Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

Nastava se od sutra (18. listopada) ponovo odvija uživo i prema već  postojećem rasporedu. 
Izborni kolegij prof. dr. sc. Renate Šamo Psiholingvistika ove se akademske godine održavati u ljetnom umjesto u zimskom semestru. 
Budući da je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom COVID-19 u ovoj ak. godini, nastava se za sve studente Filozofskog fakulteta u Puli  od danas do kraja tjedna  (12.-16. listopada 2021.) odvija online. Molimo vas da mjerite temperaturu i u slučaju pojave simptoma o tome obavijestite predstojnicu  Odsjeka. 
Nastava iz ovoga kolega neće se održavati ove akademske godine. 
Od ovoga tjedna nastava će se najvećim dijelom odvijati uživo i to na više lokacija koje su navedene u rasporedima. Nastava iz izbornih kolegija će se odvijati na mreži i termini koji nisu uneseni u raspored uskoro će se uskoro unijeti u raspored, dok se zasad dogovor oko izbornih kolegija odvija u dogovoru s nastavnikom odnosno nastavnicom.  Isto tako i jedan će se dio obveznih kolegija odvijati na mreži o čemu će studenti odnosno studentice biti obaviješteni na nastavi. 
Želimo svim studentima i studenticama sretan početak nove akademske godine. Ovoga tjedna nastava je na mreži i uživo, kombinirano, a od sljedećega tjedna uživo, i to na dvije adrese: u zgradi FET-a (Ul. Petra Preradovića 1) i u Talijanskoj srednjoj školi (Santoriova 3). Nastava će biti na mreži ovoga tjedna za one kolegije koji će se održavati od sljedećega tjedna u Talijanskoj srednjoj školi, a uživo kreće sutra za kolegije koji se odvijaju na FET-u. Zgrada Fakulteta u Ronjgovoj 1 privremeno će biti zatvorena zbog restauracijskih radova. Raspored će biti uskoro objavljen, s informacijom koji su kolegiji u kojoj zgradi.  
Mole se studenti da što prije aktiviraju svoje korisničke račune kako bi mogli pristupiti nastavi na mreži (sve upute o korisničkim računima dane su pri upisu). U slučaju poteškoća, studenti se sa svojih postojećih e-mail adresa (gmail, hotmail i drugo) mogu javiti predstojnici Odsjeka doc. dr. sc. Dubravki Dulibić-Paljar na adresu  dubravka.dulibic-paljar@unipu.hr . 
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti Filozofskog fakulteta u Puli mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija. Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  noris.rosanda@unipu.hr Obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici (FFPU Obrazac) može se nakon što se pohrani na računalu otvoriti kao word dokument te kao takav ispuniti i poslati mentoru:   https://www.unipu.hr/ured_za_studente_i_obrazovne_programe/dokumenti#obrasci
Nastava za studente preddiplomskoga studija počinje 6. 10., a za studente diplomskoga studija 12. 10. prema rasporedu. Studenti ne trebaju upisivati i mjeriti temperaturu na ulazu u Fakultet, obveza je temperaturu mjeriti kod kuće. Molimo da svi studenti uvijek sjede na istom mjestu koje je označeno brojem. Ako netko ima povišenu temperaturu, mora ostati kod kuće i o tome obavijestiti djelatnika u Uredu za studente. Sretno u novoj akademskoj godini!
Zbog opravdanih razloga prof. dr. sc. Delbianco neće održati 2. jesenski ispitni rok. Na ispitima će je mijenjati doc. dr. sc. Dulibić-Paljar te se mole studenti da se jave radi dogovora na dpaljar@unipu.hr. 
Ispiti će se održati na Fakultetu prema ustaljenome rasporedu: u 8:30 Fonetika i fonologija u 9:30 Morfologija u 10:30 Teorija standardnoga jezika. Oni koji su spriječeni doći, mogu polagati mrežno/onlajn dan poslije, a raspored će biti objavljen kad se jave svi oni koji će polagati mrežno.
Rok će se održati 7. rujna (online). Molim studente da mi se jave na dpaljar@unipu.hr radi dogovora oko točnoga načina održavanja ispita.
Ispitni rokovi iz kolegija Hrvatska srednjovjekovna književnost  i Hrvatska književnost romantizma i realizma zakazani su za 29. lipnja i 13. srpnja. Međutim, jednako tako postoji mogućnost i polaganja ispita prema dogovoru (dakle i u drugim terminima) te stoga molim da mi se studenti jave (dpaljar@unipu.hr) kako bismo točno dogovorili vrijeme i način polaganja ispita. 
Prof. dr. sc. Valnea Delbianco obavještava studente da se zbog trenutne epidemiološke situacije i nemogućnosti rada u sjedištu Fakulteta – odgađa izvanredni ispitni rok u travnju. Novi termin izvanrednoga ispitnog roka predviđen je od 18. do 22. svibnja 2020. Usmeni ispiti održat će se putem audio-video aplikacije. Studenti će na svoju unipu adresu dobiti podatke o audio-video linku nastavnice tjedan dana prije ispitnoga roka, a raspored polaganja ispita bit će objavljen na mrežnim stranicama Odsjeka. Predviđene su grupe od troje studenata u jednom uključenju.   Za usmeni ispit potrebno je pripremiti odgovarajuću identifikacijsku ispravu, koju treba predočiti na početku ispita te osigurati da se nitko osim studenta ne nalazi u prostoriji za vrijeme ispita.   Dosadašnje prijave za izvanredni ispitni rok od 20. travnja 2020. valjane su i ne treba ih mijenjati, a studenti koji žele polagati ispit u svibnju trebaju prijaviti ispit također u navedenom terminu od 20.travnja!  
Nastava će se odvijati putem e-učenja. Na e-učenju ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=2530#section-3 ) mogu se pronaći svi potrebni materijali, a za dodatne informacije mole se studenti da se jave e-poštom (dpaljar@unipu.hr). 
Nastava će se odvijati preko e-učenja. Na e-učenju kolegija ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=3695#section-0 ) studenti mogu pronaći predavanja (u pdf obliku) kao i ostale materijale: stručnu literaturu i prezentacije te upute o studentskim obvezama. 
Dragi studenti i drage studentice, dok traje obustava nastave u zgradi Fakulteta predavanja će se održavati na daljinu, preko e-učenja i e-pošte. Nastavnici će vam slati materijale, zadatke i upute. Redovito ih pratite i ispunjavajte zadatke. Konzultacije se odvijaju e-poštom.
Mole se studenti zainteresirani za izborni kolegij Psiholingvistika da se što prije jave izv. prof. dr. sc. Renati Šamo na e-adresu  rsamo@unipu.hr  radi dogovora. Nastava je predviđena srijedom od 13.15 do 15.00.
Nastava počinje u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. Sutra, 24. 2., neće se održati zbog spriječenosti nastavnice.
Ispravak kolokvija održat će se u petak, 17. siječnja u 12:15.
U ponedjeljak, 23. prosinca doc. dr. sc. Matija Jelača održat će konzultacije od 12:00 do 13:00. 
Prvi kolokvij iz kolegija Morfologija hrvatskoga standardnog jezika održat će se u ponedjeljak, 23. prosinca u 11 sati. Ispravak kolokvija bit će u prvome tjednu nastave nakon praznika, u vrijeme predavanja.
Zbog službenoga puta neće biti ni nastave ni konzultacija.
Nastava se danas neće održati zbog bolesti. O terminu nadoknade dogovorit ćemo se sljedeći tjedan.   Budući da mi Unipu e-adresa već neko vrijeme ne radi, molila bih studente da mi se javljaju na majda.colak@gmail.com
U četvrtak, 24. listopada neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca.
 Zbog službenog puta doc. dr. sc. I. Grbić ovaj tjedan neće održati nastavu.
Nastava iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca počet će 10. listopada zbog službene odsutnosti nastavnice.
Drugi jesenski ispitni rok održat će se u utorak, 17. rujna u 14 sati.
Ispit će se održati u utorak, 3. rujna u 14:30. 
Poziv na radionicu spekulativne...
Svi ispiti kod prof. Martinović najavljeni za utorak, 2. srpnja, pomiču se za jedan dan te će se održati u srijedu, 3. srpnja, prema ustaljenoj satnici.
Ispit iz kolegija Lingvistika teksta održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 16 sati (umjesto u 10).
Ispit iz kolegija Sintaksa hrvatskoga standardnog jezika održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 15 sati (umjesto u 9). Doc. dr. sc. T. Fonović Cvijanović
Popravni kolokvij i prvi ispitni rok bit će u srijedu, 19. lipnja u 14 sati.   
Ispit iz Tvorbe riječi održat će se 26. lipnja s početkom u 9 sati.
Ispit iz kolegija Hrvatski standardni jezik u 20. stoljeću održat će se 26. lipnja 2019. s početkom u 9 sati.  
ISPRAVAK 1. KOLOKVIJA utorak 28. svibnja 2019., u 11.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   2. KOLOKVIJ srijeda 5. lipnja 2019. u 14.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   ISPRAVAK 2. KOLOKVIJA srijeda 12. lipnja 2019. u 10.00, dv. 18
Konzultacije i upisi ocjena za kolegij Praksa u sklopu metodike književnoga odgoja i obrazovanja održat će se u petak, 26. travnja u 15 sati.   Studenti se mogu prethodno javiti e-poštom na mcolak@unipu.hr.
Pismeni ispiti iz kolegija Teorija književnosti 1 i 2 te Metodologija znanstvenoga rada održat će se u ponedjeljak,  8. travnja u 15:45 u dv. 8.
Predstavljanje Erasmus+ natječaja za 2019./2020., održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka u 13:15 u dv. 12.
U ponedjeljak, 11. ožujka neće biti nastave zbog službene spriječenosti nastavnice. 
Poziv za sudjelovanje na prvoj...
U Tjednu hrvatskoga jezika u ožujku nastavnici Katedre za jezik „Ivan Zoričić“ Odsjeka za kroatistiku organiziraju besplatnu radionicu o poslovnome komuniciranju Hrvatski standardni jezik u pisanoj poslovnoj komunikaciji . Naglasak će biti na uporabnim tekstovima: kako pisati životopis, molbu, poslovna pisma, e-poruke i sl., a polaznici će moći dobiti odgovore i na druge jezične dvojbe s kojima se svakodnevno susreću. Radionica je namijenjena onima kojima je poslovno komuniciranje strukom, ali i svima onima koji žele svoje e-dopisivanje jezično preispitati, „dotjerati“, usavršiti. Radionica će se održati 11. ožujka od 18 do 20 sati u zgradi Fakulteta, I. M. Ronjgova 1, 1. kat, dvorana 17. Broj polaznika je ograničen, maksimalno 25 polaznika, a prijave su obvezne na e-adresu kroatistika@unipu.hr .
Nastava iz kolegija Hrvatski standardni jezik u 20. stoljeću započinje 7. 3. 2018. u 9:45 u dvorani 8.
Ispit će se održati u utorak, 26. veljače u 16 sati.
Nastava će početi od ponedjeljka, 4. ožujka 2019. godine u 16 sati prema rasporedu. 
Popravni kolokvij iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca bit će u srijedu, 13. veljače u 16 sati.
Uvodni sastanak za kolegij Praksa održat će se u srijedu, 13. veljače u 15 sati. 
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 14. siječnja u 15:45 u dv. 8.
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.
U četvrtak, 20. prosinca neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca. Nadoknada će biti u siječnju.
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.
Konzultacije, ispiti i upisi ocjena održat će se u četvrtak, 29. studenoga u 16 sati.
Poziv udruge Zelena Istra: Zelena Istra poziva studente na prikazivanje filma ''This Land is Our Land'' 25. listopada u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.
Konzultacije, ispiti i upisi ocjena održat će se u četvrtak, 20. rujna u 17:30.
Umjesto u četvrtak, 20. rujna, ispit će se održati u ponedjeljak, 24. rujna u 11:30 u dv. 8.
Umjesto u četvrtak, 6. rujna, ispit će se održati u ponedjeljak, 10. rujna u 12:30.
Ispiti, upisi ocjena i konzultacije održat će se u četvrtak, 6. rujna od 17 sati.
Upis ocjena za studente koji su izvršili sve obveze bit će u petak, 13. srpnja u 10 sati.
Obrana završnoga rada A. Burazin pod naslovom Ekspresivi u hrvatskome jeziku održat će se u srijedu, 11. srpnja u 10 sati u dvorani 17.
Pozivaju se svi studenti da dođu na predavanje o hrvatskome jeziku u tisku i mreži i na predstavljanje rada Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u četvrtak, 12. srpnja 2018. u 12:30 u Dvoranu Slavka Zlatića (prizemlje). O jeziku će govoriti ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Jozić te znanstvenica s Instituta dr. sc. Milica Mihaljević. Prilika je to da se upoznaju i čuju jedni od autora Hrvatskoga pravopisa, ali i autora niza jezikoslovnih relevantnih izdanja. Prije predavanja, u 12 sati, Fakultet i Sveučilište u Puli sklopit će sporazum o suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Umjesto u četvrtak, 5. srpnja, ispit će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja u 11:30 u dv. 8.
U utorak, 29. svibnja 2018. dr. sc. V. Vitković Marčeta zbog bolesti neće održati ni nastavu ni konzultacije.
U četvrtak, 17. svibnja 2018. dr. sc. V. Vitković Marčeta neće održati konzultacije.