DUBRAVKA DULIBIĆ-PALJAR:
O djelatniku

doc. dr. sc. Dubravka Dulibić-Paljar

Zvanje: docent

Lokacija:
Kabinet katedre za književnost
Konzultacije:

Za vrijeme jesenskog ispitnog roka:

- e-poštom (dpaljar@unipu.hr)

 

Katedra/služba:
Katedra za hrvatsku književnost
Godina diplomiranja:
1998.
Godina doktoriranja:
2014.

Nastava

Rezultati studentske ankete

Životopis

Rodila se 24. svibnja 1974. godine u Šibeniku. Studij hrvatskog jezika i književnosti upisuje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je diplomirala (1998), a poslije i doktorirala (2014) s temom doktorske disertacije “Lik zarobljene žene u dramskim djelima hrvatske renesanse književnosti”. Od 1998. do 2006. zaposlena je kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u srednjoj školi, a potom i u osnovnoj školi gdje polaže i stručni ispit (1999). Od 2006. zaposlena je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Najprije kao asistentica, a potom kao poslijedoktorandica (2014) i viša predavačica (2017) sudjeluje u izvođenju nastave na Odsjeku za kroatistiku. Sudjeluje na domaćim i međunarodnim znanstvenim skupovima, te piše znanstvene radove s temama iz područja starije i novije hrvatske književnosti. Uže je područje njezina znanstvena zanimanja povijest književnost, književna antropologija i feministička književna kritika. Osobito rado se bavi proučavanjem fenomena djevičanstva u književnosti starijih i najstarijih razdoblja, naročito promjenama u literarnoj reprezentaciji religijskih i sekularnih koncepata djevičanstva.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Hrvatsko filološko društvo. Članica Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Članica Vijeća za učenje i poučavanje hrvatskoga kao drugoga, stranog i nasljednog jezika osnovanoga od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.