Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti

Nastupno predavanje dr. sc. Katje...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o nastaupnom predavanju pristupnice dr. sc. Katje Dobrić Basaneže za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika (za jezične kolegije) na temu English for Specific Purposes oje će se održati u srijedu, 5. svibnja 2021. od 10.30 do 11.15 na ZOOM platformi.  
Dovršena serija predavanja o...
Arheološki muzej Istre u suradnji s Odsjekom za azijske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli virtualno je organizirao predavanja o japanskoj kulturi povodom izložbe Yakishime – Earth Metamorphosis / Metamorfoza zemlje u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca. Izložba je dala uvid u dugogodišnju tradiciju izrade i uporabe keramike u japanskoj kulturi te rituale koji se vezuju uz nju, a zanimljiva predavanja o japanskoj kulturi pripremili su nastavnici i studenti japanologije u Puli .
Nastupno predavanje mr. sc. Sunčice...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno naslovno zvanje predavača iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, kolegij Zaštita arheoloških spomenika, mr. sc. Sunčice Mustač u utorak 20. travnja 2021. u 11 sati, online, na temu "Konzervacija srednjovjekovnih crkava u južnoj Istri - suvremena inačica Ruskinovog dostojanstvenog propadanja spomenika“.
14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj
Doc. dr. sc. Marlena Plavšić, Filozofski fakultet u Puli, sudjelovala je u programu 14. Tjedna psihologije u Istri kao voditeljica okruglog stola održanog 15. veljače na temu što radi psiholog / psihologinja.
Iz medija: U starenju i starosti nije...
Prof. dr. sc. Neala Ambrosi Randić s Filozofskog fakulteta u Puli dala je duži intervju portalu Moje vrijeme o temi koja nas sve prije ili poslije zanima, a možete ga pročitati na sljedećoj poveznici:  
Odluka o nastupnom predavanju Sarah...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto lektorice iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana romanistika za kolegije talijanskog jezika na Odsjeku za talijanistiku na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu za kandidatkinju Sarah Zancovich na temu "L'uso del genere femminile e maschile nei sostantivi dell'italiano contemporaneo", "Korištenje ženskoga i muškoga roda imenica u suvremenom talijanskom jeziku" koje će se održati u u petak, 18. prosinca 2020. u 10.30 sati, online.
Odluka o nastupnom predavanju...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u naslovno nastavno zvanje lektora iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana druge orijentalne i ostale filologije (za korejski jezik) za Minyoung Chang, mag. kor. na temu "Završni suglasnici u korejskom slogu i struktura korejskih slogova" koje će se održati u u srijedu, 28. listopada 2020. u 8 sati, putem Zoom-a. Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa COVID–19 izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske, odnosno u ovom slučaju na daljinu korištenjem alata Zoom video komunikacije.
Obavijest o nastupnom predavanju...
Nastupno će se predavanje pristupnice Stefani Silli, mag. jap., održati sutra u 12 sati na sljedećoj poveznici putem alata Google Meet: https://meet.google.com/rck-hvjr-wku Nadimak linka: nastupnosilli
Odluka o nastupnom predavanju Stefani...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja Stefani Silli, mag. jap. na temu "Korištenje nastavka  sou desu  za izražavanje zapažanja i pretpostavki u japanskom jeziku" iz kolegija  Japanski jezik  koje će se održati u u utorak, 20. listopada 2020. u 12 sati, u dvorani 18  .  Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa  COVID–19  izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske.
Prijava teme završnog i diplomskog...
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti Filozofskog fakulteta u Puli mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.  Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  nrosanda@unipu.hr .
Nastupno predavanje dr. sc. Vanesse...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli, prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Vanesse Vitković Marčeta na temu "Rječnička natuknica" iz kolegija  Leksikologija hrvatskoga standardnoga jezika  koje će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2020.  u  10 sati u dvorani 17 .  Zbog epidemije koronavirusa, predavanje će se održati na daljinu, pomoću alata BigBlueButton na E-učenju kolegija.     ×      
Dekanica Filozofskog fakulteta donijela je odluku o održavanju nastupnih predavanja za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje arheologija, grana prapovijesna arheologija pristupnika dr. sc. Hrvoja Kalafatića, na temu:  "Uloga predrasude u arheološkom zapisu: studija slučaja neolitičkih krugova" te za izbor u nastavno zvanje predavačice, iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje arheologija,  pristupnice mag. Tee Zubin Ferri, na temu: "Uvod u arheometriju - prirodne znanosti u službi arheologije". Održat će se dana 5. prosinca 2019. s početkom u 14;00 i 15;45 sati, u Dvorani Slavka Zlatića, I. M. Ronjgova 1.
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana kroatistika: dr. sc. Dubravka Dulibić–Paljar , u petak, 22. studenoga 2019. u 12:15 sati, dvorana br. 18 na temu "Diskurs o djevičanstvu u Vetranovićevoj Istoriji od Dijane".     ×      
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana teorija i povijest književnosti dr. sc. Matije Jelače u četvrtak, 24. listopada 2019. u 13.15 sati, dvorana br. 17 na temu "Teorija književnosti između filozofije i (neuro)znanosti".
Dekanica Filozofskoga fakulteta u Puli donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje docentice dr. sc. Marine Zgrablić koje će se održati u petak, 18. listopada 2019. u 10.30 sati u predavaonici br. 17.