Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Za studente

Autor: Violeta Moretti
U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja, studentica preddiplomskog studija latinskog jezika i rimske književnosti Nikolina Marić izradila je kratki animirani ekofilm. Inspiraciju je pronašla u djelu "O galskim ratovima" rimskoga vojskovođe Cezara, koji u Šestoj knjizi opisuje bujnu floru i faunu golemih šumskih prostranstava srednje Europe. Uz stvarne, Cezar ondje opisuje i neobične imaginarne životinje, čime odražava duh vremena kada je bujnost prirode budila maštu i znatiželju lokalnih istraživača. Ovaj animirani uradak ima snažnu ekološku poantu, a nastao je pod mentorstvom doc. dr. sc. Violete Moretti. Cilj animacije je ukazati na značajne rimske izvore za europsku povijest i, dakako, poticati osviještenost o važnosti čuvanja okoliša. Pogledajmo kreativan uradak Nikoline Marić na You Tubeu: https://www.youtube.com/watch?v=CDTlsoujpx0

U utorak 17. 11. od 11 do 12 sati održat će se virtualni susret studenata latinskoga jezika i rimske književnosti. Cilj susreta je premostiti nedostatke kontakta kao posljedice epidemijske krize, a kroz kratko druženje studenti će međusobno podijeliti iskustva studiranja i izvannastavnih angažmana. Interakciji i zabavi pridonijet će i kviz koji su pripremili studenti prve godine diplomskog studija latinistike. Druženje će se održati putem Google Meeta, a ukoliko niste primili obavijest, a želite se pridružiti, pišite na vmoretti@unipu.hr.   

Autor: Katarina Gerometta
Izbori za članove Studentskog zbora
Izbori će se održati  14. i 15. siječnja 2019.  godine u zgradi rektorata Sveučilišta na adresi Zagrebačka 30. U izborima za Studentski zbor  imaju pravo sudjelovati (birati i biti birani) svi studenti  upisani na Sveučilište. Rok za kandidiranje je  4.1.2019.

Autor: Violeta Moretti
U petak, 28. rujna 2018. održat će se Europska noć istraživača (pulski Forum, od 17 do 22 sata). U aktivnostima sudjeluju i nastavnici i studenti Odsjeka za klasičnu filologiju, a uz interaktivne igre pridružite nam se na pub-kvizu od 20 sati. Aktivnosti su namijenjene svim tipovima publike. Očekujemo Vas!  

Zavirite u letak kako biste doznali kako je strukturiran vaš studij, koje su vaše mogućnosti zaposlenja nakon stjecanja diplome i još pokoju korisnu sitnicu. 

Autor: Violeta Moretti
U utorak 22. svibnja 2018. od 15.30 do 17 sati u dv. 8 održat će se susret studenata i nastavnika studija Latinskog jezika i rimske književnosti (Odsjek za klasičnu filologiju). Predviđeno je neformalno druženje uz projekciju dokumentarnog filma. Dobrodošli su i ostali ljubitelji antike - studenti i nastavnici svih smjerova i odsjeka.