Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Odsjek za klasičnu filologiju

Kontakti

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Filozofski fakultet
Odsjek za klasičnu filologiju

Adresa: Ivana Matetića Ronjgova 1, 52100 Pula, Hrvatska

E-adresa: ffpu-klasicnafilologija@unipu.hr

Predstojnica Odsjeka: doc. dr. sc. Violeta Moretti

Telefon

tel. +385 (52) 377 590

Dekanat Filozofskog fakulteta: tel. +385 (52) 377 500, faks  +385 (52) 211 713

Ured za studente i obrazovne programe+385 (52) 377 515, +385 (52) 377 514

Studijski programi Odsjeka

Cilj trogodišnjega preddiplomskog (180 bodova) i dvogodišnjega diplomskog (120 bodova) studija latinskog jezika i rimske književnosti je osposobiti studente za nastavni rad te za znanstvena istraživanja u okviru klasične filologije i problematike neolatinizma.

Odsjek za klasičnu filologiju kao sastavnica Odjela za humanističke znanosti i u suradnji s njegovim drugim sastavnicama – Odsjekom za kroatistiku, Odsjekom za talijanistiku, Odsjekom za povijest, Odsjekom za azijske studije, Odsjekom za anglistiku te Odsjekom za arheologiju – nudi mogućnost studiranja latinskog jezika i rimske književnosti u kombinaciji sa studijima talijanskog jezika i književnosti, hrvatskog jezika i književnosti, povijesti, japanologije i anglistike.

Prednost dvopredmetnih studija je višestruka. Osim stjecanja diplome koja svjedoči o osposobljenosti za rad u dvjema strukama, dvopredmetni studij kroz multidisciplinaran pristup priprema studenta za poslijediplomske studije. Multidisciplinarnost dvopredmetnog studija temelj je veće vidljivosti na tržištu rada koje je izraz sve složenijeg svijeta u kojem su potrebna složena, interdisciplinarna i umrežena znanja i vještine.

Po završetku preddiplomskog studija stječe se naslov prvostupnika. Stečena diploma dvopredmetnog studija otvara vrata diplomskog studija.

Diplomski studij latinskog jezika i rimske književnosti traje dvije godine, a studenti mogu odabrati znanstveni ili nastavnički smjer.