TINA FILIPOVIĆ:
O djelatniku

Tina Filipović

Zvanje: asistent

URL službenih stranica na Webu:
Katedra/služba:
Katedra za modernu i suvremenu povijest
Godina magistriranja:
2015.

Životopis

Tina Filipović (Pula, 1989.) završila je osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u Puli. Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli stekla je naziv prvostupnice povijesti (2011.) te potom i magistre povijesti (2015.). Od jeseni 2018. doktorandica je na Poslijediplomskom doktorskom studiju moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Trenutačno je suradnica na projektu kojeg podupire HRZZ: Mikrostrukture jugoslavenskog socijalizma: Hrvatska 1970-1990. (2018-2022.) na kojem se bavi proučavanjem SUBNOR-a. Od travnja 2019. zaposlena je kao asistentica pri Odsjeku za povijest na Filozofskom fakultetu u Puli i u Centru za kulturna i povijesna istraživanja socijalizma preko projekta Mikrosocijalizam i Projekta razvoja karijera mladih istraživača (HRZZ). U središtu njezina interesa su politička i društvena povijest socijalističke Jugoslavije, osobito kultura sjećanja, socijalna politika te utjecaj ratnih veterana na društvo kasnog socijalizma. U CKPIS-u je sudjelovala kao suradnik na projektu Changing Representations of Socialist Yugoslavia, a svoj je diplomski rad izlagala na Radionici za suvremenu povijest (Pula, 2016.). Sudjelovala je na 1. znanstveno – stručnom skupu Labinski kulturno povijesni susreti s izlaganjem na temu Gorski udari i urušavanje starogradske jezgre Labina 60-ih godina XX. stoljeća koji je 2017. objavljen u pripadajućem zborniku. U Narodnom muzeju Labin završila je program stručnog osposobljavanja za radno mjesto kustosa s položenim stručnim ispitom (2018.).

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrani projekti