Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

Autor: Nikola Novaković
Nastava iz kolegija Shakespeare i njegovi suvremenici počet će 7.10.2022. u 15:30 u online okruženju (Google Meet). Nastava uživo održavat će se svakog drugog tjedna. Poveznica za pristupanje nastavi bit će poslana na zajedničku email adresu, a nalazi se i ovdje: https://meet.google.com/hdv-tajd-kgu. Studenti poveznici pristupaju s uključenom kamerom. Za sve upite obratite se na adresu nnovakov@unipu.hr. 

Autor: Renata Šamo
Kako bi se još jednom lakše orijentirali u rasporedu, obavještavamo studente prve godine kako su sljedeći kolegiji obvezni za njih u zimskom semestru: Uvod u studij engleskog jezika (predavanja i seminar), Uvod u studij engleske/britanske književnosti (predavanja i seminar) i Suvremeni engleski jezik 1 (SEJ 1) (vježbe). Njihova astava počinje odmah ovaj tjedan.

Svi studenti koji su zainteresirani za izborni kolegij o britanskoj kulturi i civilizaciji pozivaju se sutra (utorak) na informativnu nastavu u Dvorani Pula u novoj zgradi FET-a od 14.00 do 15.30. 

S obzirom na veliki broj upisanih studenata, nastava kolegija Uvod u studij engleskog jezika bit će uobičajeno realizirana u dvjema seminarskim grupama, dok će studenti svi skupa prisustvovati predavanjima. Polazište podjeli na grupe jest abecedno tako da grupu 1 ili A čine 23 studenta (Baričević do Orošić), a grupu 2 ili B preostala 22 studenta (Osman do Vučković). Eventualna promjena nije moguća bez zamjene i odobrenja predmetnog nastavnika. Ista podjela trebala bi važiti također za kolegije Suvremeni engleski jezik 1 (SEJ 1) i Uvod u studij engleske književnosti. Mole se studenti da svakodnevno provjeravaju raspored na mrežnim stranicama Fakulteta zbog čestih promjena.

Autor: Renata Šamo
Asistentica Selma Elkasović primorana je zbog bolesti odgoditi početak nastave ovaj tjedan, stoga se studenti druge godine mole za strpljenje. Nadamo se kako će nam se kolegica moći pridružiti za tjedan dana, o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni.

Autor: Renata Šamo
Nastava iz obveznog kolegija počinje u utorak prema rasporedu na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta, a izvodit će ju naša nova suradnica Selma Elkasović izabrana u asistentsko zvanje. Pozivaju se studenti koji su stekli pravo upisa u drugu studijsku godinu da obvezno prisustvuju nastavi, bez obzira jesu li formalno upisani u sustav do sada ili pak nisu. Tehnički problemi bit će uskoro riješeni.

Prvi poziv  za objavljivanje radova u...
Srdačno pozivamo sve studente engleskog jezika i književnosti i drugih humanističkih i društvenih znanosti s Filozofskog fakulteta u Osijeku da pošalju svoje radove i doprinesu  sljedećem izdanju časopisa. Tema petog broja časopisa je slobodna. Rok za predaju radova je 25. lipnja 2022. godine . Radovi se šalju isključivo elektroničkom poštom na adresu kick.ffos2@gmail.com . Sretno s pisanjem! Uredništvo časopisa

Autor: Renata Šamo
Studenti se mole da se pomoću ove poveznice (eučenje) uključe u današnju nastavu kolegija Suvremeni engleski jezik 1. https://ovh-2.unipu.hr/html5client/join?sessionToken=xn093pzxmawfpjlh  

Zbog specifičnih sigurnosnih uvjeta u zgradi našeg fakulteta, mole se studenti da se obrate izravno knjižničarki na adresu   Vanessa.Toic@unipu.hr   kako bi mogli dobiti potrebnu literaturu i informacije u vezi s korištenjem knjižničarskih usluga.  

Autor: Renata Šamo
Studenti na ovom linku mogu pristupiti današnjim vježbama:  https://ovh-2.unipu.hr/html5client/join?sessionToken=u1ttrpbzciwzfugg . Drugim riječima, uđu u eucenje unipu i traže kolegij Suvremeni engleski jezik 1, priključe se sesiji ENGLISH IN THE WORLD i tako mogu sudjelovati u nastavi.  

Autor: Renata Šamo
Zbog prvog utvrđenog slučaja covida kod studentice prve godine na Odsjeku za azijske studije nastava se od danas, 12. lipnja, od 15 sati, pa do kraja ovog tjedna provodi online prema utvrđenom rasporedu. Studenti se mole da redovito prate obavijesti na mrežnim stranicama našeg odsjeka i fakulteta ili se izravno obrate e-porukom predstojnici Odsjeka, osobito pojavi li se kod njih sumnja na moguću zarazu.   

Autor: Renata Šamo
Upravo je objavljena nova inačica rasporeda za anglističke kolegije, važeća od sutra, stoga se mole studenti da ju provjere prije dolaska na Fakultet (FET) na našim mrežnim stranicama. Izrada rasporeda bit će u tijeku do daljnjega zbog usuglašavanja obveza i prostora u trima zgradama. Zahvaljujemo studentima na strpljenju.

Autor: Renata Šamo
Studenti su dužni koristiti se isključivo službenom e-adresom (ime.prezime@unipu.hr) u redovitoj komunikaciji s nastavnicima i predstavnicima stručnih službi kao što je studentska referada i slično te se mole da istu što prije reguliraju. Osim toga, dužni su koristiti se pravilima akademskog načina dopisivanja kao što je navođenje predmeta, uobičajenih uvodnih i završnih fraza te svoga punog imena i prezimena uz navođenje studijske godine. 

Autor: Renata Šamo
Sutra u 15. 25 počinje održavanje prvog obveznog kolegija Uvod u studij engleske književnosti za studente prve godine u novoj (bijeloj) zgradi FET-a, stoga su svi obvezni nazočiti nastavi . Predstojnica, prof. dr. sc. Renata Šamo, također će biti nazočna radi davanja nekih važnih informacija. Provjeravajte raspored redovito na mrežnim stranicama Filozofskog fakulteta (najnoviji objavljen danas poslijepodne). U slučaju potrebe predstojnicu možete kontaktirati na rsamo@unipu.hr.

Autor: Renata Šamo
Dear students, the list with the teachers, teaching forms and ECTS data will be available here in a few days.  

Autor: Tara Pavlović
Dana 7. listopada doc. dr. sc. T. Šepić nije u mogućnosti održati sate seminara te nije potrebno dolaziti u jutarnjem terminu. Izv. prof. dr. sc. R. Šamo održat će seminare iz svojeg kolegija prema rasporedu s početkom u 13:30. 

Autor: Igor Grbić
Doc. dr. sc. Igor Grbić neće držati nastavu do 9.10. zbog službenog puta.