Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Sport na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli, kako bi oplemenio standard studentskog života, još je ak. god. 2004./2005. započeo s organizacijom studentskih sportskih aktivnosti. Glavni pokretač i sadašnji koordinator sportskih aktivnosti FET-a je izv. prof. dr. sc. Dean Sinković, MBA, koji također trenira neke od ekipa. 

Sport na Sveučilištu Jurja Dobrile organiziran je u tri cjeline: rekreativnu, natjecateljsku i kolegij tjelesne i zdravstvene kulture. Rekreativne aktivnosti dostupne su i besplatne za sve studente Sveučilišta i njihov raspored uvijek možete naći na našim web stranicama namjenjenima sportu. Natjecateljski dio podrazumijeva sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima i turnirima gdje nastupaju najspremniji studenti i studentice. Naši studenti sudjelovali su na brojnim natjecanjima na kojima su ostvarili vrhunske rezultate. Do sada su se naše ekipe natjecale na međunarodim turnirima u Milanu, Parizu, Barceloni, Valenciji, Rimu, New Yorku, Beogradu, Dublinu te na brojnim domaćim natjecanjima i turnirima.

Na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli do sada su oformljene sljedeće sportske ekipe:

1. Futsal - mali nogomet (muški) 

2. Košarka (muški) 

3. Odbojka (muški i žene) 

4. Odbojka na pijesku (žene) 

5. Rukomet (muški) 

6. Tenis (muški i žene) 

7. Stolni tenis (muški) 

8. Šah (muški i žene) 

9. Karate 

Ekipe su u potpunosti opremljene (dresovi, lopte, torbe i sl) i omogućeni su im treninzi u dvoranama i sportskim terenima širom Pule. 

Sportske aktivnosti na Sveučilištu su iznimno važne u smislu psiho-fizičkog razvoja studentata. Putem sporta olakšava se komunkacija između profesora i studenata te između samih studenata. Nastupima na domaćim i međunarodnim natjecanjima studenti imaju priliku upoznati gradove, kulturu i studente iz drugih krajeva Hrvatske, Evrope i Svijeta te time dodatno obogatiti svoje studentsko iskustvo.    

Uz punu podršku rektora prof. dr. sc Alfija Barbijerija, Studentskog zbora i ostalih studentskih udruga studenti imaju priliku sudjelovati u vrhunskim aktivnostima koji su za svaku pohvalu, pri čemu mogu birati hoće li to biti samo za rekreaciju ili će svojim trudom i sposobnostima pridonijeti još boljim rezultatima naših momčadi. Uživajte, jer svi su dobrodošli!

Za sve dodatne informacije o sportskim aktivnostima na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli možete se obratiti izv. prof. dr. sc. Deanu Sinkoviću, MBA - koordinatoru sportskih aktivnosti Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli


Sport - Obavijesti