih kolegija u ponudi. Eventualne teškoće pri upisivanju novih kolegija rješavat će predstojnik Odsjeka.
Kolokvij iz kolegija Povijesna gramatika održat će se u srijedu, 13. prosinca, u dvorani 18 u 13 sati.
Nastava iz kolegija Uvod u dijalektologiju hrvatskoga jezika  sljedećeg će se tjedna održati u ovim terminima:  Srijeda, 13. prosinca: 11.30 - 12:15 seminar (Samanta Milotić Bančić, asist.); Četvrtak, 14. prosinca: 18:00 - 20:00 predavanje (doc. dr. sc. Filip Galović); Petak, 15. prosinca: 9:00 - 11:15 predavanje (doc. dr. sc. Filip Galović);                                     17:30 - 20:00 predavanje (doc. dr. sc. Filip Galović); Subota, 16. prosinca: 9:00 - 12:00 predavanje (doc. dr. sc. Filip Galović).
Japansko veleposlanstvo raspisuje natječaj za jednogodišnje stipendije u Japanu za studente japanologije. Natječaj traje do 16. veljače 2018.
Konzultativna nastava održat će se 8., 15. i 22. studenog 2017. od 17 do 20 sati u dv. 34 u Ronjgovoj 1.
Od 1. studenoga, studenti će informacije koje se odnose na pojedine predmete (otkazivanje nastave, promjena termina, zadaci, upute, rezultati kolokvija i ispita i sl.) dobivati putem mrežnih stranica pojedinih predmeta i e-učenja. Uz to, za pravodobno je informiranje potrebno redovito pratiti Obavijesti Odsjeka za povijest (https://ffpu.unipu.hr/ffpu/povijest/obavijesti) i oglasnu ploču Filozofskog fakulteta.
Umjesto u ljetnom, izborni predmet Kulturno-povijesni spomenici ove se godine održava u zimskom semestru: - predavanja: srijeda, 15:30-16:55, dv. Pula - seminari: srijeda, 17.00-18:25, dv. 202 (studenti A-LJ) - seminari: srijeda, 18.30-19:55, dv. 202 (studenti M-Ž)
Predavanja iz navedenog predmeta održat će se u konzultativnom obliku 8., 15. i 22. studenog 2017. od 17:00 do 20:00 sati u dv. 34 u Ronjgovoj 1.
Nastava iz navedenog predmeta bit će u konzultativnom obliku (ukupno 12 sati). Budući da su već održana tri termina, onaj u srijedu, 25. listopada 2017. bit će posljednji. Zato molim svih sedam upisanih studenata da svakako dođu na predavanje.
Pozivaju se studenti Filozofskog fakulteta na 15. Pulske dane eseja: na slušanje izlaganja u prostorima DHK te predstavljanje knjige Vinka Brešića u petak, 20.10. u 18:00 u Svečanoj dvorani Tone Peruška.