Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Human Resource Strategy for Researchers” - HRS4R

„Strategija ljudskih potencijala za istraživače“ (Human Resource Strategy for Researchers” - HRS4R) podržava istraživačke institucije i financijske organizacije u provedbi Povelje i Kodeksa u svojim politikama i praksi.

Provedba načela Povelje i Kodeksa od strane istraživačkih institucija čini ih privlačnijima istraživačima koji traže novog poslodavca ili domaćina za svoj istraživački projekt.

Europska komisija priznanjem „Nagrada za izvrsnost ljudskih potencijala u istraživanju“ priznaje institucije koje postižu napredak u usklađivanju svojih politika ljudskih potencijala s 40 načela Povelje i Kodeksa, temeljenih na prilagođenom akcijskim planu /strategiji ljudskih resursa.

Europska komisija je dodijelila HRS4R logo Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli je uspješno prijavilo i ostvario uvjete za dobivanje HRS4R logotipa te je s tim ciljem potpisana “Deklaracija o pristupanju Europskoj povelji za istraživače i Kodeksu o zapošljavanju  istraživača” te su izrađeni dokumenti : “gap” analiza, Akcijski plan te OTMR- provedbeni popis. HRS4R je dobiven u rujnu, 2022. godine.

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli koje predstavlja i zastupa rektor prof. dr. sc. Marinko Škare, pozdravlja i u potpunosti prihvaća inicijativu Europske komisije te preporuke i načela Europske povelje za istraživače i Kodeksa o zapošljavanju istraživača.

Sveučilište se u potpunosti obvezuje da će implementirati 40 načela Europske povelje za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača, te usvojiti sve cikluse implementacije Strategije ljudskih resursa za istraživače.

Europska povelja za istraživače i Kodeks o zapošljavanju istraživača su dokumenti od iznimne važnosti koje će pridonijeti zapošljavanju visoko kvalificiranih istraživača te pridonijeti uspostavi motivirajuće radne okoline za istraživače.

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će izmjenjivati iskustva dobre prakse s ostalim članovima ove inciijative, a naročito s onima koji su direktno uključeni u postupak zapošljavanja istraživača.

Lokalna kontakt točka (LCP Euraxess)


Dokumenti