Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača

EURAXESS je program Europske komisije namijenjen povećavanju i olakšavanju mobilnosti istraživača i znanstvenika. EURAXESS mreža sastoji se od više od 1100 službenika u više od 570 EURAXESS uslužnih centara u 40 europskih zemalja. Glavni je zadatak ovog programa pomagati stranim istraživačima i znanstvenicima prilikom dolaska u Hrvatsku na rad na znanstvenim projektima.

Osim stranim istraživačima, ovaj program pomaže i hrvatskim istraživačima da dobiju više informacija po pitanju realiziranja istraživačkog rada u inozemstvu, međunarodne suradnje i financijske pomoći/stipendija. Povrh toga, EURAXESS pruža pomoć i hrvatskim znanstvenim ustanovama, spremnima privući vrhunski znanstveni kadar, pri zapošljavanju i ugošćivanju stranih istraživača.

EURAXESS pomaže stranim i hrvatskim istraživačima te znanstvenim ustanovama putem informacija na mrežnim stranicama, putem službene EURAXESS Hrvatska Facebook stranice, tiskanim i elektroničkim publikacijama, kao i izravnim kontaktom s EURAXESS uslužnim centrom. Za više informacija posjetite EURAXESS mrežnu stranicu.

 

Euraxess centar - voditeljica


Euraxess obavijesti