Opcije pristupačnosti Pristupačnost

O djelatniku

doc. dr. sc. Katja Dobrić Basaneže

Zvanje: docent
E-mail: E-mail
Organizacijska jedinica: Odsjek za anglistiku
Godina diplomiranja:2009.
Godina doktoriranja:2017.

Nastava

prijediplomski

diplomski

Životopis

Katja Dobrić Basaneže diplomirala je engleski jezik i književnost i njemački jezik i književnost 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Za  vrijeme studija boravila je na Sveučilištu Duisburg-Essen (stipendija DAAD) te na Freie Universität Berlin. Doktorirala je na Odsjeku za translatologiju Filozofskog fakulteta u Ljubljani 2017. godine s temom "Extend Units of Meaning in the Legal Language of Contracts".

Nakon studija zaposlena je u nekoliko osnovnih škola na radnim mjestima učiteljice engleskog i njemačkog jezika. Od 2010.do 2012. radi kao predavačica na Medicinskom fakultetu u Rijeci pri Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini, a od 2012. do 2022. pri Katedri za strane jezike Pravnog fakulteta u Rijeci u zvanju predavačice (2012.-2017.) i više predavačice (2017.-2022.). Od ožujka 2022. radi kao docentica na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Puli. 

Objavljuje znanstvene radove iz područja pravne frazeologije i terminologije, pravnog prevođenja i korpusne lingvistike te redovito izlaže na međunarodnim znanstvenim konferencijama. Suurednica je zbornika "Towards the Professionalization of Legal Translators and Court Interpreters in the EU", a redovito sudjeluje i u programima popularizacije znanosti. 

Profesionalni interesi i članstva

Hrvatsko društvo za primijenjenu lingvistiku (HDPL)

International Language and Law Association (ILLA