Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Suradnja

Suradnja s Leibnizovim institutom za studije istočne i jugoistočne Europe (IOS) u Regensburgu temelji se na ugovoru o suradnji koji su potpisali IOS i CKPIS Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  te na  konzultantskoj ulozi koju na projektu Mikrosocijalizam ima prof. dr. sc. Ulf Brunnbauer. U srpnju 2019. izv. prof. dr. sc. Igor Duda održao je predavanje u Regensburgu (Skupovi i predavanja). U srpnju 2022. IOS je bio domaćin panela na kojem su predstavljeni odabrani rezultati istraživanja uz sudjelovanje više izlagača, osobno ili na daljinu (Događanja).

 

S obzirom na zajedničko zanimanje za prošlost lokalnih zajednica, bilo putem muzeološkog prikupljanja i obrade predmeta i sjećanja ili putem znanstvenog istraživanja povijesti odozdo u socijalističkom razdoblju, uspostavljena je suradnja projekta Mikrosocijalizam s Muzejom susjedstva Trešnjevka na kojem od 2018. radi kustoski kolektiv BLOK iz Zagreba, uz financiranje Europskog socijalnog fonda. U travnju 2021. održana je zajednička radionica (Događanja) i suradnja se nastavlja.

 

Temeljem interesa za društvenu povijest lokalnih zajednica u socijalističkoj Hrvatskoj uspostavljena je suradnja projekta Mikrosocijalizam s projektom To the Northwest! Intra Yugoslav Albanian migration (1953-1989), koji se provodi u Centru za studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Grazu uz financiranje austrijskog FWF-a. U sklopu suradnje, u ciklusu online predavanja Ljetni semestar CKPIS-a, čiji je organizator Igor Duda, u ožujku 2021. nastupio je voditelj austrijskoga projekta dr. sc. Rory Archer (Događanja CKPIS-a). Prijavljen je i zajednički panel Microhistories of Yugoslav socialism: ethnicity, class and gender in Croatia and Slovenia in the 1970s and 1980s na konferenciji ASEEES-a koja će se održati u studenom 2021. u New Orleansu.