Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti Filozofskog fakulteta u Puli

Započeo postupak za izbor dekana...
Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta na svojoj 15. redovitoj sjednici održanoj 21. ožujka 2022. godine donijelo je Odluku o pokretanju postupka za izbor dekana Filozofskog fakulteta u Puli. Kandidatura za izbor dekana sadrži prijedlog odnosno prijavu za izbor dekana te životopis i program rada kandidata, a za dekana se može kandidirati nastavnik Sveučilišta u znanstveno-nastavnom odnosno umjetničko-nastavnom zvanju redovitog ili izvanrednog profesora u radnom odnosu s najmanje 50% radnog vremena. Mandat dekana traje tri godine od dana Odluke Senata kojom se dekan potvrđuje, a ista osoba može biti izabrana najviše dvaput uzastopno.
Najava nastupnog predavanja dr. sc....
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docentice iz područja humanističkih znanosti, polje povijest, grana hrvatska i svjetska moderna i suvremena povijest, za kandidatkinju dr. sc. Anitu Buhin, u utorak, 19. travnja 2022. u 11.30, hibridno: u dvorani br. 12 i preko Platforme Zoom (poveznica će biti poslana naknadno) na temu "Mediteranizacija socijalističke Jugoslavije”.
Privremena obustava (dijela) rada...
Sa strepnjom pratimo vijesti o zbivanjima u Ukrajini u kojoj je na djelu napad na teritorijalni integritet, nacionalni identitet i kulturnu baštinu, u kojemu stradava i nedužno civilno stanovništvo. Humanitarna kriza i izbjeglički val stotina tisuća ljudi ne mogu se ničim opravdati. Izražavamo podršku svim stradalnicima i nadamo se da će rat prestati  što prije. Suosjećamo sa svima u Ukrajini i Rusiji koji trpe posljedice ovog rata. Sa žaljenjem moramo privremeno obustaviti rad Centra ruskog jezika i kulture „Institut Puškin“ u onom dijelu koji se vezuje za suradnju s međunarodnom partnerskom mrežom „Institut Puškin“, iako će Centar i dalje njegovati ruski jezik i kulturu. Ruska kultura baština je cijeloga čovječanstva, kao i sve druge nacionalne kulture, pa tako i ukrajinska.
Nastupno predavanje dr. sc. Katarine...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika dr. sc. Katarine Geromette za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, za geoarheološke kolegije na Odsjeku za arheologiju na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. u 10 sati, na temu "Kako nastaju arheološka nalazišta? Geo(etno)arheološki pristup”, preko Platforme Zoom:
Nastupno predavanje dr. sc. josipa...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika dr. sc. Josipa Višnjića za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, grana srednjovjekovna arheologija, u ponedjeljak, 29. studenoga 2021. u 16 sati, preko Platforme Zoom, na temu "Istraživanje istarskih feudalnih utvrda. Primjena metode arheologije arhitekture".
Nastupno predavanje dr. sc. Nikole...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika na Odsjeku za anglistiku dr. sc. Nikole Novakovića u utorak, 16. studenoga 2021. u 15.25 , učionica 402, FET ili online, na temu "Uvod u teorije humora u književnosti".
Nastupno predavanje Zhen Zhou na temu...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor  u naslovno nastavno zvanje lektora iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana sinologija na Odsjeku za azijske studije za kandidatkinju Zhen Zhou na engleskom jezikuu utorak, 5. listopada 2021. u 10.30, online , na temu "Names and surnames in Chinese language" (Imena i prezimena u kineskom jeziku).
Nastupno predavanje dr. sc. Katje...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o nastaupnom predavanju pristupnice dr. sc. Katje Dobrić Basaneže za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana anglistika (za jezične kolegije) na temu English for Specific Purposes oje će se održati u srijedu, 5. svibnja 2021. od 10.30 do 11.15 na ZOOM platformi.  
Dovršena serija predavanja o...
Arheološki muzej Istre u suradnji s Odsjekom za azijske studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli virtualno je organizirao predavanja o japanskoj kulturi povodom izložbe Yakishime – Earth Metamorphosis / Metamorfoza zemlje u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca. Izložba je dala uvid u dugogodišnju tradiciju izrade i uporabe keramike u japanskoj kulturi te rituale koji se vezuju uz nju, a zanimljiva predavanja o japanskoj kulturi pripremili su nastavnici i studenti japanologije u Puli .
Nastupno predavanje mr. sc. Sunčice...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u nastavno naslovno zvanje predavača iz područja humanističkih znanosti, polje arheologija, kolegij Zaštita arheoloških spomenika, mr. sc. Sunčice Mustač u utorak 20. travnja 2021. u 11 sati, online, na temu "Konzervacija srednjovjekovnih crkava u južnoj Istri - suvremena inačica Ruskinovog dostojanstvenog propadanja spomenika“.
14. Tjedan psihologije u Hrvatskoj
Doc. dr. sc. Marlena Plavšić, Filozofski fakultet u Puli, sudjelovala je u programu 14. Tjedna psihologije u Istri kao voditeljica okruglog stola održanog 15. veljače na temu što radi psiholog / psihologinja.
Iz medija: U starenju i starosti nije...
Prof. dr. sc. Neala Ambrosi Randić s Filozofskog fakulteta u Puli dala je duži intervju portalu Moje vrijeme o temi koja nas sve prije ili poslije zanima, a možete ga pročitati na sljedećoj poveznici:  
Odluka o nastupnom predavanju Sarah...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u nastavno zvanje i na radno mjesto lektorice iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana romanistika za kolegije talijanskog jezika na Odsjeku za talijanistiku na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu za kandidatkinju Sarah Zancovich na temu "L'uso del genere femminile e maschile nei sostantivi dell'italiano contemporaneo", "Korištenje ženskoga i muškoga roda imenica u suvremenom talijanskom jeziku" koje će se održati u u petak, 18. prosinca 2020. u 10.30 sati, online.
Odluka o nastupnom predavanju...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika u izbor u naslovno nastavno zvanje lektora iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana druge orijentalne i ostale filologije (za korejski jezik) za Minyoung Chang, mag. kor. na temu "Završni suglasnici u korejskom slogu i struktura korejskih slogova" koje će se održati u u srijedu, 28. listopada 2020. u 8 sati, putem Zoom-a. Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa COVID–19 izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske, odnosno u ovom slučaju na daljinu korištenjem alata Zoom video komunikacije.
Obavijest o nastupnom predavanju...
Nastupno će se predavanje pristupnice Stefani Silli, mag. jap., održati sutra u 12 sati na sljedećoj poveznici putem alata Google Meet: https://meet.google.com/rck-hvjr-wku Nadimak linka: nastupnosilli
Odluka o nastupnom predavanju Stefani...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja Stefani Silli, mag. jap. na temu "Korištenje nastavka  sou desu  za izražavanje zapažanja i pretpostavki u japanskom jeziku" iz kolegija  Japanski jezik  koje će se održati u u utorak, 20. listopada 2020. u 12 sati, u dvorani 18  .  Predavanje će se održati u skladu sa svim mjerama i preporukama za suzbijanje epidemije virusa  COVID–19  izdanima od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske.
Prijava teme završnog i diplomskog...
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti Filozofskog fakulteta u Puli mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija.  Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  nrosanda@unipu.hr .
Nastupno predavanje dr. sc. Vanesse...
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli, prof. dr. sc. Lina Pliško donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja dr. sc. Vanesse Vitković Marčeta na temu "Rječnička natuknica" iz kolegija  Leksikologija hrvatskoga standardnoga jezika  koje će se održati u četvrtak, 26. ožujka 2020.  u  10 sati u dvorani 17 .  Zbog epidemije koronavirusa, predavanje će se održati na daljinu, pomoću alata BigBlueButton na E-učenju kolegija.     ×      
Dekanica Filozofskog fakulteta donijela je odluku o održavanju nastupnih predavanja za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje arheologija, grana prapovijesna arheologija pristupnika dr. sc. Hrvoja Kalafatića, na temu:  "Uloga predrasude u arheološkom zapisu: studija slučaja neolitičkih krugova" te za izbor u nastavno zvanje predavačice, iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje arheologija,  pristupnice mag. Tee Zubin Ferri, na temu: "Uvod u arheometriju - prirodne znanosti u službi arheologije". Održat će se dana 5. prosinca 2019. s početkom u 14;00 i 15;45 sati, u Dvorani Slavka Zlatića, I. M. Ronjgova 1.
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana kroatistika: dr. sc. Dubravka Dulibić–Paljar , u petak, 22. studenoga 2019. u 12:15 sati, dvorana br. 18 na temu "Diskurs o djevičanstvu u Vetranovićevoj Istoriji od Dijane".     ×      
Dekanica Filozofskog fakulteta u Puli donijela je Odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnika za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docenta iz područja humanističkih znanosti, polje filologija, grana teorija i povijest književnosti dr. sc. Matije Jelače u četvrtak, 24. listopada 2019. u 13.15 sati, dvorana br. 17 na temu "Teorija književnosti između filozofije i (neuro)znanosti".
Dekanica Filozofskoga fakulteta u Puli donijela je odluku o održavanju nastupnog predavanja pristupnice za izbor u znanstveno nastavno zvanje docentice dr. sc. Marine Zgrablić koje će se održati u petak, 18. listopada 2019. u 10.30 sati u predavaonici br. 17.