Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Gostujuće predavanje profesorice...
Pozivamo Vas na online predavanje profesorice Floriane Calitti sa Sveučilišta za strance u Perugi (Italija) pod naslovom  Le molte "vite" di Beatrice nelle opere di Dante . Predavanje će se održati na talijanskom jeziku na Odsjeku za talijanistiku putem Zoom-a u srijedu 8. rujna 2021. s početkom u 11:30. Poveznica:   https://unipu-hr.zoom.us/j/93163668539
Rektorova nagrada studentu 3. godine...
Paolo Trani, student 3. godine jednopredmentnog preddiplomskog studija Talijanskog jezika i književnosti, primio je Rektorovu nagradu za izvanredan uspjeh postignut u akademskoj godini 2019./2020.
Seminar za stručno usavršavanje...
Na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta Jurja Dobrile u Puli 8. i 9. travnja održat će se virtualno Seminar za stručno usavršavanje nastavnika talijanskoga jezika pod nazivom Od jezika do književnosti, od književnosti do jezika.
Terenska nastava: Torino (14.-17. 05....
Odsjek za talijanistiku Filozofskoga fakulteta i Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije organiziraju terensku nastavu u  Torino od 14. do 17. svibnja 2020. Više informacija na:  mdamiani@unipu.hr  (doc. dr. sc. Martina Damiani).
Književni natječaj Certamen Tassianum...
U sklopu održanog književnog natječaja Certamen Tassianum (Sorrento, Italija) objavljeni su najbolji radovi u časopisu Studi Tassiani Sorrentini, priznanje je dobila i naša studentica 2. godine talijanistike M. Rotta s radom L’influsso della Gerusalemme liberata sulla letteratura croata del Seicento . Čestitamo u ime Odsjeka.