Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

U srijedu, 25. svibnja 2022. u goste nam dolaze studenti sveučilišta British Columbia Institute of Technology u sklopu ljetne škole Teatra Erato koja se održava u Grožnjanu od 21. do 31. svibnja. U povodu njihova dolaska, u Svečanoj dvorani Slavka Zlatića (dv. 11) Filozofskoga fakulteta u Puli dvije profesorice našega fakulteta održat će zanimljiva predavanja.
Gradska knjižnica i čitaonica Pula priprema specijalan katalog preporuka za čitanje i poziva sve zainteresirane studentice i studente da se uključe u akciju i pošalju kratku recenziju književnog djela koje im je proširilo horizonte te ih navelo na promišljanje i djelovanje u smjeru slobode življenja, identiteta, govora, vjere... 
Pozivaju se studenti 2. i 3. godine na zajednički sastanak. Tema sastanka jest diplomski studij. Sastanak će se održati u četvrtak 12. 5. 2022. u dv. 5 s početkom u 11 sati. 
U utorak, 4.travnja nastava se neće održati zbog spriječenosti nastavnice. 
Prof. dr. sc. Renata Šamo održavat će izborni kolegij  Psiholingvistika  utorkom od 9.30 do 11.00 na daljinu dok se ne pronađe odgovarajući prostor.  Nastava počinje 15. ožujka . Glavna koordinatorica kroatističke grupe bit će kolegica  Diana Jugovac .
Mole se studenti da se jave prof. dr. sc. Renati Šamo (renata.samo@unipu.hr) radi dogovora o radu na kolegiju. 
Nastava izbornih kolegija Lektoriranje tekstova (studiji Hrvatskoga jezika i književnosti) i Kultura govorenja i pisanja (Edukacijski paket) neće se održati 28. veljače 2022. zbog spriječenosti nastavnica. Nastava na tim kolegijima započet će 7. ožujka 2022. 
Mole se studenti da se jave doc. dr. sc. Ivani Nežić radi dogovora oko ispita u veljači. Kontakt: ivana.nezicka@gmail.com ili inezic@unipu.hr.
Ispitni rokovi u veljači održavat će uobičajeno, u dva termina. Rokovi će biti uskoro objavljeni ovdje, na stranicama Odsjeka, i na stranicama kolegija na e-učenju. 
Izborni kolegij prof. dr. sc. Renate Šamo Psiholingvistika ove se akademske godine održavati u ljetnom umjesto u zimskom semestru. 
Nastava iz ovoga kolega neće se održavati ove akademske godine. 
Od ovoga tjedna nastava će se najvećim dijelom odvijati uživo i to na više lokacija koje su navedene u rasporedima. Nastava iz izbornih kolegija će se odvijati na mreži i termini koji nisu uneseni u raspored uskoro će se uskoro unijeti u raspored, dok se zasad dogovor oko izbornih kolegija odvija u dogovoru s nastavnikom odnosno nastavnicom.  Isto tako i jedan će se dio obveznih kolegija odvijati na mreži o čemu će studenti odnosno studentice biti obaviješteni na nastavi. 
Želimo svim studentima i studenticama sretan početak nove akademske godine. Ovoga tjedna nastava je na mreži i uživo, kombinirano, a od sljedećega tjedna uživo, i to na dvije adrese: u zgradi FET-a (Ul. Petra Preradovića 1) i u Talijanskoj srednjoj školi (Santoriova 3). Nastava će biti na mreži ovoga tjedna za one kolegije koji će se održavati od sljedećega tjedna u Talijanskoj srednjoj školi, a uživo kreće sutra za kolegije koji se odvijaju na FET-u. Zgrada Fakulteta u Ronjgovoj 1 privremeno će biti zatvorena zbog restauracijskih radova. Raspored će biti uskoro objavljen, s informacijom koji su kolegiji u kojoj zgradi.  
Mole se studenti da što prije aktiviraju svoje korisničke račune kako bi mogli pristupiti nastavi na mreži (sve upute o korisničkim računima dane su pri upisu). U slučaju poteškoća, studenti se sa svojih postojećih e-mail adresa (gmail, hotmail i drugo) mogu javiti predstojnici Odsjeka doc. dr. sc. Dubravki Dulibić-Paljar na adresu  dubravka.dulibic-paljar@unipu.hr . 
Sukladno uvjetima nastale epidemiološke situacije i odluke o organizaciji rada na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli studenti Filozofskog fakulteta u Puli mogu e-poštom prijaviti temu završnog/diplomskog rada Uredu za studente i obrazovne programe do 15. travnja posljednje akademske godine studija. Ispunjeni obrazac student dostavlja e-poštom mentoru koji će odgovoriti studentu sa "suglasan/suglasna" umjesto potpisa koji student zatim prosljeđuje Uredu za studente i obrazovne programe na unos podataka u ISVU sustav i to djelatnici Noris Rosanda, na  noris.rosanda@unipu.hr Obrazac koji se nalazi na sljedećoj poveznici (FFPU Obrazac) može se nakon što se pohrani na računalu otvoriti kao word dokument te kao takav ispuniti i poslati mentoru:   https://www.unipu.hr/ured_za_studente_i_obrazovne_programe/dokumenti#obrasci
Nastava za studente preddiplomskoga studija počinje 6. 10., a za studente diplomskoga studija 12. 10. prema rasporedu. Studenti ne trebaju upisivati i mjeriti temperaturu na ulazu u Fakultet, obveza je temperaturu mjeriti kod kuće. Molimo da svi studenti uvijek sjede na istom mjestu koje je označeno brojem. Ako netko ima povišenu temperaturu, mora ostati kod kuće i o tome obavijestiti djelatnika u Uredu za studente. Sretno u novoj akademskoj godini!
Zbog opravdanih razloga prof. dr. sc. Delbianco neće održati 2. jesenski ispitni rok. Na ispitima će je mijenjati doc. dr. sc. Dulibić-Paljar te se mole studenti da se jave radi dogovora na dpaljar@unipu.hr. 
Ispiti će se održati na Fakultetu prema ustaljenome rasporedu: u 8:30 Fonetika i fonologija u 9:30 Morfologija u 10:30 Teorija standardnoga jezika. Oni koji su spriječeni doći, mogu polagati mrežno/onlajn dan poslije, a raspored će biti objavljen kad se jave svi oni koji će polagati mrežno.
Rok će se održati 7. rujna (online). Molim studente da mi se jave na dpaljar@unipu.hr radi dogovora oko točnoga načina održavanja ispita.
Ispitni rokovi iz kolegija Hrvatska srednjovjekovna književnost  i Hrvatska književnost romantizma i realizma zakazani su za 29. lipnja i 13. srpnja. Međutim, jednako tako postoji mogućnost i polaganja ispita prema dogovoru (dakle i u drugim terminima) te stoga molim da mi se studenti jave (dpaljar@unipu.hr) kako bismo točno dogovorili vrijeme i način polaganja ispita. 
Prof. dr. sc. Valnea Delbianco obavještava studente da se zbog trenutne epidemiološke situacije i nemogućnosti rada u sjedištu Fakulteta – odgađa izvanredni ispitni rok u travnju. Novi termin izvanrednoga ispitnog roka predviđen je od 18. do 22. svibnja 2020. Usmeni ispiti održat će se putem audio-video aplikacije. Studenti će na svoju unipu adresu dobiti podatke o audio-video linku nastavnice tjedan dana prije ispitnoga roka, a raspored polaganja ispita bit će objavljen na mrežnim stranicama Odsjeka. Predviđene su grupe od troje studenata u jednom uključenju.   Za usmeni ispit potrebno je pripremiti odgovarajuću identifikacijsku ispravu, koju treba predočiti na početku ispita te osigurati da se nitko osim studenta ne nalazi u prostoriji za vrijeme ispita.   Dosadašnje prijave za izvanredni ispitni rok od 20. travnja 2020. valjane su i ne treba ih mijenjati, a studenti koji žele polagati ispit u svibnju trebaju prijaviti ispit također u navedenom terminu od 20.travnja!  
Nastava će se odvijati putem e-učenja. Na e-učenju ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=2530#section-3 ) mogu se pronaći svi potrebni materijali, a za dodatne informacije mole se studenti da se jave e-poštom (dpaljar@unipu.hr). 
Nastava će se odvijati preko e-učenja. Na e-učenju kolegija ( https://e-ucenje.unipu.hr/course/view.php?id=3695#section-0 ) studenti mogu pronaći predavanja (u pdf obliku) kao i ostale materijale: stručnu literaturu i prezentacije te upute o studentskim obvezama. 
Dragi studenti i drage studentice, dok traje obustava nastave u zgradi Fakulteta predavanja će se održavati na daljinu, preko e-učenja i e-pošte. Nastavnici će vam slati materijale, zadatke i upute. Redovito ih pratite i ispunjavajte zadatke. Konzultacije se odvijaju e-poštom.
Mole se studenti zainteresirani za izborni kolegij Psiholingvistika da se što prije jave izv. prof. dr. sc. Renati Šamo na e-adresu  rsamo@unipu.hr  radi dogovora. Nastava je predviđena srijedom od 13.15 do 15.00.
Nastava počinje u ponedjeljak, 2. ožujka 2020. Sutra, 24. 2., neće se održati zbog spriječenosti nastavnice.
Ispravak kolokvija održat će se u petak, 17. siječnja u 12:15.
U ponedjeljak, 23. prosinca doc. dr. sc. Matija Jelača održat će konzultacije od 12:00 do 13:00. 
Prvi kolokvij iz kolegija Morfologija hrvatskoga standardnog jezika održat će se u ponedjeljak, 23. prosinca u 11 sati. Ispravak kolokvija bit će u prvome tjednu nastave nakon praznika, u vrijeme predavanja.
Zbog službenoga puta neće biti ni nastave ni konzultacija.
Nastava se danas neće održati zbog bolesti. O terminu nadoknade dogovorit ćemo se sljedeći tjedan.   Budući da mi Unipu e-adresa već neko vrijeme ne radi, molila bih studente da mi se javljaju na majda.colak@gmail.com
U četvrtak, 24. listopada neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca.
 Zbog službenog puta doc. dr. sc. I. Grbić ovaj tjedan neće održati nastavu.
Nastava iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca počet će 10. listopada zbog službene odsutnosti nastavnice.
Drugi jesenski ispitni rok održat će se u utorak, 17. rujna u 14 sati.
Ispit će se održati u utorak, 3. rujna u 14:30. 
Poziv na radionicu spekulativne...
Svi ispiti kod prof. Martinović najavljeni za utorak, 2. srpnja, pomiču se za jedan dan te će se održati u srijedu, 3. srpnja, prema ustaljenoj satnici.
Ispit iz kolegija Lingvistika teksta održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 16 sati (umjesto u 10).
Ispit iz kolegija Sintaksa hrvatskoga standardnog jezika održat će se u srijedu, 3. srpnja s početkom u 15 sati (umjesto u 9). Doc. dr. sc. T. Fonović Cvijanović
Popravni kolokvij i prvi ispitni rok bit će u srijedu, 19. lipnja u 14 sati.   
Ispit iz Tvorbe riječi održat će se 26. lipnja s početkom u 9 sati.
Ispit iz kolegija Hrvatski standardni jezik u 20. stoljeću održat će se 26. lipnja 2019. s početkom u 9 sati.  
ISPRAVAK 1. KOLOKVIJA utorak 28. svibnja 2019., u 11.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   2. KOLOKVIJ srijeda 5. lipnja 2019. u 14.30, Dvorana S. Zlatića (čitaonica)   ISPRAVAK 2. KOLOKVIJA srijeda 12. lipnja 2019. u 10.00, dv. 18
Konzultacije i upisi ocjena za kolegij Praksa u sklopu metodike književnoga odgoja i obrazovanja održat će se u petak, 26. travnja u 15 sati.   Studenti se mogu prethodno javiti e-poštom na mcolak@unipu.hr.
Pismeni ispiti iz kolegija Teorija književnosti 1 i 2 te Metodologija znanstvenoga rada održat će se u ponedjeljak,  8. travnja u 15:45 u dv. 8.
Predstavljanje Erasmus+ natječaja za 2019./2020., održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka u 13:15 u dv. 12.
U ponedjeljak, 11. ožujka neće biti nastave zbog službene spriječenosti nastavnice. 
Poziv za sudjelovanje na prvoj...
U Tjednu hrvatskoga jezika u ožujku nastavnici Katedre za jezik „Ivan Zoričić“ Odsjeka za kroatistiku organiziraju besplatnu radionicu o poslovnome komuniciranju Hrvatski standardni jezik u pisanoj poslovnoj komunikaciji . Naglasak će biti na uporabnim tekstovima: kako pisati životopis, molbu, poslovna pisma, e-poruke i sl., a polaznici će moći dobiti odgovore i na druge jezične dvojbe s kojima se svakodnevno susreću. Radionica je namijenjena onima kojima je poslovno komuniciranje strukom, ali i svima onima koji žele svoje e-dopisivanje jezično preispitati, „dotjerati“, usavršiti. Radionica će se održati 11. ožujka od 18 do 20 sati u zgradi Fakulteta, I. M. Ronjgova 1, 1. kat, dvorana 17. Broj polaznika je ograničen, maksimalno 25 polaznika, a prijave su obvezne na e-adresu kroatistika@unipu.hr .
Nastava iz kolegija Hrvatski standardni jezik u 20. stoljeću započinje 7. 3. 2018. u 9:45 u dvorani 8.
Ispit će se održati u utorak, 26. veljače u 16 sati.
Nastava će početi od ponedjeljka, 4. ožujka 2019. godine u 16 sati prema rasporedu. 
Popravni kolokvij iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca bit će u srijedu, 13. veljače u 16 sati.
Uvodni sastanak za kolegij Praksa održat će se u srijedu, 13. veljače u 15 sati. 
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 14. siječnja u 15:45 u dv. 8.
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.
U četvrtak, 20. prosinca neće biti nastave iz kolegija Pregled stilističkih škola i pravaca. Nadoknada će biti u siječnju.
Kolokvij će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca u 16:30 u dv. 17.
Konzultacije, ispiti i upisi ocjena održat će se u četvrtak, 29. studenoga u 16 sati.
Poziv udruge Zelena Istra: Zelena Istra poziva studente na prikazivanje filma ''This Land is Our Land'' 25. listopada u 19 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.
Konzultacije, ispiti i upisi ocjena održat će se u četvrtak, 20. rujna u 17:30.
Umjesto u četvrtak, 20. rujna, ispit će se održati u ponedjeljak, 24. rujna u 11:30 u dv. 8.
Umjesto u četvrtak, 6. rujna, ispit će se održati u ponedjeljak, 10. rujna u 12:30.
Ispiti, upisi ocjena i konzultacije održat će se u četvrtak, 6. rujna od 17 sati.
Upis ocjena za studente koji su izvršili sve obveze bit će u petak, 13. srpnja u 10 sati.
Obrana završnoga rada A. Burazin pod naslovom Ekspresivi u hrvatskome jeziku održat će se u srijedu, 11. srpnja u 10 sati u dvorani 17.
Pozivaju se svi studenti da dođu na predavanje o hrvatskome jeziku u tisku i mreži i na predstavljanje rada Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u četvrtak, 12. srpnja 2018. u 12:30 u Dvoranu Slavka Zlatića (prizemlje). O jeziku će govoriti ravnatelj Instituta dr. sc. Željko Jozić te znanstvenica s Instituta dr. sc. Milica Mihaljević. Prilika je to da se upoznaju i čuju jedni od autora Hrvatskoga pravopisa, ali i autora niza jezikoslovnih relevantnih izdanja. Prije predavanja, u 12 sati, Fakultet i Sveučilište u Puli sklopit će sporazum o suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje.
Umjesto u četvrtak, 5. srpnja, ispit će se održati u ponedjeljak, 9. srpnja u 11:30 u dv. 8.
U utorak, 29. svibnja 2018. dr. sc. V. Vitković Marčeta zbog bolesti neće održati ni nastavu ni konzultacije.
U četvrtak, 17. svibnja 2018. dr. sc. V. Vitković Marčeta neće održati konzultacije.