Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti Filozofskog fakulteta u Puli

Autor: Vanessa Toić
Nova prijenosna računala u Knjižnici!
Filozofski fakultet omogućio je studentima korištenje 6 prijenosnih računala u Knjižnici Filozofskog fakulteta i Muzičke akademije! Pišite seminare, zadaće, završne i diplomske radove u Knjižnici! Knjižnica je otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati.

Odluku o održavanju nastupnog...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice dr. sc. Dragane Špica za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana japanologija, u srijedu, 14. prosinca 2022. u dv. 403 (FET), u 8.45, na temu: „O funkcionalnom izrazu to iu u japanskom jeziku“  Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa COVID–19 izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odluka o nastupnom predavanju...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice dr. sc.  za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, grana antička arheologija, u četvrtak, 1. prosinca 2022. u dv. 7, u 14.30, na temu, "Vrste rimskog keramičkog posuđa" u sklopu redovne nastave iz kolegija Obrada antičkih nalaza Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa COVID–19 izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske. 

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Upisi u tijeku  - Međunarodni ispiti...
Filozofski fakultet je ovlašteni centar za provođenje ispita PLIDA. Ispiti su priznati od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva znanosti Republike Italije, a položeni ispit i ostvareno uvjerenje važeći su dokument o poznavanju jezika u svrhu upisa na talijanska sveučilišta ili za zapošljavanje u Italiji i zemljama EU. Filozofski fakultet je ovlašteni centar za provođenje ispita PLIDA. Ispiti su priznati od Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva znanosti Republike Italije, a položeni ispit i ostvareno uvjerenje važeći su dokument o poznavanju jezika u svrhu stjecanja talijanskog državljanstva, dozvole za boravak u Italiji, upis na talijanska sveučilišta ili za zapošljavanje u Italiji i zemljama EU.

Sportske aktivnosti za studente u...
Sportske aktivnosti za studente u akademskoj godini 2022./2023. održavaju se u sportskoj dvorani u Ronjgovoj 1 prema sljedećem rasporedu: Pilates – ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19.30 (voditeljica: Lena Habalija, mag. cin.) Odbojka – ponedjeljkom i četvrtkom od 19.30 do 21 (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) Košarka – srijedom od 19 do 20.30 sati (voditelj: Zlatko Tkalčec, v. pred.) U navedenim aktivnostima mogu sudjelovati svi studenti bez obzira jesu li izabrali Kineziološku kulturu kao izborni kolegij. izv. prof. dr. sc. Iva Blažević

Završen postupak za izbor dekana...
Fakultetsko vijeće na svojoj 15. redovitoj sjednici održanoj 21. ožujka 2022. donijelo je Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Filozofskoga fakulteta. Povjerenstvo je provelo postupak izbora te je na Vijeću 15. lipnja jednoglasno izabrana prof. dr. sc. Lina Pliško za dekanicu Fakulteta u svome drugom mandatu. Odlukom Senata koja je donesena na 10. sjednici 21. lipnja potvrđen je drugi mandat u trajanju od tri godine, koji počinje s novom akademskom godinom, 1. listopada 2022. i traje do 30. rujna 2025. godine.

Započeo postupak za izbor dekana...
Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta na svojoj 15. redovitoj sjednici održanoj 21. ožujka 2022. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Filozofskog fakulteta u Puli. Kandidatura za izbor dekana sadrži prijedlog odnosno prijavu za izbor dekana te životopis i program rada kandidata, a za dekana se može kandidirati nastavnik Sveučilišta u znanstveno-nastavnom odnosno umjetničko-nastavnom zvanju redovitog ili izvanrednog profesora u radnom odnosu s najmanje 50% radnog vremena. Mandat dekana traje tri godine od dana Odluke Senata kojom se dekan potvrđuje, a ista osoba može biti izabrana najviše dvaput uzastopno.

Najava nastupnog predavanja dr. sc....
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docentice iz područja humanističkih znanosti, polje povijest, grana hrvatska i svjetska moderna i suvremena povijest, za kandidatkinju dr. sc. Anitu Buhin, u utorak, 19. travnja 2022. u 11.30, hibridno: u dvorani br. 12 i preko Platforme Zoom (poveznica će biti poslana naknadno) na temu "Mediteranizacija socijalističke Jugoslavije”.

Privremena obustava (dijela) rada...
Sa strepnjom pratimo vijesti o zbivanjima u Ukrajini u kojoj je na djelu napad na teritorijalni integritet, nacionalni identitet i kulturnu baštinu, u kojemu stradava i nedužno civilno stanovništvo. Humanitarna kriza i izbjeglički val stotina tisuća ljudi ne mogu se ničim opravdati. Izražavamo podršku svim stradalnicima i nadamo se da će rat prestati  što prije. Suosjećamo sa svima u Ukrajini i Rusiji koji trpe posljedice ovog rata. Sa žaljenjem moramo privremeno obustaviti rad Centra ruskog jezika i kulture „Institut Puškin“ u onom dijelu koji se vezuje za suradnju s međunarodnom partnerskom mrežom „Institut Puškin“, iako će Centar i dalje njegovati ruski jezik i kulturu. Ruska kultura baština je cijeloga čovječanstva, kao i sve druge nacionalne kulture, pa tako i ukrajinska.

Nastupno predavanje dr. sc. Katarine...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika dr. sc. Katarine Geromette za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, za geoarheološke kolegije na Odsjeku za arheologiju na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. u 10 sati, na temu "Kako nastaju arheološka nalazišta? Geo(etno)arheološki pristup”, preko Platforme Zoom:

Nastupno predavanje dr. sc. josipa...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika dr. sc. Josipa Višnjića za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, grana srednjovjekovna arheologija, u ponedjeljak, 29. studenoga 2021. u 16 sati, preko Platforme Zoom, na temu "Istraživanje istarskih feudalnih utvrda. Primjena metode arheologije arhitekture".

Nastupno predavanje dr. sc. Nikole...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika na Odsjeku za anglistiku dr. sc. Nikole Novakovića u utorak, 16. studenoga 2021. u 15.25 , učionica 402, FET ili online, na temu "Uvod u teorije humora u književnosti".

Nastupno predavanje Zhen Zhou na temu...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor  u naslovno nastavno zvanje lektora iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana sinologija na Odsjeku za azijske studije za kandidatkinju Zhen Zhou na engleskom jezikuu utorak, 5. listopada 2021. u 10.30, online , na temu "Names and surnames in Chinese language" (Imena i prezimena u kineskom jeziku).

Nastupno predavanje dr. sc. Katje...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o nastaupnom predavanju pristupnice dr. sc. Katje Dobrić Basaneže za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika (za jezične kolegije) na temu English for Specific Purposes oje će se održati u srijedu, 5. svibnja 2021. od 10.30 do 11.15 na ZOOM platformi.  

Dovršena serija predavanja o...
Arheološki muzej Istre u suradnji s Odsjekom za azijske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli virtualno je organizirao predavanja o japanskoj kulturi povodom izložbe Yakishime – Earth Metamorphosis / Metamorfoza zemlje u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca. Izložba je dala uvid u dugogodišnju tradiciju izrade i uporabe keramike u japanskoj kulturi te rituale koji se vezuju uz nju, a zanimljiva predavanja o japanskoj kulturi pripremili su nastavnici i studenti japanologije u Puli .

Nastupno predavanje mr. sc. Sunčice...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno naslovno zvanje predavača iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, kolegij Zaštita arheoloških spomenika, mr. sc. Sunčice Mustač u utorak 20. travnja 2021. u 11 sati, online, na temu "Konzervacija srednjovjekovnih crkava u južnoj Istri - suvremena inačica Ruskinovog dostojanstvenog propadanja spomenika“.

Autor: Tara Pavlović
14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj
Doc. dr. sc. Marlena Plavšić, Filozofski fakultet u Puli, sudjelovala je u programu 14. Tjedna psihologije u Istri kao voditeljica okruglog stola održanog 15. veljače na temu što radi psiholog / psihologinja.

Autor: Tara Pavlović
Iz medija: U starenju i starosti nije...
Prof. dr. sc. Neala Ambrosi Randić s Filozofskog fakulteta u Puli dala je duži intervju portalu Moje vrijeme o temi koja nas sve prije ili poslije zanima, a možete ga pročitati na sljedećoj poveznici:  

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odluka o nastupnom predavanju Sarah...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto lektorice iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana romanistika za kolegije talijanskog jezika na Odsjeku za talijanistiku na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu za kandidatkinju Sarah Zancovich na temu "L'uso del genere femminile e maschile nei sostantivi dell'italiano contemporaneo", "Korištenje ženskoga i muškoga roda imenica u suvremenom talijanskom jeziku" koje će se održati u u petak, 18. prosinca 2020. u 10.30 sati, online.

Odluka o nastupnom predavanju...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u naslovno nastavno zvanje lektora iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana druge orijentalne i ostale filologije (za korejski jezik) za Minyoung Chang, mag. kor. na temu "Završni suglasnici u korejskom slogu i struktura korejskih slogova" koje će se održati u u srijedu, 28. listopada 2020. u 8 sati, putem Zoom-a. Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa COVID–19 izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske, odnosno u ovom slučaju na daljinu korištenjem alata Zoom video komunikacije.

Autor: Ariana Brženda
Obavijest o nastupnom predavanju...
Nastupno će se predavanje pristupnice Stefani Silli, mag. jap., održati sutra u 12 sati na sljedećoj poveznici putem alata Google Meet: https://meet.google.com/rck-hvjr-wku Nadimak linka: nastupnosilli

Autor: Dominik Tomislav Vladić
Odluka o nastupnom predavanju Stefani...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja Stefani Silli, mag. jap. na temu "Korištenje nastavka  sou desu  za izražavanje zapažanja i pretpostavki u japanskom jeziku" iz kolegija  Japanski jezik  koje će se održati u u utorak, 20. listopada 2020. u 12 sati, u dvorani 18  .  Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa  COVID–19  izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske.

Prijava teme završnog i diplomskog...
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti Filozofskog fakulteta u Puli mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.  Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  nrosanda@unipu.hr .

Nastupno predavanje dr. sc. Vanesse...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli, prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Vanesse Vitković Marčeta na temu "Rječnička natuknica" iz kolegija  Leksikologija hrvatskoga standardnoga jezika  koje će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2020.  u  10 sati u dvorani 17 .  Zbog epidemije koronavirusa, predavanje će se održati na daljinu, pomoću alata BigBlueButton na E-učenju kolegija.     ×